Kopke Colheita 1980

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1980 Den perfekte gave til fødselaren eller jubilaren. Efter utrolige 40 års oxidativ lagring på store træfade hos tawny-specialisten Kopke fremstår denne helt frisktappede colheita 1980 i drikkemoden topform med ophøjet elegance. Tiden har bortslebet alle spor af primær frugt og garversyrer - tilbage er nu selve resultatet af lagringen med restsødmen som eneste oprindelige ingrediens. Nyd den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af rosin, nødder, moscovado-sukker med syltet appelsinskal og den spændstige syrefriskhed, hvor vinen fornemmes ’vægtløs’ og koncentreret på én og samme tid. Sødmen balanceres på fornem vis af syren, og eftersmagen har den exceptionelle længde, der altid overrasker nybegyndere i denne portvinskategori. 1980 vurderes af Kopke som et af de helt store år med karakteren 6 ud af 7. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita White 1940

BESKRIVELSE Kopke Colheita White 1940 Året er 1940, vi er i Douro-dalen, i den gamle Quinta de São Luiz. 1940 var et vanskeligt år, men kvaliteten af ​​bærrene antydede en lang levetid for vinene fra denne høst. I løbet af de næste årtier og generationer var der mange muligheder og et vedvarende pres for at lancere denne nektar på markedet. Verden ændrede sig, og samfund udviklede sig. På trods af alt dette blev denne vin holdt i 80 lange år i en kælder, der modstod tiden. Men alt godt kommer til dem, der venter. Denne tålmodighed har sammen med terroiret og beherskelsen af ​​at lagre vine i træ forvandlet denne vin til en unik oplevelse. Colheita 1940 Hvid 98 pts Wine Advocate, Mark Squires Top 100 vinopdagelser 2020 vinadvokat, Robert Parker 97 pts Decanter Magazine, Julie Sheppard 19 pts Revista de Vinhos, José João Santos 18 pts Revista Grandes Escolhas, João Paulo Martins Vinen skal opbevares køligt og tørt, beskyttet mod lys- og temperaturudsving, og flasken skal forblive i opretstående stilling. Med tiden er det naturligt, at der dannes bundfald i bunden af ​​en flaske portvin. Efter åbning anbefales det at drikke inden for 2 - 3 måneder. Serveres ved 12-14 gr. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Underground Premium Tawny

Burge familien er kendt for deres tawny og denne unge sag giver et rigtigt godt billede af hvorfor. Farven er mørk og indikerer tydeligt at der ikke er så meget alder på endnu - ca. 6år, men duften og smagen og overraskende intens og nuanceret. Tørrede fr

Dalva Colheita Golden White 1989

BESKRIVELSE Vanvittig hvid portvin! Kompleks på alle måder!  Dalva er et gammelt portvinshus, startet af brasilianske Da Silva i 1862. Frem til 1970´erne opkøbte Dalva primært druer fra andre producenter, for selv at lagre og fylde dem på flaske. Fra 1978 hvor deres første egen vintage blev frigivet, og frem til nu er det gået stærkt. Huset har brugt betydelige summer på nyt udstyr, marker og bedre faciliteter, hvilket har udmøntet sig i et gevaldigt kvalitetsløft. Dalva er nu et højt respekteret Portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawny typer med lang lagring, men også formår at lave de klassiske vintages i bedste kvalitet. Deres portvine er kun blevet bedre og bedre - samtidig har de et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Husets erklærede ambition er at tilhøre superligaen i Porto,  og er kort sagt et af de huse hvor du gør de bedste køb til prisen i dag - Dalva er ydermere notorisk kendt for at være verdens førende hus på hvid portvin. Denne fantastiske portvin har en intens gylden farve, en meget fin og delikat næse med noter af nødder og krydderier. På ganen er den rund og fyldig, med en sød finish, meget lang og kompleks. Dens runde sødme er perfekt afbalanceret af dens naturlige surhed. Server den helst mellem 12-14 gr.

Kopke Colheita 1952

BESKRIVELSE Vinfremstilling: Efter høsten blev druerne afstilket, knust og vinificeret, og der var en omhyggelig maceration af mosten i kontakt med skallerne, for at udvinde den maksimale farve, tanniner og aromaer, suppleret med permanent gensamling under gæringen. Gæringen fandt sted i franske egetræskar ved en kontrolleret temperatur mellem 28-30 °C, indtil det ønskede sødmepunkt blev nået. Vinforstærkning fandt sted efter tilsætning af brandy, der stammer fra en forstærket vin. Den har lagret på franske egetræsfade siden 1952. Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz Smagsnoter: Farve med gyldne toner og krystallinske orange nuancer. Kraftige aromaer af meget moden frugt, sorte blommer, figner og ferskner. Det er vin med en sofistikeret duft af skovblomster og frugter. I munden er den intens, med nuancer af brød og vaniljetoast. Den har en lang afslutning med en bemærkelsesværdig balance mellem sødmen og dens syre. Opbevarings- og serverråd: Vinen skal opbevares køligt. Serveres ved en temperatur mellem 12 og 14ºC.

Kopke 40 Year Old Tawny

BESKRIVELSE Kopke 40 Year Old Tawny 93/100 point Roy Hersch95/100 point Wine Spectator96/100 point Vinbladet En blended Tawny fremstillet af ekstremt gamle og særligt udvalgte vine fra Kopkes lodge med en helt usædvanlig kompleksitet. Det koncentrerede udtryk er opstået gennem den fordampning, der er en selvskreven del af årelang fadlagring.Farven er mahogni med grønlige nuancer og med stor intensitet. I duften fornemmes straks syren med moden frugt, rancio- og oxidations-aromaer, som giver mindelser om apotek, kamfer og urter! Den flygtige syre giver en genial kompleksitet i en ultra-lang finale, som forekommer tørrere end yngre portvine, da de med alderen taber noget af sødmepræget og desuden får mere modspil fra syren.En vin som med sit store alderspræg er helt sin egen og bortfejer alle ens forventninger om let-forståelig portvin!Er man til saftig primær-frugt, skal man holde sig langt væk, for dette er ikke billig portvin, men holder man af lagrede tertiære aromaer, så er dette himmelsk eleksir, som bør nydes uden mad, i nøje udvalgt selskab og gerne gerne med en Chesterfield-sofa som eneste tilbehør. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Quinta do Pégo Vintage Port, 3 liter 2011

Det er en pragtfuld Vintage port af allerbedste kvalitet.Takket være de gode vejrforhold har årgang 2011 opnået en flot balance; den er både kraftig og fyldig, men samtidig utrolig elegant og delikat. Den har en flot intens dybrød farve, delikat og komple

Delaforce Vintage Portvin 2000

BESKRIVELSE Delaforce Vintage Portvin 2000 - 90 point Robert Parker Delaforce, der er en gammel familie, som stammer helt tilbage fra huguenotterne, har været involveret i portvinsbranchen i over 170 år. Portvinshuset Delaforce, der blev grundlagt i 1868, er i dag anerkendt som en af de mest respekterede portvinsproducenter. Skandinavien, Tyskland og Rusland er deres primære eksportmarkeder, og på hjemmemarkedet har Delaforce bl.a. leveret portvin til den royale portugisiske families husholdning. Over årene har Delaforce opnået et særdeles godt ry for deres evner for at producere god portvin – især er deres elegante Vintage Ports blevet rost til skyerne. De klassiske Vintage Ports fra Delaforce er berømte for deres balance og aromatiske stil. De er produceret af de allerbedste druer fra udvalgte vingårde i områderne Roncão og Rio Torto (inkl. den berømte Quinta da Côrte) i Dourodalen i Portugal. Disse elegante og fuldendte Vintage Ports er anerkendt som nogle af de allerbedste af vinsamlere og feinschmeckere verden over. Denne portvin er produceret af druerne Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão, Tinta Roriz og Tinta Barroca fra Dourodalen i Portugal. Det er en utrolig elegant portvin med flot mørkerød - næsten lilla - farve, fyldig og frisk duft af modne sorte frugter, velafbalanceret, rund og intens frugtsmag med noter af brombær og chokolade, tilpas tanninindhold samt en lang og behagelig eftersmag. Den er særdeles velegnet til f.eks. desserter og oste. Pga. vinens alder vil der helt naturligt være depôt, og derfor skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer, inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen. Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. 

Quinta Do Cachéo Vintage 1982 Port

BESKRIVELSE Vin med en god udvikling af reduktions-aromaer med et strejf af skovbær og chokolade-nuancer. Aromaer af tørret frugt er tilstedeværende med fokus på valnød. I munden afsløres de samme karakteristika som i duften. Servering og opbevaring:  Efter så mange år på flaske har der dannet sig betydeligt bundfald, og vinen bør derfor dekanteres før servering. Bør nydes ved 14-16º C. Efter den er åbnet bør den drikkes inden for en uges tid  

Kopke 40 years old Tawny White

BESKRIVELSE Kopke 40 years old Tawny White 94/100 point Wine Advocate94/100 point Wine Spectator 40 års hvid portvin er en uhyre sjælden størrelse. Selv om efterspørgslen efter hvid, lagret kvalitetsportvin er eksploderet de senere år, så var denne efterspørgsel jo mange årtier væk, da grundvinene til denne portvin blev skabt. Ofte indgik de grønne druerne sammen med de blå til produktionen af ruby eller tawny-typer.Gennemsnitsalderen i denne vin kan man kun gisne om. Kopke har brugt de ældste tilgængelige fade i deres lagre i Vila Nova de Gaia til at skabe denne unikke portvin, der heldigvis ikke kun er unik; den smager og ikke mindst dufter overjordisk godt.Et sanseinferno af sukker-vaniljesyltede abrikoser, lys moscovado, ristet træ, korender, citron- og appelsinskal samt lidt stjernanis er del-elementer i en ophøjet enhed. Sødme og koncentration opvejes af syre, så det stadig er en fornøjelse at nyde vinen. Eftersmagen er næsten uendelig.At så tæt og koncentreret vin kan have så god balance og friskhed har ikke alene med et godt druemateriale at gøre; kældermesteren og ønologen/blenderen har præsteret på højeste plan for at ramme de rigtige lagringsbetingelser og blandinger.Nydes ideelt uden mad til, men insisterer man, så prøv med en vellavet æblestrudel, crème caramel eller foie gras terrine.Prøv med en serveringstemperatur på ca. 11-14°.Efter åbning holder vinen sig et par måneder, længst på køl. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke very old white

BESKRIVELSE Dette er hvid, blended portvin i referenceklassen, der efter årtiers oxidativ lagring på fad slægter tawny på, idet selve lagringen – snarere end druerne – er den primære kilde til vinens identitet. Blot er udgangspunktet her grønne druer frem for blå. Hvid portvin var førhen så ugleset en kategori, at den sjældent nævntes i portvinslitteraturen for andet end fuldstændighedens skyld. Det er en skam, for dels kan de mere simple hvide portvine være en dejlig terrassedrink med danskvand, citronskiver og is, mens de lagrede hvide portvine giver meget komplekse vinoplevelser på linje med lagret tawny. Kopke Very Old Dry White består af et blend af nogle af Kopkes ældste fade, hvoraf mange er markant ældre end 40 år og dette er vel utvivlsomt blandt de bedste, mest komplekse hvide portvine, der overhovedet laves. Husk i øvrigt på, at ‘dry’ betyder knap så sød som portvin normalt er – og altså ikke knastør! Denne portvin holder ca. 65 gram restsukker/liter og alle vinens elementer harmonerer perfekt. Tidens tand har ændret vinens farve fra ’white’ til dyb-gylden og aromaerne er ligeledes påvirket af den ekstremt lange lagring med massiv nødder og rancio i næse og mund i en mineralsk stil med suveræn længde. Helt vidunderlig meditationsvin men også en dejlig ostevin til lagrede, faste komælksoste. Nydes bedst let afkølet, ved ca. 12-14 gr. og helst serveret i et rummeligt hvidvinsglas, hvor den fantastiske duft kan få lov at sprede lykke. Begrebet ’Limited Edition’ er her helt berettiget: 350 fl. er tappet i 2019. 94 points Robert Parker’s Wine Advocate

Kopke 20 Year Old Tawny

BESKRIVELSE Kopke 20 Year Old Tawny 94/100 point Wine Enthusiast92/100 Wine Advocate94/100 point Decanter94/100 point Wine Spectator Kopkes legendariske Tawnies med aldersangivelse er, sammen med husets Colheitas, fadlagrede portvine som fremstilles af udvalgte druer fra Douro Superior og dels fra husets egen Quinta São Luíz, som hører til Douros mest moderne produktions-quintas. Den er beliggende i Tabuaҫo nær Pinhão og indeholder foruden produktionsfaciliteter dels gæstebygning, egen kirke(!) og egne vinmarker.Kopke 20 Years Old er fremstillet af udvalgte Tawnies fra en række forskellige årgange, hvoraf nogle er yngre og nogle er markant ældre end de 20 år, men med en aldersprofil i blandingen som Portvinsinstituttet ved en smagning har godkendt som typisk for typen. Den faktiske gennemsnitsalder på vinen skal således ikke nødvendigvis være 20 år, men den skal altså have en aromatisk profil som en sådan. Mens man skulle tro, at dette inviterer til snyd og laveste fællesnævner, så er portvinsinstituttet kendt og berygtet for sine høje krav. Desuden er det netop lagringen, som giver disse vine deres særlige karakter, så systemet fungerer i praksis aldeles glimrende.Det er den erfarne kældermesters opgave at fastholde det samme udtryk og stil år efter år. Hvert hus har sin stil, og Kopke er berømmet for elegante, komplekse og æteriske Tawnies med aldersangivelse udvisende en meget høj gennemsnitsalder.Kopkes 20 Years Old er lys mahognifarvet med tydeligt alderspræg med en aroma af moden frugt med puddersukker, tørrede noter af figen og hasselnødder og afbalancerende syre i såvel næse som mund. Smagen er harmonisk og kraftig med fasthed og med moden frugt og lang, kompleks og let sødmefuld afsked, der afsluttes af den fri syre med stor længde.Velegnet til hårde ostetyper eller tærter, nøddebaserede desserter eller tørrede frugter, figner, abrikoser - eller blot som meditations-drink inden et måltid. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Quinta do Vale Meéo Vintage Port 2018

Quinta do Vale Meãos Vintage Port 2018 er et brag af en dyb og struktureret portvin med et særdeles langt liv foran sig. Vinen folder sig højaromatisk ud i duften, hvor brombær, hindbær, chokolade og roser vælter op af glasset. I munden folder den s

Kopke Colheita 1941

BESKRIVELSE De europæiske vine fra krigsårene er af selvindlysende årsager svære at opdrive, men Portugal formåede behændigt under Salazars styre at forholde sig neutrale, så der var hænder til at høste. Nu ville det i en verden med tiltagende politisk korrekthed være uklogt at driste sig til at rose en diktator, så vi nøjes i stedet med at glæde os over at kunne nyde vin-relikvier som dette. For 77 år siden blev denne Kopke Colheita 1941 trådt i granit-lagares i Dourodalen og blev efter vinifikationen transporteret til Vila Nova de Gaia, hvor den efter to menneskealdres lagring på gamle egefade (ca.550-650 liter) er blevet tappet og frigivet til salg. Under hele denne lagringsperiode er der hvert år fordampet nogle få procent af vinen, så slutproduktet i dag fremstår meget intenst. Alligevel er balancen forblevet intakt, hviket er alt andet end en selvfølge; her har Kopkes kældermestre æren for at behandle vinen, så den hverken bliver sirupsagtig eller går til i eddikesyre. Duften af denne næsten 80 år gamle colheita er en hypnotiserende oplevelse. Når næsen først har fundet vej til glasset, så skal der meget til for at fravriste den heldiges opmærksomhed. Duft og smag har uforlignelig intensitet og dybde, men balancen forbliver ophøjet med en herlig syre, der fastholder sansernes bevågenhed. Man finder noter af valnød, tørrede figner, moscovadosukker, pomerans, kanel, lidt apotekerdisk og 'vinagrinho', beskrivende den balancerede og integrerede syre, man finder i ældgammel tawny. Dette er portvinskunst, der børe nydes uden noget til; tilsæt kun beundring og nyd den i ro og mag med nøje udvalgte rettroende. Robert Parker 97 points

Quinta Santa Eufemia, 20 Years Old White Port 50 cl.

BESKRIVELSE Quinta Santa Eufemia, 20 Years Old White Port Quinta Santa Eufemia er en unik vingård beliggende i verdens ældste certificerede vinregion Douro, nærmere bestemt byen Parado do Bispo hvor man gennem generationer har specialiseret sig i klassiske portvine samt egnstypiske vine. Hvid Portvin fremstillet på de bedste druer, som høstes i det mellemste Douro på Eufemias egne marker. Yderst kompleks duft hvor ristede mandler, kandiseret citronskal og moden frugt følges ad. En yderst balanceret smag hvor de 20 år på fad giver styrken. Smagsnoter hvor tørret frugt og ristede nødder dominerer. Denne er fremstillet af lokale druer der høstes i hånden fra gamle vinmarker. Druerne gæres i granitkar og mosten tilsættes druespiritus, derved beholdes druesødmen og alkoholen kommer op på lige under 20%. Druerne står blandet i markerne, men er hovedsageligt Malvasia fina,Moscatel Galego og Rabigato. Vinen lagres efterfølgende i 20 år på 550 liters portvinsfade, inden aftapning. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 1940

BESKRIVELSE EXCEPTIONELLE VINE FRA KRIGTIDEN Året er 1940, vi er i Douro-dalen, i den gamle Quinta de São Luiz. 1940 var et vanskeligt år, men kvaliteten af ​​bærrene antydede en lang levetid for vinene fra denne høst. I løbet af de næste årtier og generationer var der mange muligheder og et vedvarende pres for at lancere denne nektar på markedet. Verden ændrede sig, og samfund udviklede sig. På trods af alt dette blev denne vin holdt i 80 lange år i en kælder, der modstod tiden. Men alt godt kommer til dem, der venter. Denne tålmodighed har sammen med terroiret og beherskelsen af ​​at lagre vine i træ forvandlet denne vin til en unik oplevelse. Colheita 1940 Tawny 97 pts Wine Advocate, Mark Squires 98 pts Decanter Magazine, Julie Sheppard 19 pts Purple Pages, Jancis Robinson 19 pts Revista de Vinhos, José João Santos 19 pts Revista Grandes Escolhas, João Paulo Martins Vinen skal opbevares køligt og tørt, beskyttet mod lys- og temperaturudsving, og flasken skal forblive i opretstående stilling. Med tiden er det naturligt, at der dannes bundfald i bunden af ​​en flaske portvin. Efter åbning anbefales det at drikke inden for 2 - 3 måneder. Serveres ved 12-14 gr.

Taylor's Fine Tawny Port

Denne Fine Tawny Port har været lagret i egetræsfade. Det er en flot portvin med dyb rød-brun farve samt dejlig bouquet af modne frugter, krydderier og egetræ. Den har en meget blød og rund smag af jordbær og svesker samt en behagelig eftersmag. Denne

Maynards 40 Years Old Tawny Porto Special Edition

BESKRIVELSE Maynards 40 Years Old Tawny Porto Special Edition Maynard´s 40 Years Old Aged Tawny Port - tilhører den eksklusive og sjældne type af blended tawny port med aldersangivelse og mængderne er selvsagt meget beskedne og hyldepriserne høje i forhold til de øvrige kategorier. Hvor 10, 20 og 30 Years Old udtrykker den gennemsnitlige lagringstid i blenden, forholder det sig lidt anderledes med 40 Years, som oftest indeholder husets allerældste vine og modervine til de ældste tawnies og derfor også fremstår meget mørkere og ekstremt komplekse med tydelige alderstegn. Som altid er det en sensorisk vurdering hos IVDP som i sidste godkender den konkrete blend. Van Zeller-familien med mere end 15 generationers erfaring og kontakter i portvinsbranchen indkøber selv små partier af sjældne vine fra små producenter i Douro når kvaliteten vurderes høj nok at bære familiens navn. I dette tilfælde er vinen indkøbt fra en kendt Quinta i Douro Superior og efter den sidste afpudsning af Masterblender Àlvaro van Zeller, har vi at gøre med en sjælden perle fra absolut øverste hylde, som alene er indkøbt og specialaftappet til Vinimondo´s kunder i en stærkt begrænset mængde! Farven er, som man genkender det fra netop denne type, relativt mørk og med grønne reflekser og med en intens og uhyre koncentreret bouquet af lagrede aromaer med toastede tanniner, valnødder, citrus, tørret bergamot, ristet puddersukker, jule-nellike og den unikke balance mellem sødmen og den frelsende syre. En meditativ skønhed og mentalt afstressende tidsrejse, som kun tiden kan fremtrylle igennem mange årtiers langsomme oxidative modning. Bør nydes afkølet i store hvidvinsglas, men ikke køleskabskold og kan holde sig nogenlunde på toppen nogle uger efter åbning, hvis man kan holde sig i skindet. GOLD - International Wine Challenge Fast facts om:Maynards 40 Years Old Tawny Portvin Type: Maynards Portvin Vingård: Maynards Vintype: Portvin Tawny Område: Douro Druer: Touriga Nacional, Amarela, Franca, Roriz, m. fl. Land: Portugal Indhold: 50cl. Alkoholprocent: 20%

Quinta do Pégo Vintage Port 2020

Quinta do Pégo VIntage Port 2020 har en dyb rød farve samt en delikat og kompleks duft af sorte frugter og rosiner med noter af krydderier, balsamico og egetræ. Smagen er fyldig, elegant og velafbalanceret med masser af frugtnoter, sprød syre, kraftful

Messias 40 år gammel Tawny portvin

BESKRIVELSE Messias blev grundlagt i 1926 af Mr. Messias Baptista, der fungerede som formand indtil 1973. Ledelsen ejes stadig af Messsias-familiens efterkommere. Siden grundlæggelsen har Messias produceret og solgt højkvalitetsvine fra de vigtigste afgrænsede regioner: Bairrada, Douro, Dão, Vinho Verde, Beiras og Vinho do Porto. Virksomheden er også kendt for den høje kvalitet af sin champagnemetode Mousserende vine og lagrede brandy. I Ferradosa (Douro-dalen) ejer Messias 200 hektar jord, hvoraf 110 hektar er besat med vinmarker til produktion af portvin og Douro Quinta do Cachão.  Messias eksportere portvine til hele verden! En virksomhed der stadig drives videre af selvsamme familie der stiftede den. Her er der tale om en portvin der er toppen af poppen, når det gælder kompleksitet. Et mesterværk uden lige!   Bleg rav/gul/orange farve. Fine og delikate aromaer af hasselnødder og kandiseret citrus. Kvædemarmeladekarakter, delikat i stilen, med finesse og balance. Overrasker med et ret tør twist hen mod afslutningen, men alt i alt en suverænt raffineret portvin, der skal nydes til en speciel lejlighed. MESSIAS

Portvin til enhver smag

På vinkammeret.dk kan du finde mange forskellige slags portvine, da det er vigtigt for os at du finder lige præcis den slags, som passer til dig og dine smagsløg. Når du har fundet den helt rigtige portvin, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe portvinen.

Forskellige slags portvine

Der findes flere forskellige slags portvine fra forskellige årgange, både tørre og meget søde. De mest populære slags portvinen er White Port, Tawny, Colheita, Late bottled vintage (LBV) og Ruby.

Portvin fra Portugal

Portvin produceres i Portugal og er navngivet efter den portugisiske by Porto. Portvinen fremstilles af druer fra området omkring Douro floden, som ligger i det nordlige Portugal.

Vidste du...

At portvin bliver produceret ved at man tilsætter brændevin som indeholder 77% alkohol, til vinen, efter den har gæret i kort tid. Når man stopper gæringen efter så kort tid, så når sukkeret ikke at omdanne sig til alkohol, hvilket betyder at der er ca. 100-150 g restsukker tilbage i vinen. Derefter hælder man vinen op i forskellige størrelser fade, hvor vinen ligger og hviler i nogle måneder, inden de bliver fragtet videre til lagrings husene Vila Nova de Gaia. En portvin skal helst serveres afkølet i et hvidvinsglas, gerne 12-15 grader og altså ikke køleskabskold, da det får duften af alkohol frem i næsen. Man deler portvin op i to typer, enten Ruby eller Tawny. Under typen Ruby, kommer typerne Ruby, LBV og Vintage port. Disse typer er kendetegnet ved at være frugtige og mørke årgangsportvine, som lagres i kortere tid. Under typen Tawny findes typerne Tawny, Tawny med alder og Colheita, som er kendetegnet ved at have en brunlige farve, og lagres mellem 10 og 30 år. Portvin passer rigtig godt til dessert og kaffe, for eksempel is eller chokolade desserter.