Pol Roger Sir Winston Churchill 2009

BESKRIVELSE I løbet af de sidste 170 år, og seks generationer, har dette Champagnehus skabt sig et fantastisk og anmelderrost omdømme. Pol Roger blev etableret i 1849 i Epernay i hjertet af Champagne. Huset er et af de mest traditionelle i Champagne og filosofien er, og har altid været, at følge en fornuftig og rolig udvikling, og aldrig gå på kompromis med kvaliteten og traditioner. Den excellente kvalitet er et resultat af en know-how, der videregivet gennem generationer. Pol Roger ejer 92 hektar vinmarker med stokke af usædvanlig fin kvalitet. Fra 2001-2011 gennemgik huset en komplet renovering, bl.a. en udvidelse af deres produktion og nye rustfrie stålkar. Pol Roger blev i 2021 kåret som nr. 2 af Drinks International ”World’s most admired Champagne Brands 2021”. Pol Roger Champagne var Sir Winston Churchill‛s foretrukne Champagnemærke. Han udtalte bl.a.: ”I am always content with the best”, og: “I cannot live without champagne. In Victory I deserve it, in defeat I need it”. Winston Churchill var så glad for Champagnen fra Pol Roger, at han opkaldte sin væddeløbshest efter husets navn, og han blev en nær ven af huset. Som en hyldest til Sir Winston Churchill, har Pol Roger skabt deres Prestige Cuvée Sir Winston Churchill. Med Champagne fra Pol Roger får du altid eksklusiv Champagne i høj kvalitet og med en genkendelig stil. Wine Enthusiast 97            RP 95+    

Perrier-Jouet Belle Epoque Brut 2008 i gaveæske

BESKRIVELSE Perrier Jouët Belle Epoque Brut er Perrier-Jouët husets kronjuvel. Blomstrende, stilfuld og diamantskåret fremviser den de bedste Chardonnay-druer fra Grand Cru-landsbyerne Cramant og Avizes. Som en af verdens mest ikoniske Prestige Cuveer har dens kreative stil igennem tiden opnået kultstatus hos både Oscar Wilde og Coco Chanel. En kompleks og elegant vin, som suppleres perfekt af Anemone-flasken designet af Emile Gallé i 1902: Et kunstværk i et kunstværk. Perrier-Jouët Grand Belle Epoque Brut Champagne Vintage er et sandt ikon i champagne-verden. Det er en sjælden og elegant champagne, der er et symbol på kombinationen af vintage-champagne og ekspertisen bag Perrier-Jouëts vinmarker. Selvom Maison Perrier-Jouët er enormt kendte for deres Chardonnay vinmarker, så producerer de også fantastiske Pinot Noir druer, hvilket Perrier-Jouët Grand Belle Epoque Brut Champagne Vintage er et strålende eksempel på. Denne champagne kombinerer disse to udsøgte druesorter og skaber en sjælden og eksklusiv champagne, som bare skal opleves. Denne vintage cuvée er et strålende eksempel på kunsten at blande, Perrier-Jouët “style”, med Pinot Noir druen fra Reims-området. Ikke for deres “kraft”, men blot for at akkompagnere og fremhæve Chardonnay-druens delikate struktur fra Grand Cru landsbyerne i Cramant og Avize. En lille mængde Pinot Meunier druer tilføjes for at skabe balance mellem druesorterne. Den passer rigtig fint til tunge, fersken og majroe. Den består af 50% Chardonnay drue, 45% Pinot Noir og 5% Pinot Meunier og aldres i mindst 6 år. Det anbefales at den serveres ved 12 grader. Den er gylden i farven med en strålende klarhed med subtile glimter af æblefarve. I duften er der karakteristiske noter af hvid blomst kombineret med fersken, pære og citron. Smagen er utrolig frisk. Perrier-Jouët   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m.m. før alle andre:

Guy Michel Champagne 1998 PF Vert Magnum 3ltr

BESKRIVELSE Guy Michel er en lille producent, der er old fashioned på flere måder. Det er man ikke i tvivl om, når man besøger ham. Beliggende i Pierry lidt syd for Eperney. Hos Guy Michel er det primært Chardonnay og Meunier der dominerer champagnerne. Det er også de to druer, der er bedst til lagring. Og dét er lige hvad han gør. 10 – 20 – 30 – 40 år… så længe ligger champagnerne på gærresterne i kælderen og samler smag. Nogle ligger endda længere tid. Her får man fyldige, modne og friske champagner på samme tid. Det er en skøn kombination. Guy Michel Champagne 1998 PF Vert Magnum Denne Champagne består af  30 % Chardonnay og 70 % Meunier. Andengæringen hvor boblerne dannes, ligger i 25 år på gærresterne. Den blev nemlig degorgeret i Feb 2021. Ingen malolaktisk gæring – friskere syre. Dette er en harmonisk balance mellem fyldighed, modenhed og friskhed. Skøn balance.   GUY MICHEL Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Louis Roederer Nv Champagne Brut Premier, 9 liter

BESKRIVELSE Brut Premier laves på 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 20% Pinot Meunier fra 40 forskellige parceller. For at sikre en god kontinuitet i stilen er Brut Premier lavet af seks forskellige årgange, hvoraf ca. 10% kommer fra Louis Roederers berømte “Réserve”. Vinen gæres på flaske i 3-4 år, og “dosagen”, d.v.s. den sukkerlikør, der tilsættes, når gæringen på flaske er slut, udgør ca. 10-11 g. pr. liter. Efter degorceringen er vinen yderligere gemt i 6 måneder inden afskibning. Brut Premier har en stor, umiddelbar og frugt rig bouquet. Her finder man eksotiske karakterer af honning, vanilje, mandler og ristet brød og samtidig en delikat og kompleks finish. En meget spændende harmoni mellem kraft, fyrighed og blødhed. Vinen er perfekt som aperitif på grund af sin friskhed og finesse. Dens gode struktur og fylde gør den også velegnet til fjerkræ, fisk, skaldyr og faktisk også til ikke for søde desserter.   Louis Roederer   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Dom Pérignon Champagne Plenitude P2 2002

BESKRIVELSE Plénitude 2 (P2) er Dom Pérignons andet liv, tålmodigt bragt til en ny højde og sat på en vej til evigheden. Efter omkring 15 års langsom transformation i kældrene udvider Dom Pérignon sin energi og stiger til et toppunkt af essentiel, strålende vitalitet i sin tilstand Plénitude. Den udfolder sig på tværs af alle dimensioner - bredere, dybere, længere, mere intens. Bouqueten er moden, livlig og generøs. De varme aromaer af brioche blander sig med bergamotappelsin og stenfrugt. Ganen er kompleks med længde, udsøgt bitterhed og saftig. Robert Parker The 2002 Dom Pérignon P2 is showing very well indeed, wafting from the glass with aromas of crisp yellow orchard fruit, dried white flowers, orange oil, smoky peach, peat and praline. On the palate, it's full-bodied, broad and textural, with a ripe and muscular core of fruit, ripe acids and fine concentration, concluding with a long and elegantly toasty finish. As I wrote earlier this year, this is a ripe and powerful Dom Pérignon that finds its closest stylistic analogy in the 1990 vintage, and it is considerably less evolved than the more tertiary 2000 P2 today. While the P2 is a bit drier and more precise on the finish than the original release, given the wine's slow evolution, the difference between the two is less pronounced than it has been for any vintage since 1996. To my palate, it really needs four or five years in the cellar before it truly starts to blossom. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérignon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted. Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse.   Dom Perignon  

Pierre Morlet Blanc de Blancs Premier Cru

BESKRIVELSE Vi byder nu velkommen til vores nye Champagne-hus Pierre Morlet. Blanc de Blanc Brut er sammensat af 100% Chardonnay fra flere årgange, fra husets 1. Cru- og Grand Cru-vinmarker i Avenay Val d’Or, Mutigny og Aÿ-Champagne. Vinificeringen og modningen er meget klassisk for Champagne-området med en første-gæring af vinen på temperaturregulerede ståltanke. Efterfølgende gennemgår vinen den malolaktiske gæring og slutteligt modnes den “sur lie” på en kombination af temperaturregulerede ståltanke og 600 l. franske egefade (“demi-muids”). Anden-gæringen foregår først med flaskerne liggende i vandret position (“sur lattes”) i 3 år og derefter med halsen nedad (“sur pointes”) i 2 år. Dégorgement foretages efter den klassiske drejning af flaskerne (remuage), og herefter hviler de yderligere i 3 måneder inden frigivelsen. Blanc de Blanc Brut (restsukker: 4 g./l.) har flotte, små, vedvarende bobler og en blank, lysgylden farve. Duften er ret dyb og en smule mere eksotisk, med nuancer af akacieblomster, citrusfrugter, abrikoser, hvide ferskner, mandler og friskbagt brød. Smagen har bid og sprødhed, igen med eksotiske frugttoner, mineralitet samt en god fedme. Det er en meget harmonisk og appetitvækkende champagne, som charmerer med det samme. Krydrede og en smule røgede toner til sidst gør vinen endnu mere kompleks. Serveres som aperitif, men absolut også til fx fisk- og skaldyrsretter i cremede saucer. Prøv den også til asiatiske retter med lyst kød. PIERRE MORLET   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Carole Noizet Champagne – Cuvée Perle Noir

BESKRIVELSE Denne Champagne har en traditionel stil og en super interessant kompleksitet. Vinhuset har en lang række priser bag sig og denne vin skiller sig ud blandt selv de bedste Champagner. En lidt fyldigere champagne fra Carole Noizet, som hun har fået temmelig mange priser for. Den ligger 5 år i kælderen inden den bliver frigivet. Medium lang eftersmag. Ældre versioner af denne vin var halv pinot noir, halv pinot meunier. Nu er den ren pinot noir! Blend: 100% Pinot Noir Personality: Yes Awards: Médaille d’Or au Guide Gilbert & Gaillard 2014 Médaille d’Or au Guide Gilbert & Gaillard 2015 Médaille d’Or au Guide Gilbert & Gaillard  2016 Médaille d’Or CLUB 90+ au Guide Gilbert &  Gaillard 2017 Médaille d’Or CLUB 90 + au Guide Gilbert & Gaillard 2018 1 étoile au Guide Hachette des Vins 2014 1 étoile au Guide Hachette des Vins 2015 2 étoiles au Guide Hachette des vins 2016  

Guy Michel Champagne 1996 Paris Folies

BESKRIVELSE Guy Michel er en lille producent, der er old fashioned på flere måder. Det er man ikke i tvivl om, når man besøger ham. Beliggende i Pierry lidt syd for Eperney. Hos Guy Michel er det primært Chardonnay og Meunier der dominerer champagnerne. Det er også de to druer, der er bedst til lagring. Og dét er lige hvad han gør. 10 – 20 – 30 – 40 år… så længe ligger champagnerne på gærresterne i kælderen og samler smag. Nogle ligger endda længere tid. Her får man fyldige, modne og friske champagner på samme tid. Det er en skøn kombination. Guy Michel Champagne 1996 Paris Folies Denne Champagne består af 50 % Chardonnay , 35 % Meunier og 15 % Pinot Noir. Andengæringen hvor boblerne dannes, ligger i 25 år på gærresterne. Den blev nemlig degorgeret i Februar 2021. Ingen malolaktisk gæring – friskere syre Dette er en harmonisk balance mellem fyldighed, modenhed og friskhed. Skøn balance. GUY MICHEL   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m.m. før alle andre:

Mrs. Bridges Jordbærsyltetøj med champagne

Mrs. Bridges Jordbær Syltetøj med Champagne - En smagsoplevelse af elegance og luksus Dyk ned i en kulinarisk fornøjelse, der er en hyldest til traditionelt håndværk og luksus. Mrs. Bridges Jordbær Syltetøj med Champagne er mere end blot en konserverin

Jean Vesselle, Cuvée 2009, Grand Cru Bouzy

BESKRIVELSE 100% Pinot Noir fra en enkelt parcel i Bouzy Dosagen er bare 4 g/l. Stor Champagne fra super året 2009 Det er som at drikke stor Bourgogne….bare med bobler... Foran Champagne-huset Jean Vesselle midt inde i Bouzy by ligger der en lille mark lige op af deres hus. Marken er 0,0822 hektar stor ( = 822 kvadratmeter), hvilket svarer  nogenlunde til en for og baghave til et traditionelt parcelhus – det må simpelthen være en af de mindste Pinot Noir-marker i Champagne. Årgang 2009 der netop nu er frigivet er lavet på 100 % Pinot Noir fra denne lille kultmark. Der blev i denne årgang kun produceret 700 flasker. Petit Clos er gæret på træfade lokalt fra Ardenner-området. 2009 Petit Clos blev degorgeret d. 10. november 2021, og har derfor ”ligget på gær" i 12 år!!! Der er ikke mange der ligger deres Champagner så mange år ”på gæren”. (sur lie). Helt igennem fantastisk Champagne der med sine fine og elegante Pinot Noir-noter og 12 år på gæren eksploderer i glasset. Fine små bobler der frisker ”Bourgogne-vinen” op på fineste vis. Næsten animalsk i stilen, raffineret og feminin på den elegante facon. En ældre Champagne-dronning på flaske! "Så bliver det ikke meget mere nørdet!!!" Lidt om huset: Vesselle familien har ejet marker i Bouzy siden 1885. I dag er der 4 huse der bæger familie navnet Vesselles - Jean, Maurice, Alain og Georges. Alle har base i Bouzy. Champagne Jean Vesselle er beliggende inde i byen Bouzy, som især er kendt for fantastiske Pinot Noir druer. Jean Vesselle var fra begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens deres Chardonnay og Pinot Meunier druerne blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne oplevede Vesselle, at alle de vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera i slutningen af 1800-tallet, i stedet blev udraderet af Første Verdenskrigs kamphandlinger på stedet. JEAN VESSELLE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Dom Pérignon Legacy Chef de Cave Edition 2008

BESKRIVELSE Vinous 98+ The 2008 Dom Pérignon is fabulous, but quite remarkably, it was even more open when I tasted it a year ago. Bright, focused and crystalline in its precision, the 2008 is going to need a number of years before it is at its best. Lemon peel, white flowers, mint and white pepper give the 2008 its chiseled, bright profile. Several recent bottles have all been magnificent. What I admire most about the 2008 is the way it shows all the focus, translucence and energy that is such a signature of the year, and yet it is also remarkably deep and vertical. In other words, the 2008 is a Champagne that plays in three dimensions. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérognon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted. Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse. Sidste vintage-champagne fra Richard Geoffroys hånd Vintage 2008 er en hyldest til kældermester Richard Geoffroy. Den er nemlig sidste årgang fra kældermesterens hånd, da han træder af som kældermester hos Dom Pérignon efter hele 28 år. Richard Geoffrey er kendt for sine høje ambitioner og sin kreativitet. I sin tid hos Dom Pérignon har han stået bag flere limited edition vintage-lanceringer med kendte kunstnere og gastronomiske samarbejder med stjernekokke som Alain Ducasse, Ferran Adrià og Jean-François Piège. Når Richard Geoffrey takker af som kældermester giver han arven videre til sin kollega, Vincent Chaperon, der ikke er et nyt ansigt hos Dom Pérignon. Med sine 13 års erfaring og følgeskab med Richard Geoffroy har de to taget ved lære af hinandens ideer og idealer gennem årene. Vincent Chaperon har deklareret fire vintage-frigivelser, herunder 2005, 2006, 2009 og senest 2008. Vintage 2008 lanceres i et begrænset parti i en limited ’Legacy Chef de Cave’edition allerede 1. november på verdensplan og ligeledes på det danske marked. Limited edition-flasken er signeret af Richard Geoffroy og er markeret med ”legacy edition” samt gyldne detaljer på flaskens etiket og hals. I samspil med den længe ventede frigivelse af Vintage 2008, forventes denne frigivelse at blive et samleobjekt blandt Dom Pérignon-kendere. Dom Perignon   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Jean Vesselle Demi-Sec Champagne

BESKRIVELSE Jean Vesselle Demi-Sec Champagne Ved siden af de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 80.000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan være meget godt i området, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste "Récoltants-manipulants", en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke bare sælger dem videre til et større firma. Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir druen, var det lille familiefirma Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. kendt for produktion af fremragende rødvine på Pinot Noir, mens Chardonnay og Pinot Meunier druer blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne så Vesselle i Bouzy alle vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera, blive udslettet af første verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarker i 1921 og begyndte i 1928 og 1929, som var nogle kæmpe produktionsårgange, at producere fremragende druer. Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave Champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af Champagne men solgte ca. 30-60% af drueproduktionen. Da Jean overtog firmaet, besluttede han at lave Champagne af hele produktionen af druer. Efter Jean Vesselles død midt i 90'erne, er det datteren Delphine Vesselle, som i dag står ved roret. Firmaets nuværende 11 ha. er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay. Distriktet Champagnedistriktet er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte distrikt, i passende afstand til Flandren, England og...Paris, som altid har været gode aftagere af Champagne-vine. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling. Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrundens type - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes afgørende. Vinen Champagne Demi Sec fra Jean Vesselle er lavet på 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay, som stammer fra ca. 30-40 år gamle vinstokke. Vinen stammer hovedsageligt fra en yngre årgang, der er blandet med 10% ældre vine, som firmaet gemmer i sine kældre. Vinen er gæret på flaske i 2 ½-3 år og er "doseret" med 35 g. sukker/liter (en klassisk Brut Champagne er doseret med mellem 5 til 15 g. sukker/liter). På trods af dens høje frugtsødme, har Champagne Demi Sec også en god struktur og friskhed. I duften finder man toner af tørrede figner, abrikoser og honning, som harmonerer fint med toner af tistet brød. I smagen fornemmer man Vesselles klassiske, delikate og subtile karakter, som giver god modspil til den søde stil. Det er en klassisk sødmefyldt Champagne til f.eks. receptioner eller til en ikke alt for sød dessert, f.eks. frugtsalat, frugttærte eller sorbet.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Orangemarmelade med champagne - Mackays

MACKAYS Orange Marmelade med et Sprøjt af Champagne: En Elegant og Forfriskende Delikatesse Oplev en sensationel smagsoplevelse med MACKAYS Orange Marmelade med et Sprøjt af Champagne. Denne udsøgte skabelse fra Mackays bringer en ægte fornemmelse af l

Veuve Clicquot, La Grande Dame 2006 Champagne

BESKRIVELSE Super harmonisk La Grande Dame 2006 Veuve Clicquot La Grande Dame  er en fantastisk og super harmonisk champagne, Champagnens Store Dame! Denne Cuvee har kompromisløs kvalitet med uforlignelige finesse. Prestige Cuvée, La Grande Dame 2006 er en meget stor vin, som er en hyldest til en ''Grande Dame de la champagne'' Nicole-Barbe Ponsardin. Den uforlignelige finesse af denne Cuvée er resultat af en blanding af 8 husets traditionelle Grand Crus, som enken selv havde opkøbt. Veuve Clicquot Prestige Cuvée, La Grande Dame 2006 består af kun de bedste crus: 64% Pinot Noir druer (fra Grands Crus på Ay i Grande Vallée de la Marne,  Verzenay, Verzy, Ambonnay, Bouzy i Montagne de Reims) og 36% Chardonnay druer ( fra tre Grands Crus: Avize, Oger, Le Mesnil-sur-Oger i Côte des Blancs).                 Denne Prestige Grand Cru Champagne har en fin, kompleks duft og en bemærkelsesværdig balance med en frisk, harmonisk finish og en unik aromatisk eftersmag. La Grande Dame 2006 er rig og cremet med fremadrettet frugt smag. Elegant, raffineret og delikat, champagne er flagskibet og højdepunktet af Veuve Clicquot stil. Champagne er krystalklart, med utroligt fine bobler. Veuve Clicquot

Oeil De Perdrix Champagne Jean Vesselle, Bouzy

BESKRIVELSE Oeil De Perdrix Champagne Jean Vesselle, Bouzy Ved siden af de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 80.000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan være meget godt i området, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste "Récoltants-manipulants", en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke bare sælger dem videre til et større firma. Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir druen, var det lille familiefirma Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. kendt for produktion af fremragende rødvine på Pinot Noir, mens Chardonnay og Pinot Meunier druer blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne så Vesselle i Bouzy alle vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera, blive udslettet af første verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarker i 1921 og begyndte i 1928 og 1929, som var nogle kæmpe produktionsårgange, at producere fremragende druer. Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave Champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af Champagne men solgte ca. 30-60% af drueproduktionen. Da Jean overtog firmaet, besluttede han at lave Champagne af hele produktionen af druer. Efter Jean Vesselles død midt i 90'erne, er det datteren Delphine Vesselle, som i dag står ved roret. Firmaets nuværende 11 ha. er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay. Distriktet Champagnedistriktet er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte distrikt, i passende afstand til Flandren, England og...Paris, som altid har været gode aftagere af Champagne-vine. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling. Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrundens type - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes afgørende. Vinen Før i tiden opstod den grå-rosé farve man kalder Oeil de Perdrix i virkeligheden, ikke fordi man ønskede det, men fordi det ofte ikke kunne undgås. Nogle Pinot Noir druer blev uundgåeligt knust, og skindet afgav derved farven til mosten, noget som mange af de store Champagnefirmaer skyndte sig at "rette" på, ved at behandle mosten og derved desværre også fjernede en del af vinens smag og karakter. "Oeil de Perdrix" har i mange år været huset Jean Vesselles speciale. Den laves kun på Pinot Noir druer, som stammer fra de bedste og mere solrige parceller, og det forklarer vinens meget intense og kødfuld karakter. Den er samtidig tør og elegant med en smuk, frugtagtig bouquet. Farven er ganske speciel og forklarer navnet "agerhøneøje" nærmest grå-rosé. Oeil de Perdrix er en karakterfuld champagne, som sagtens kan drikkes som aperitif eller for sig selv, men som også vil passe fint til et helt måltid. En udsøgt oplevelse!   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

de Venoge, Cordon Bleu Extra Brut

BESKRIVELSE En helt enestående nyhed fra Champagne de Venoge. Extra Brut er en aperitif champagne, der masserer tungen og giver appetit på mere. 92 point hos Robert Parker! “It is pure, fresh and intense on the palate, highly elegant and finessed but also quite rich and pretty complex in the finish where some After Eight notes are also added and intermingled with lemon flavors. This is an excellent effort in the Cordon Bleu range, and I’d love to have it with oysters and seafood.” Alk. styrke:  12% Brand: De Venoge Druesort: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir Land: Frankrig Område: Champagne Størrelse: 75 cl. Vintype: Mousserende vin Degogeret 2021  

Louis Roederer Brut Vintage 2014

BESKRIVELSE Kun i de bedste år udvælger Louis Roederer vine, som anvendes til denne Brut Vintage. Med denne vin ønsker Roederer at fremhæve de individuelle karakterer af den enkelte årgang. 2014 er lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter den alkoholiske gæring gennemgik 27% af vinen en malolaktisk gæring, og derefter blev 39% af vinen modnet på træfade. 2. gæringen på flaske varede i 4 år. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage, 9 g./l. i 2013,) er sammensat af vine fra Roederers bedste Grand Cru marker, og er lagret på fad i 4-10 år. Vinen har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir-karakteren, som dominerer med de klassiske toner, som de berømte vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy giver; hindbær og kirsebær. Derefter følger Chardonnay-noter af tørrede figner og abrikoser samt ristede toner fra træfadene. I smagen har vinen god rygrad og fylde. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter og hyben samt et strejf af vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour. Vinen hører til de kraftige champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres både som aperitif og til fx hvidt kød. Louis Roederer blev grundlagt i 1776 og er et af de få tilbageværende uafhængige huse i Champagne, som stadig kontrolleres af grundlæggerens efterkommere. Roederers filosofi var og er, at den bedste måde man kan producere den bedste champagne på, var ved at kontrollere hele processen fra arbejdet i vinmarken, hen over høsten, gæringen af vinen og den efterfølgende vitale modning af de sarte bobler inde i flaskerne. Familien ejer efterhånden næsten 250 ha. vinmarker med Premier og Grand Cru status, og de har derfor ganske særlige forudsætninger for at producerer rigtig mange flasker på et interessant niveau. Det er Jean-Claude Rouzaud, (uddannet ønolog noget af en institution) som med sikker hånd tegner Champagne Roederer i dag. Omkring 60% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 10% Pinot Meunier som efter gæringen blandes med op til 15% Vin de Reserve og derpå får lov til at samle sig i 6 måneder inden vinen tappes på flaske og modner i 42 måneder inden budfaldet skydes bort og den modtager en dosage på mellem 8-10 g. pr. liter. Louis Roederer   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Dom Pérignon Champagne Plenitude P2 1998

BESKRIVELSE Plénitude 2 (P2) er Dom Pérignons andet liv, tålmodigt bragt til en ny højde og sat på en vej til evigheden. Efter omkring 15 års langsom transformation i kældrene udvider Dom Pérignon sin energi og stiger til et toppunkt af essentiel, strålende vitalitet i sin tilstand Plénitude. Den udfolder sig på tværs af alle dimensioner - bredere, dybere, længere, mere intens. Bouqueten er moden, livlig og generøs. De varme aromaer af brioche blander sig med bergamotappelsin og stenfrugt. Ganen er kompleks med længde, udsøgt bitterhed og saftig. Winespectator Offers precision and finely detailed form, powered by an expan- sive palate of flavor. The layers of ripe crushed blackberry and glazed apricot fruit complement the saline-tinged minerality and oyster shell notes, graced by hints of pastry, honeycomb and ex- otic spice. Mouthwatering and persistent on the zesty finish. Drink now through 2030.Leveres i original gaveæske. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérignon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted. Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse. Dom Perignon  

Dom Pérignon Champagne 2002 Naked

BESKRIVELSE Dom Pérignon er nok verdens mest berømte champagne brand. Vi er derfor også rigtig glade for at kunne tilbyde de eksklusive Dom Pérignon champagner i vores sortiment. Robert Parker - 96 Point The 2002 Dom Perignon is at first intensely floral, with perfumed jasmine that dominates the bouquet. With time in the glass the wine gains richness as the flavors turn decidedly riper and almost tropical. Ripe apricots, passion fruit and peaches emerge from this flashy, opulent Dom Perignon. The wine's volume makes it approachable today, but readers in search of more complexity will want to cellar this for at least a few years to allow for some of the baby fat to drop off. Geoffroy describes the vintage as very ripe and adds that some of the Chardonnay showed the ill-effects of the hot growing season in it the somewhat burned, dehydrated fruit that came in that year. This bottle was disgorged in July, 2009. To be released summer 2010.   Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérognon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted.   Dom Perignon  

Champagne Grand Cru Blanc de Blancs 2008

BESKRIVELSE Champagne Taittinger blev grundlagt i 1734 og var indtil sommeren 2005 et af de få huse tilbage i Champagne, der stadig var familieejet. Champagne Taittinger blev købt af et amerikansk investeringsfirma, men et års tid efter lykkedes det igen - med support fra Crédit Agricole du Nord - at få huset under familien Taittinger’s ledelse. Topkvalitet og respekt for traditioner prioriteres meget højt hos Champagne Taittinger, som ejer næsten 290 hektar vinmarker, i det bedste område af Champagne. Dette sikrer en fast tilgang af druer i topkvalitet til produktionen af delikat, velafbalanceret Champagne.  Taittingers kældre er beliggende under St. Nicaise klostret, som i det 13. århundrede tilhørte Benedictiner-munke. Munkene brugte kældrene til opbevaring af deres vine. Disse kældre er det eneste, der er tilbage af klosteret, idet det blev ødelagt under den franske revolution. I dag benyttes kældrene som nævnt af Taittinger, og de har her en samlet kapacitet på ca. 22 millioner flasker.  Taittinger producerer kun deres Comtes de Champagne i de allerbedste år. Druerne, som benyttes stammer udelukkende fra nogle af de bedste Grand Cru-marker i Côte des Blancs bl.a. Avize, Cramant og Mesnil-sur-Oger og det er kun vin fra første pres, der benyttes. Det bør også nævnes, at Comtes de Champagne først frigives til salg efter ca. 10 års lagring.  Champagnen har en smuk strågul farve, samt meget fine små bobler. Duften besidder aromaer af blomster, mineraler, pærer og gyldne rosiner. Det er en kompleks Champagne, som har en perfekt balance mellem modenhed og friskhed. Den elegante Champagne lever op til sit omdømme med sin friskhed, styrke, mineralitet og frugtighed.  Robert Parker Taittinger's 2008 Brut Blanc de Blancs Comtes de Champagne is being released this year, and it will be worth a special effort to track down. I wrote in August 2019 that this is the finest Comtes de Champagne since the brilliant 2002, and this tasting confirmed that. Offering up a deep and complex bouquet of citrus oil, crisp orchard fruit, warm brioche, crushed chalk, blanched almonds and smoke, it's full-bodied and incisive, with excellent concentration, racy acids and a long, searingly chalky finish. While this is already immensely impressive out of the gates, this 2008 is clearly built for the long haul, and three decades' longevity won't be a challenge.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle vores gode tilbud før alle andre.

Champagne til enhver smag

Hos vinkammeret stræber vi efter at kunne præsentere dig for et hav af forskellige slags champagner, så du er sikret at finde en, som falder i din smag. Når du har fundet den slags champagne du ønsker at købe, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe den.

Forskellige slags champagne

Der findes mange forskellige slags champagner, som hver især kan noget helt specielt. Du kan blandt andet købe slags som Blanc de blanc, Blanc de noirs, Rosé champagne, non vintage og mange flere.

Champagne fra Champagne regionen

Champagnen kommer fra den franske region Champagne, i det nordøstlige Frankrig. Champagne er et beskyttet navn, som kun må benyttes om mousserende vin fra champagne distriktet.

Vidste du...

Champagne er en mousserende vin, som er vin med kulsyre. For at producere champagne, tilsætter man gær til druesaften, som omdanner druesaftens sukker til alkohol, og udskiller også kuldioxid. For at denne vin bliver til champagne, udsætter man vinen for endnu en gæring. Dette gør man ved at hælde vinen på flaske eller tank, og så tilsætte gær og sukker, hvorefter man lukker tanken eller flasken helt til, så man sikrer at kulsyren bliver i vinen. Boblerne i champagnen skal være små og klare, samt kunne holde sig i 10 minutter, efter champagnen er hældt op i glasset. Champagnen laves af en blanding af 3 druesorter, den hvide chardonnay og de sorte Pinot noir og Pinot Meunier. Grunden til at champagnen har en lys farve, på trods af brugen af sorte druer, er fordi man fjerner skallerne straks efter at druerne er blevet presset. Betegnelserne for om hvorvidt champagnen er tør eller sød er som følgende: Brut Natural: Meget tør Brut: Tør Sec: Halvtør Demi Sec: Halvsød Demi Doux: Sød Doux: Meget sød De mest populære champagnemærker er Moët & Chandon og Dom Perignon. (Som i øvrigt er ejet af Möet & Chandon virksomheden)