Kopke Colheita 1980

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1980 Den perfekte gave til fødselaren eller jubilaren. Efter utrolige 40 års oxidativ lagring på store træfade hos tawny-specialisten Kopke fremstår denne helt frisktappede colheita 1980 i drikkemoden topform med ophøjet elegance. Tiden har bortslebet alle spor af primær frugt og garversyrer - tilbage er nu selve resultatet af lagringen med restsødmen som eneste oprindelige ingrediens. Nyd den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af rosin, nødder, moscovado-sukker med syltet appelsinskal og den spændstige syrefriskhed, hvor vinen fornemmes ’vægtløs’ og koncentreret på én og samme tid. Sødmen balanceres på fornem vis af syren, og eftersmagen har den exceptionelle længde, der altid overrasker nybegyndere i denne portvinskategori. 1980 vurderes af Kopke som et af de helt store år med karakteren 6 ud af 7.

749 kr

Andre kiggede også på

Kopke Colheita 1980

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1980 Den perfekte gave til fødselaren eller jubilaren. Efter utrolige 40 års oxidativ lagring på store træfade hos tawny-specialisten Kopke fremstår denne helt frisktappede colheita 1980 i drikkemoden topform med ophøjet elegance. Tiden har bortslebet alle spor af primær frugt og garversyrer - tilbage er nu selve resultatet af lagringen med restsødmen som eneste oprindelige ingrediens. Nyd den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af rosin, nødder, moscovado-sukker med syltet appelsinskal og den spændstige syrefriskhed, hvor vinen fornemmes ’vægtløs’ og koncentreret på én og samme tid. Sødmen balanceres på fornem vis af syren, og eftersmagen har den exceptionelle længde, der altid overrasker nybegyndere i denne portvinskategori. 1980 vurderes af Kopke som et af de helt store år med karakteren 6 ud af 7. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 1975

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1975, fløjsblød og cremet Vidunderlig lagret ‘årgangs-tawny’ i cremet, fløjlsblød og perfekt moden stil. Modsat så mange andre gamle vine, så har man her garanti for velsmag og perfekt opbevaring. Tilbringer 45 år på gamle fade inden aftapning Før aftapningen i 2020 har denne specialitet fra Kopke tilbragt intet mindre end 45 år på gamle fade, inden den skønnedes drikkemoden. Det er kostbart at lagre portvin så længe. Man kalkulerer med en årlig fordampning på 2-4 % samt ikke mindst den medfølgende kapitalbinding. At denne vin ikke kræver mere end et dobbeltgreb i lommen kan kun undre. I stedet kan man så hovedrystende glæde sig over, hvor fantastisk meget vin man får til pengene med langtidsparkeret tawny. Kopke Colheita 1975 præsenterer sig som drikkemoden, ultra-kompleks og særdeles elegant i den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af tørrede frugter, citronskal, pomerans, nødder, røg og den syrefriskhed, der gør vinen ’vægtløs’ og koncentreret på samme tid. Ungdommens hvalpede sødme er forduftet og den volatile syre har indfundet sig i helt rette mængde. I glasset får man en af verdens store meditationsvine, som dog også kan nydes til en vellagret komælksost med tilbehør af lidt syltede svesker eller rosiner og en skive smørristet brød. Serveres af et rummeligt hvidvinsglas ved en temperatur på 13-18° 94 points fra Robert Parker’s Wine Advocate KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 2003 White

BESKRIVELSE Kopke Colheita 2003 White Hvid kvalitetsportvin har fortjent vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde.Hvid kvalitetsportvin som denne Kopke White Colheita 2003 har med rette vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde. Ved produktionen af de lagrede hvide portvine trækker Kopke på husets århundredlange erfaringer med fadlagrede portvine, hvor de tilhører en lille, eksklusiv elite. Kopke White Colheita 2003 med 20 år på fad Som med ’almindelig’/tawny colheita kræves for hvid colheita mindst 7 års lagring på træfade før frigivelse. Modsat en traditionel tawny, der er lavet på blå druer, så er her alene anvendt grønne druer, bl.a. malvasia fina, viosinho, gouveio, codega m.fl. Idet vinen er lavet med hvidvinsdruer fornemmes lagringen i særlig grad allerde tidligt i lagringsprocessen. Druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny. Sidstnævnte først skal smide frugt og tanniner, før lagringsaromaerne kommer ind i billedet. Hos en hvid portvin begynder oxidationen meget kort tid efter, den er lagt på fad. Herved opnås flere lagringsaromaer og vinen fremstår ældre end en tawny på samme alderstrin. Kopke White Colheita 2003 er fadlagret intet mindre end 20 år inden aftapning. Dette tidsrum har i den grad har sat sit præg på vinen. Pocheret pære, syltet abrikos, lak, lys karamel, ristede nødder, lidt røg og citrusskal matches af en gylden syre. Helheden fremstår med den rette tyngde. Eftersmagen har naturligvis forbilledlig længde. Som udgangspunkt anbefaler vi, at man nyder denne vin alene, da den ikke har brug for andet end et godt glas og lidt tid for at sprede god stemning, men vi kan for fuldstændighedens skyld nævne, at den fungerer godt sammen med mange oste (gerne med nødder og lidt sødt tilbehør), crêpes suzette og sikkert mange andre kombinationer, vi endnu ikke har været omkring. Serveres ved 10-14° af et godt hvidvinsglas, mens man undres over, at man ikke har drukket denne vin før nu. Som øvrige colheitaer smager de bedst ved frigivelse, men de holder også lang tid på flaske: blot bliver de ikke bedre af det, men mister blot langsomt deres spændstighed. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 1965

BESKRIVELSE Det er ingen hemmelighed, at Kopke hører til det absolutte førerfelt, når vi taler tawny-typer. Deres Colheita-vine udviser altid ophøjet balance og har ingen påtrængende sødme, men er altid meget komplekse med en perfekt afstemt syre. For 50 år siden blev denne vin trådt i granit-lagares i Douro-dalen og blev efter vinifikationen transporteret til Vila Nova de Gaia, hvor den efter et halvt århundredes lagring på store, gamle egefade er blevet tappet og frigivet til salg. Et kunststykke Tiden på fad har forvandlet en mørk, ungdommelig og kantet portvin til et stykke fintslebet kunst, hvor al garvesyre har forladt scenen og i stedet har givet plads til en kaleidoskop af tørret frugt, oxidative såvel som fadafledte aromaer og ikke mindst en uendeligt lang eftersmag. En sådan raritet vil altid være en bekostelig affære, men skal man smide en stor sum penge efter en vin, er dette ikke det værste sted at kaste den hen. Intenst på flere niveauer Duften har enorm intensitet med rosin, røg, nødder, citronskal, pomerans og en anelse puddersukker, der strukturelt holdes sammen af alkoholen og den flygtige syre. Smagen har en helt forrygende intensitet i ophøjet balance og en eftersmag, som kan nydes i flere minutter efter at have smagt vinen. Dette er en dessert og digestive  i sig selv – det ville være synd at servere noget til en sådan vin. Undlad at servere Kopke Colheita Port 1965 i “mormor-glas” – hertil bruges i stedet et godt hvidvinsglas og ram en serveringstemperatur på 12-14 gr.