Kopke Colheita 2003 White
BESKRIVELSE
Kopke Colheita 2003 White
Hvid kvalitetsportvin har fortjent vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde.Hvid kvalitetsportvin som denne Kopke White Colheita 2003 har med rette vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde. Ved produktionen af de lagrede hvide portvine trækker Kopke på husets århundredlange erfaringer med fadlagrede portvine, hvor de tilhører en lille, eksklusiv elite.
Kopke White Colheita 2003 med 20 år på fad
Som med ’almindelig’/tawny colheita kræves for hvid colheita mindst 7 års lagring på træfade før frigivelse. Modsat en traditionel tawny, der er lavet på blå druer, så er her alene anvendt grønne druer, bl.a. malvasia fina, viosinho, gouveio, codega m.fl. Idet vinen er lavet med hvidvinsdruer fornemmes lagringen i særlig grad allerde tidligt i lagringsprocessen. Druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny. Sidstnævnte først skal smide frugt og tanniner, før lagringsaromaerne kommer ind i billedet. Hos en hvid portvin begynder oxidationen meget kort tid efter, den er lagt på fad. Herved opnås flere lagringsaromaer og vinen fremstår ældre end en tawny på samme alderstrin. Kopke White Colheita 2003 er fadlagret intet mindre end 20 år inden aftapning. Dette tidsrum har i den grad har sat sit præg på vinen. Pocheret pære, syltet abrikos, lak, lys karamel, ristede nødder, lidt røg og citrusskal matches af en gylden syre. Helheden fremstår med den rette tyngde. Eftersmagen har naturligvis forbilledlig længde. Som udgangspunkt anbefaler vi, at man nyder denne vin alene, da den ikke har brug for andet end et godt glas og lidt tid for at sprede god stemning, men vi kan for fuldstændighedens skyld nævne, at den fungerer godt sammen med mange oste (gerne med nødder og lidt sødt tilbehør), crêpes suzette og sikkert mange andre kombinationer, vi endnu ikke har været omkring. Serveres ved 10-14° af et godt hvidvinsglas, mens man undres over, at man ikke har drukket denne vin før nu. Som øvrige colheitaer smager de bedst ved frigivelse, men de holder også lang tid på flaske: blot bliver de ikke bedre af det, men mister blot langsomt deres spændstighed.
KOPKE
Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre
TILMELD