Volpaia Vin Santo ½ fl. 2015

Volpaias Vin Santo er et brag af en koncentreret og elegant udgave af denne sjældne, søde vin. Vinen fremstår ravgylden og klar med intense og super-charmerende aromaer af honning, orangeskal, karamel, mandler og moden Galia-melon. I munden har den

C. da Silva Dalva Tawny Port

Dalva Tawny Port Portvin Portugal 19% Denne Dalva er en Tawny Port, produceret i Portugal med en alkoholprocent på 19%. Dalva er notorisk kendt for at være et af verden bedste portvinshuse, denne udgave er ingen undtagelse. Nyd Dalva Tawny Port Dalva e

Château Doisy Daene, Barsac 2014

Château Doisy Daene 2014 er en smuk og racefyldt Sauternes, som balancerer sødmefyldt koncentration og finesse på mesterlig vis. Osende aromaer af ananas, passion, appelsinskal, modne ferskner, honning og flintesten vælter op af glasset, mens den i mun

Quinta dos Muros Vintage 2016

Quinta do Muros Quinta dos Muros er den ældste vingård ejet af Quinta do Portal og der hvor de bedste druer kommer fra. Vingården er placeret på de østlige skråninger ved Pinhâofloden. Touriga Nacionalduren har perfekte vækstbetingelser her og vinen får

Château Coutet, 1. Cru Barsac-Sauternes 2020

Robert Parker - Wine Advocate 94-96 point "The 2020 Coutet has a pale lemon-gold color, waltzing out of the glass with energetic notes of lemon tart, pink grapefruit, green mango and lime blossoms, with hints of chopped almonds, clover honey, candle wax

Aiméstentz Vendanges Tardives Gewürztraminer 2014

Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme, er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen

Kamanterena Sodap Commandaria Saint Barnabas

Den legendariske dessertvin fra Cypern. Det er ikke mange vine man kan have tilfælles med den sagnomspundne Richard løvehjerte, men Commandaria er en af dem. Ved stuetemperatur er Commandaria velegnet til søde desserter eller de mere modne oste fx blås

Recioto Della Valpolicella Classico

Fratelli Vogadori I hjertet af Valpolicella ligger vingården Fratelli Vogadori, Brødrene Vogadori. Alberto, Geatano og Emanuelle. Familiens 3. generation der arbejder med stor passion for jorden og for vinen. Bedstefar Vogadori købte jorden fra den lokal

Aiméstentz Sélection De Grains Nobles Gewürztraminer 2013

Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme, er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen

Frederiksdal Sur Lie

Den perfekte vin til mørk chokolade, marinerede bær, kager - og ikke mindst risalamande. 'Sur Lie' består af 100% Stevnsbær fra godsets plantager - primært Skælstrupmark og Nielstrupmark. Bærrene har vildgæret i 2-4 dage og færdiggæret på ståltank

Dalva 10 års Tawny

Dalva 10 års Tawny 10 års tawny fra Dalva, er en fyldig, fed portvin med duft af hasselnødder, figner og appelsinskal. En ideel vin til de kolde aftener. 10 års tawny er først og fremmest en stilart, hvor vinen blandes af fade fra

C. da Silva Dalva Ruby Port

Dalva Ruby Portvin Dalva er gået fra "good to great" gennem de sidste par år. Noget tyder på at det bare fortsætter. Samtidig har de et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Husets erklærede ambition er at tilhøre super

Chateau D´Yquem, Sauternes 2000

Smuk relativt dyb gylden farve. Et ekstremt komplekst aromabillede viser sig med delikate noter af mandariner, varme appelsiner, blomser og mirabeller, sammen med honning, ingefær og karamel. Storslået.

Corteforte Recioto della Valpolicella Classico NV

Reciotoen anses af mange for at have stået fadder til Amaronen. Historien, kort, er denne at et par glemte fade bestemt for reciotoproduktionen blev lagret så længe at den blev mere bitter end en recioto skal være -og vupti så var amaronen født. Druerne

Frederiksdal Kirsebærvin 2021

Intens Kirsebær. Den mest frugtige af Frederiksdals vine, hvor Stevnskirsebærrene virkelig kan smages. Ligesom en vintage-portvin har vinen ikke set dagens lys. For at få maksimal frugt har kirsebærrene vildgæret i 2-4 dage straks efter høsten. Herefter h

Aiméstentz Vendanges Tardives Pinot Gris 2011

Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme, er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen

Soave Passito della Gloria 0,5 l 2020

Passito delle Gloria er en koncentreret og yderst charmerende, sød Soave-vin. Vinen folder sig smukt ud i næsen, hvor højintense aromaer af gule ferskner, honningmelon, hvide blomster og mandler vælter op af glasset. Smagen følger smukt op, hvor lag på

La Tribuleira Moscato d'Asti 2020

Quinta do Portal Vintage 2003+ Special Release

Årgang 2003 - TOPÅRGANG Vinteren i 02/03 var utrolig våd, med næsten dobbelt så meget regn som normalt. Perfekte vækstbetingelser kom i slutningen af maj, med med hæje temperaturer og hæj pollenkoncentration. De første 15 dage af august i 2003, blev væks

Kelley Fox Blueberry Wine 2022

Så snart proppen er ude af flasken, brager aromaer af blåbær op og fylder rummet. Smagen er naturligt domineret af blåbær og syren afstemt. En saftig og spændende sag fra Kelly Fox hånd.

Forskellige dessertvine til forskellige smagsløg

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags dessertvine for dig som muligt, så du finder den helt rigtige. Når du har fundet den vin som passer dig, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe vinen.

Mange forskellige slags dessertvine

Der findes et hav af forskellige slags dessertvine, som alle er gode på hver deres måde. Fælles for dessertvine er, at de er søde. De mest populære dessertvine er vine lavet på enten Moscato, Chenin blanc eller Gewürztraminer.

Dessertvine fra forskellige lande

De forskellige dessertvine bliver produceret rundt omkring i mange forskellige lande, blandt andet i Italien, New Zealand, Tyskland og mange flere.

Vidste du...

At dessertvine er kendte for deres sødme, også selvom man kalder den søde vin for dessertvin, så passer alle slags ikke til alle slags desserter. Nogle passer bedre til lette og søde desserter, hvor andre passer til ost eller frugt. Dessertvinen adskiller sig fra tørre vine på den måde, at der er ugæret restsukker i dem, og det er den store mængde sukker, som gør dem søde. Når man starter arbejdet med at producere dessertvine, så bruger man en ekstremt sød og koncentreret druemost. Denne most er lavet af sukker og gær. Man kan lave dessertvin på fire forskellige måder. Første måde kaldes ædel råddenskab, som er hvor svampen botrytis cinera angriber druerne, under morgentågen i de køligere klimaer. Svampen angriber drueskallen, og når solen står op og rammer, så stopper svampen med at vækste og vandet kan fordampe ud af druen. Man kan også høste druerne, som er frosne, hvorefter man kan presse mosten ud af druerne, fordi vandet er i fast form. Man kan også vælge at tørre druerne eller at stoppe gæringen ved at tilsætte spiritus og på den måde slå gæret ihjel.