Kopke Colheita White 1940

BESKRIVELSE Kopke Colheita White 1940 Året er 1940, vi er i Douro-dalen, i den gamle Quinta de São Luiz. 1940 var et vanskeligt år, men kvaliteten af ​​bærrene antydede en lang levetid for vinene fra denne høst. I løbet af de næste årtier og generationer var der mange muligheder og et vedvarende pres for at lancere denne nektar på markedet. Verden ændrede sig, og samfund udviklede sig. På trods af alt dette blev denne vin holdt i 80 lange år i en kælder, der modstod tiden. Men alt godt kommer til dem, der venter. Denne tålmodighed har sammen med terroiret og beherskelsen af ​​at lagre vine i træ forvandlet denne vin til en unik oplevelse. Colheita 1940 Hvid 98 pts Wine Advocate, Mark Squires Top 100 vinopdagelser 2020 vinadvokat, Robert Parker 97 pts Decanter Magazine, Julie Sheppard 19 pts Revista de Vinhos, José João Santos 18 pts Revista Grandes Escolhas, João Paulo Martins Vinen skal opbevares køligt og tørt, beskyttet mod lys- og temperaturudsving, og flasken skal forblive i opretstående stilling. Med tiden er det naturligt, at der dannes bundfald i bunden af ​​en flaske portvin. Efter åbning anbefales det at drikke inden for 2 - 3 måneder. Serveres ved 12-14 gr.

6495 kr

Andre kiggede også på

Kopke Colheita 2010 White

BESKRIVELSE Kopke Colheita 2010 White Hvid kvalitetsportvin har fortjent vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde.Ved produktionen af de lagrede hvide portvine trækker Kopke på husets århundredlange erfaringer med fadlagrede portvine, hvor de tilhører en lille, eksklusiv elite.Som med ’almindelig’ colheita kræves for white colheita mindst 7 års lagring på træfade før frigivelse. Modsat en traditionel tawny, der er lavet på blå druer, så er her alene anvendt grønne druer, bl.a. malvasia fina, viosinho, gouveio, codega m.fl. Af samme grund fornemmes lagringen i særlig grad, da druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny, da sidstnævnte først skal smide frugt og tanniner, før lagringsaromaerne kommer ind i billedet. En hvid portvin begynder oxidationen meget kort tid efter, den er lagt på fad, hvorved den besidder flere lagringsaromaer og virker ældre end en tawny på samme alderstrin. Denne hvide colheita 2010 er fadlagret 10 år inden aftapning; et tidsrum der i den grad har sat sit præg på vinen.Pocheret pære, lak, lys karamel, ristede valnødder, lidt røg og citrusskal matches af en gylden syre, så helheden fremstår med den rette tyngde. Eftersmagen har forbilledlig længde.Som udgangspunkt anbefaler vi, at man nyder denne vin alene, da den ikke har brug for andet end et godt glas og lidt tid for at sprede god stemning, men vi kan for fuldstændighedens skyld nævne, at den fungerer godt sammen med mange oste (gerne med nødder og lidt sødt tilbehør), crêpes suzette, julebag og sikkert mange andre kombinationer, vi endnu ikke har været omkring.Serveres ved 8-13° af et godt hvidvinsglas, mens man undres over, man ikke har drukket denne vin før nu. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 2003 White

BESKRIVELSE Kopke Colheita 2003 White Hvid kvalitetsportvin har fortjent vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde.Hvid kvalitetsportvin som denne Kopke White Colheita 2003 har med rette vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde. Ved produktionen af de lagrede hvide portvine trækker Kopke på husets århundredlange erfaringer med fadlagrede portvine, hvor de tilhører en lille, eksklusiv elite. Kopke White Colheita 2003 med 20 år på fad Som med ’almindelig’/tawny colheita kræves for hvid colheita mindst 7 års lagring på træfade før frigivelse. Modsat en traditionel tawny, der er lavet på blå druer, så er her alene anvendt grønne druer, bl.a. malvasia fina, viosinho, gouveio, codega m.fl. Idet vinen er lavet med hvidvinsdruer fornemmes lagringen i særlig grad allerde tidligt i lagringsprocessen. Druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny. Sidstnævnte først skal smide frugt og tanniner, før lagringsaromaerne kommer ind i billedet. Hos en hvid portvin begynder oxidationen meget kort tid efter, den er lagt på fad. Herved opnås flere lagringsaromaer og vinen fremstår ældre end en tawny på samme alderstrin. Kopke White Colheita 2003 er fadlagret intet mindre end 20 år inden aftapning. Dette tidsrum har i den grad har sat sit præg på vinen. Pocheret pære, syltet abrikos, lak, lys karamel, ristede nødder, lidt røg og citrusskal matches af en gylden syre. Helheden fremstår med den rette tyngde. Eftersmagen har naturligvis forbilledlig længde. Som udgangspunkt anbefaler vi, at man nyder denne vin alene, da den ikke har brug for andet end et godt glas og lidt tid for at sprede god stemning, men vi kan for fuldstændighedens skyld nævne, at den fungerer godt sammen med mange oste (gerne med nødder og lidt sødt tilbehør), crêpes suzette og sikkert mange andre kombinationer, vi endnu ikke har været omkring. Serveres ved 10-14° af et godt hvidvinsglas, mens man undres over, at man ikke har drukket denne vin før nu. Som øvrige colheitaer smager de bedst ved frigivelse, men de holder også lang tid på flaske: blot bliver de ikke bedre af det, men mister blot langsomt deres spændstighed. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita White 1940

BESKRIVELSE Kopke Colheita White 1940 Året er 1940, vi er i Douro-dalen, i den gamle Quinta de São Luiz. 1940 var et vanskeligt år, men kvaliteten af ​​bærrene antydede en lang levetid for vinene fra denne høst. I løbet af de næste årtier og generationer var der mange muligheder og et vedvarende pres for at lancere denne nektar på markedet. Verden ændrede sig, og samfund udviklede sig. På trods af alt dette blev denne vin holdt i 80 lange år i en kælder, der modstod tiden. Men alt godt kommer til dem, der venter. Denne tålmodighed har sammen med terroiret og beherskelsen af ​​at lagre vine i træ forvandlet denne vin til en unik oplevelse. Colheita 1940 Hvid 98 pts Wine Advocate, Mark Squires Top 100 vinopdagelser 2020 vinadvokat, Robert Parker 97 pts Decanter Magazine, Julie Sheppard 19 pts Revista de Vinhos, José João Santos 18 pts Revista Grandes Escolhas, João Paulo Martins Vinen skal opbevares køligt og tørt, beskyttet mod lys- og temperaturudsving, og flasken skal forblive i opretstående stilling. Med tiden er det naturligt, at der dannes bundfald i bunden af ​​en flaske portvin. Efter åbning anbefales det at drikke inden for 2 - 3 måneder. Serveres ved 12-14 gr. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD