Kopke Colheita 1952

BESKRIVELSE Vinfremstilling: Efter høsten blev druerne afstilket, knust og vinificeret, og der var en omhyggelig maceration af mosten i kontakt med skallerne, for at udvinde den maksimale farve, tanniner og aromaer, suppleret med permanent gensamling under gæringen. Gæringen fandt sted i franske egetræskar ved en kontrolleret temperatur mellem 28-30 °C, indtil det ønskede sødmepunkt blev nået. Vinforstærkning fandt sted efter tilsætning af brandy, der stammer fra en forstærket vin. Den har lagret på franske egetræsfade siden 1952. Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz Smagsnoter: Farve med gyldne toner og krystallinske orange nuancer. Kraftige aromaer af meget moden frugt, sorte blommer, figner og ferskner. Det er vin med en sofistikeret duft af skovblomster og frugter. I munden er den intens, med nuancer af brød og vaniljetoast. Den har en lang afslutning med en bemærkelsesværdig balance mellem sødmen og dens syre. Opbevarings- og serverråd: Vinen skal opbevares køligt. Serveres ved en temperatur mellem 12 og 14ºC.

3495 kr

Andre kiggede også på

Kopke Colheita 1974

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1974 Når en helt frisktappet portvin siden 1974 er lagret oxidativt på gamle egetræsfade, så siger det sig selv, at man her har med en vellagret, moden vin at gøre. Årtiers nøjsomt kontrolleret oxidation og langsom, men konstant fordampningsrate giver en herlig kombination af koncentration og kompleksitet i en vin, der er et resultat af lagringen og, i langt mindre grad end andre vintyper, af årgangens beskaffenhed. Kopke mestrer denne vintype, og vinene er fremragende til prisen. En færdiglagret portvin, der frigives i fuldmoden tilstand 1974 var et specielt år i Portugals historie, idet nellike-revolutionen betød en fredelig afslutning på årtiers velsmurt diktatur. Kommunisternes idéer om omfordeling af jorden påvirkede slet ikke Douro-dalen, og heldigvis for vinindustrien forblev det et ideologisk projekt, der ikke bredte sig meget længere end til Lissabons opland. Denne næsten 50 år gamle portvin byder på både den friskhed og spændstighed, som god, frisktappet colheita er garant for; en balance der vil forblive intakt i årene fremover. Husk at værdsætte, at dette er vin, der er færdiglagret under optimale forhold, og som frigives i fuldmoden tilstand. Dette stærkt fordyrende tiltag kan man i dag desværre kun opleve fra et, højt sat, tocifret antal af verdens vinproducenter. Kopke Colheita 1974 er en sand meditationsvin til alle portvinsentusiaster Kopke Colheita 1974 har den helt rette alder, hvor al oprindelig frugt er udvandret; tilbage står nu resultatet af lagringen; valnødder, brunsviger og syltede svesker i det aromatiske førersæde, mens rancio, julekrydderier og ristede, gyldne fadnoter er en væsentlig del af helheden. En dejlig æterisk syre giver både balance og friskhed. Alle kanter er poleret bort i en cremet, hedonistisk portvin. Eftersmagen er minutter om at fortage, hvilket er en positivt, hvis vinen smager godt. Dette er ophøjet meditationsvin til alle portvinsentusiaster – ikke blot en passende gave til fødselarer og historieinteresserede. Serveres af et godt hvidvinsglas ved en temperatur på 13-17°. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 1975

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1975, fløjsblød og cremet Vidunderlig lagret ‘årgangs-tawny’ i cremet, fløjlsblød og perfekt moden stil. Modsat så mange andre gamle vine, så har man her garanti for velsmag og perfekt opbevaring. Tilbringer 45 år på gamle fade inden aftapning Før aftapningen i 2020 har denne specialitet fra Kopke tilbragt intet mindre end 45 år på gamle fade, inden den skønnedes drikkemoden. Det er kostbart at lagre portvin så længe. Man kalkulerer med en årlig fordampning på 2-4 % samt ikke mindst den medfølgende kapitalbinding. At denne vin ikke kræver mere end et dobbeltgreb i lommen kan kun undre. I stedet kan man så hovedrystende glæde sig over, hvor fantastisk meget vin man får til pengene med langtidsparkeret tawny. Kopke Colheita 1975 præsenterer sig som drikkemoden, ultra-kompleks og særdeles elegant i den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af tørrede frugter, citronskal, pomerans, nødder, røg og den syrefriskhed, der gør vinen ’vægtløs’ og koncentreret på samme tid. Ungdommens hvalpede sødme er forduftet og den volatile syre har indfundet sig i helt rette mængde. I glasset får man en af verdens store meditationsvine, som dog også kan nydes til en vellagret komælksost med tilbehør af lidt syltede svesker eller rosiner og en skive smørristet brød. Serveres af et rummeligt hvidvinsglas ved en temperatur på 13-18° 94 points fra Robert Parker’s Wine Advocate KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 1980

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1980 Den perfekte gave til fødselaren eller jubilaren. Efter utrolige 40 års oxidativ lagring på store træfade hos tawny-specialisten Kopke fremstår denne helt frisktappede colheita 1980 i drikkemoden topform med ophøjet elegance. Tiden har bortslebet alle spor af primær frugt og garversyrer - tilbage er nu selve resultatet af lagringen med restsødmen som eneste oprindelige ingrediens. Nyd den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af rosin, nødder, moscovado-sukker med syltet appelsinskal og den spændstige syrefriskhed, hvor vinen fornemmes ’vægtløs’ og koncentreret på én og samme tid. Sødmen balanceres på fornem vis af syren, og eftersmagen har den exceptionelle længde, der altid overrasker nybegyndere i denne portvinskategori. 1980 vurderes af Kopke som et af de helt store år med karakteren 6 ud af 7. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 2010 White

BESKRIVELSE Kopke Colheita 2010 White Hvid kvalitetsportvin har fortjent vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde.Ved produktionen af de lagrede hvide portvine trækker Kopke på husets århundredlange erfaringer med fadlagrede portvine, hvor de tilhører en lille, eksklusiv elite.Som med ’almindelig’ colheita kræves for white colheita mindst 7 års lagring på træfade før frigivelse. Modsat en traditionel tawny, der er lavet på blå druer, så er her alene anvendt grønne druer, bl.a. malvasia fina, viosinho, gouveio, codega m.fl. Af samme grund fornemmes lagringen i særlig grad, da druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny, da sidstnævnte først skal smide frugt og tanniner, før lagringsaromaerne kommer ind i billedet. En hvid portvin begynder oxidationen meget kort tid efter, den er lagt på fad, hvorved den besidder flere lagringsaromaer og virker ældre end en tawny på samme alderstrin. Denne hvide colheita 2010 er fadlagret 10 år inden aftapning; et tidsrum der i den grad har sat sit præg på vinen.Pocheret pære, lak, lys karamel, ristede valnødder, lidt røg og citrusskal matches af en gylden syre, så helheden fremstår med den rette tyngde. Eftersmagen har forbilledlig længde.Som udgangspunkt anbefaler vi, at man nyder denne vin alene, da den ikke har brug for andet end et godt glas og lidt tid for at sprede god stemning, men vi kan for fuldstændighedens skyld nævne, at den fungerer godt sammen med mange oste (gerne med nødder og lidt sødt tilbehør), crêpes suzette, julebag og sikkert mange andre kombinationer, vi endnu ikke har været omkring.Serveres ved 8-13° af et godt hvidvinsglas, mens man undres over, man ikke har drukket denne vin før nu. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD