Ste. Michelle Cabernet Sauvignon Limited Edition 2019

Indbydende og alsidig Cabernet Sauvignon fra Columbia Valley. Silkebløde tanniner og flot struktur. Lagret på fransk og amerikansk eg i 16 måneder, heraf 32% nye fade. Velegnet til kalv, vildt, okse, grill og barbecue og fransk landkøkken. Vil f.eks. også

Valpolicella DOC 2019 - Il Monte Caro

.Valpolicella fra Il Monte Caro er en ung vin, der udelukkende er fremstillet af Corvina, Corvinone og Rondinella der bliver håndplukket i begyndelsen af deres modningstidspunkt, og forsigtigt presset. Gæringen varer ca. 7 dage ved at kontrollere temperat

Ontañón Reserva 2015

BESKRIVELSE Ontañón Reserva er lavet på 95% Tempranillo og en smule Graciano dyrket ved Ebro-flodens venstrebred i det østlige Rioja. Og så har den tilbragt 24 måneder i såvel franske som amerikanske egetræsfade, og herefter 24 mdr. på flaske inden frigivelse Næsen er dermed stor og kompleks med kraftfulde sorte kirsebær, pibetobak, mørkristede krydderier, vanilje, røg og balsamico. Kakao og træ-noter følger på tungen, mens eftersmagen - under de mange lag - afslører en forbavsende ren og velkomponeret frugt-profil, der hænger ved og giver mod på mere. Dette er ikke en vinrevolution - blot et skoleeksempel i klassisk Rioja Reserva, når det er bedst!

Clos D´agon 2015

BESKRIVELSE Ikke mange kender til det lille spanske område Empordà, som ligger klos op ad den franske grænse mod nordøst i et barsk og bjergrigt område i Pyrenæerne. Nogle af vinmarkerne krydser endda den officielle grænse, men det ser man ikke så nøje på her for man har altid haft et tæt naboskab med franskmændene mod nord. Området nord for grænsen hedder da også Vin de Pays des Côtes Catalanes, og her snakker man også catalansk som i Spanien. Måske har flere derimod hørt om vinhuset Clos d’Agon, da Peter Sisseck gennem mange år har fungeret som konsulent for dette ambitiøse hus. Clos d’Agon vinene kommer fra vingården Mas Gil. Vingården blev startet af en gruppe venner fra Schweiz, som besluttede at købe jord og starte en produktion af kvalitetsvin. De startede i 1998 med at kontakte den danske vinmager Peter Sisseck og spurgte om han ville gå ind i projektet som konsulent. Han har været med siden sammen med den lokale Susana Lopez. Tidligere var vinene klassificeret som Catalunya, men er de senere år nu klassificeret i DOC Empordá. I Empordà har man et typisk middelhavsklima med lange, varme og tørre somre og en mild vinter. Den kølige tramontana-vind fra nord er med til at køle området ned om sommeren og man får omkring 600 mm nedbør årligt; det meste i løbet af vinteren. Typisk er jorden næringsfattig med en del granitskærver og bjergrig jordbund med klipper, kalksten og sten og typisk er det druer som cabernet sauvignon, merlot, syrah, petit verdot, cabernet franc og mouvedre som plantes. Og netop det at arbejde med mange forskellige druer er et af husets og områdets særkender. De hvide vine er baseret på både roussanne, marsanne og viognier, mens man på de røde vine arbejder med cabernet franc, cabernet sauvignon, syrah, carignan, grenache, merlot og petit verdot. Vinene er kraftige og definitivt madvine. På den ene side meget internationale i stilen dog med det lidt varme spanske aftryk. Der er ingen tvivl om, at netop det at kunne arbejde med mange forskellige druer giver nogle muligheder for at skabe en stilart og det synes jeg lykkes ganske flot i vinene. Denne Clos D´agon Tinto 2015 er virkelig en top vin af højeste karat, med en intens mørke rød farve. Næsen har aromaer af sort frugt (brombær og solbær), ristet meget nærværende, noter af rød peber, friske urter fra bjerget, overflod af timian og lakridsrod. I munden har den en klar men elegant tannin, god syre, meget glatte toner, der inkluderer frisk mentol og eukalyptus, markeret struktur, men integreret intens ristet; Det er intenst, komplekst og med god vedholdenhed. Lang, eftersmag af moden sort frugt. En vin med bemærkelsesværdig styrke takket være sin friskhed og afrundede struktur og vil udvikle sig flot i flasken over de næste 5 år.

Caparzo – Ca’ Del Pazzo IGT 2017

BESKRIVELSE Caparzo – Ca’ Del Pazzo IGT 2017 Ifølge gamle kort stammer navnet Cà del Pazzo fra den lokalitet, der nu hedder Caparzo. Denne ældgamle betegnelse giver i dag sit navn til en vin, der kommer fra et udvalg af druer, dyrket på vinmarker beliggende i Caparzo og San Piero Caselle. Cà del Pazzo blev produceret første gang i 1982, og kan derfor i al beskedenhed betragtes som en af ​​de første supertoscaner, som er produceret i Brunello-området. Denne variant bliver kun produceret i de bedste årgange samt i et begrænset antal flasker. Farven er dyb og mørkerød med et lilla skær. Duften er fyldig og ren med aroma af brombær, vilde kirsebær samt engelsk lakrids. I smagen er den tør og varm, nærmest fløjlsagtig, med et snert af ristede mandler og vanilje. Eftersmagen er meget delikat og aristokratisk. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Chateau Pontet-Canet 2006

Robert Parker The 2006 is a wine to stockpile, especially for those in their thirties and forties as it needs another decade to reach maturity, after which it should keep for 30+ years. This vineyard, just south of Mouton Rothschild, has produced a

Oliver Leflaive Cote-De-Beaune Rouge Villages 2017

BESKRIVELSE En dejlig og intens flaske vin med god dybde og kompleksitet i frugten. Her er noter af røde bær og en god underliggende dybde, der bekræftes i smagen. Vinen er herlig moden i smagen med super bløde tanniner. En vin man kan nyde alene, eller til lyse kødretter. Vinen er fremstillet af druerne fra et udvalg af marker i Cote de Beaune. Ved ankomst til vineriet sorteres druerne, så kun sunde modne druer kommer med videre i kælderen. Halvdelen af druerne afstilkes inden mosten ligger i godt 15 dage med skallerne for at trække smag og farve. Efter presning og gæring ligger vinen i 8 måneder på egetræsfade, heraf 25% nye.                           Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud FØR alle andre:

Montes Alpha Purple Angel Colchagua 2019

BESKRIVELSE Montes Alpha Purple Angel Colchagua 2019 Montes blev grundlagt i 1988 af Aurelio Montes, Douglas Murray, Alfredo Vidaurre og Pedro Grand med det formål at producere de bedste vine i Chile fra de bedste regioner. Vi har længe beundret Montes og det, de har gjort for chilensk vin i løbet af de sidste tre årtier. Deres vine er konsekvent gode, fordi de er omhyggelige gennem hele produktionsprocessen. Vinmark Druerne til Purple Angel kommer fra Montes' egne vinmarker i Apalta og Marchigüe, der argumentabelt er to af de fineste steder i Colchagua Valley. I Apalta er vinstokkene plantet på skråninger med en hældning på 45°, hvor jorden er dybere og giver god eksponering for at opnå modenhed. Kølige havbriser og lave nattemperaturer modererer dette varme område og tillader langsom udvikling og bevarelse af druesorternes aromaer og syre. Marchigüe er lidt køligere på grund af sin nærhed til havet. Vinmarkerne styres i et dobbelt guyot-system, der hjælper med frugtens modenhed og reducerer truslen om svampesygdomme, hvilket resulterer i konsekvent sunde høster. Årgang 2019 Sæsonen 2018-2019 registrerede lavere end gennemsnitlig nedbør og en mild vinter. Vækstsæsonen var kølig og tør, hvilket tillod druerne at udvikle smag samtidig med at bevare friskheden. Høsten begyndte den 2. maj under perfekte forhold, hvilket resulterede i sunde, højkvalitetsdruer, der igen gav rene moste af stor potentiale. Vinmagerens højdepunkter Alle druer blev håndhøstet i 10 kg bakker. Frugten gennemgik kold udblødning i syv dage for at udtrække aroma og farve, før gæringen i temperaturkontrollerede rustfrie ståltanke i 12-15 dage. Efter dette forbliver mosten i kontakt med skallerne for at forbedre struktur og farve, og der foretages daglige smagsprøver for at afgøre, hvornår vinen er klar. Efter malolaktisk konvertering blev vinen lagret på franske egetræsfade (80% nye og 20% et år gamle) i 18 måneder. 8% Petit Verdot blev tilsat den endelige blanding for at tilføje krydderi, struktur, farve og syre.

Opus One Napa Valley California 2013

BESKRIVELSE Opus One er et i ikon i den amerikanske vinindustri. Frugten af Baron Philippe de Rothschild og Robert Mondavi ´s dengang banebrydende beslutning om at begrave den transatlantiske stridsøkse og indlede et samarbejde om at transformere de stolteste traditioner fra Bordeaux til Napa Valleys muld. De to legendariske skikkelser på den internationale vinscene mødtes første gang i 1970, men vi skal frem til 1978 før projektet fandt sin endelige form. På et møde i Bordeaux der varede under en time, indgik de en gentleman-agreement som blev nedfældet på en nusset lap papir hvorefter samarbejdet var en realitet. Året efter sammensatte man en særlig cuvée bestående af frugten fra nogle af Robert Mondavi's bedste parceller som blev modnet og stylet, som var den en 1. Cru vin fra Bordeaux. Vinen fik en fantastisk modtagelse og i de følgende år fulgte arbejdet med at transformere den lille garagevin om til en selvstændig vingård med egne vinmarker og egne produktionsfaciliteter. I 1981 købte det bagvedliggende holdingselskab 15 ha. fra Robert Mondavi. Det var den såkaldte Q-Block, der havde leveret broderparten af druerne til den debuterende 1979-årgang, og dermed var Opus One på vej til at få sit eget liv. I 1983 købte man de 21 ha., som udgør The River Parcel ovre på den anden side af Highway 29, og året efter fulgte yderligere 19 ha. - den såkaldte Ballestra Vineyard klods op af The River Parcel. I alle de første år lånte vinen faciliteter fra Mondavi, men i 1989 blev grundstenene lagt til et nyt vineri og 2 år senere blev vinen for første gang gæret og modnet under eget tag. Det kan derfor anføres at Philippe de Rothschild og Robert Mondavi’s fælles projekt først var fuldført i 1991. Siden har vinen fasthold og udbygget sin ikoniske status ved at man stædigt har efterstræbt en køligere stil end man ellers oplever i Napa Valley. Der høstes om natten og relativt tidligt, og selvom der i modsætning til i Bordeaux kunstvandes forsøger man langt hen ad vejen at skabe en tilstand i vinmarken, der illuderer forholdene i Bordeaux. Opus One producerer i dag lige så meget som de største klassificerede slotte i Bordeaux. Omkring 300.000 flasker bliver det til og da købelysten trods den pebrede pris er voksende er ældre årgange som regel kun til salg i større formater. Cabernet Sauvignon 81%, Cabernet Franc 9%, Petit Verdot 6%, Merlot 3%, og Malbec 1% alle håndhøstede med sortering såvel i marken som i kælderen efter at stilkene er fjernet. Vinen har fået 19 dages skinkontakt under gæringen og er efterfølgende modnet i 17 måneder på nye franske fade inden den klassiske klaring af vinen med friske æggehvider forud for aftapningen på flaske. "Is a beauty. Velvety textured, without a had edge to be found, notes of crème de cassis, blueberry, subtle wood and floral notes gently rise from the wine’s dense purple color. Beautifully full-bodied and extraordinarily elegant and pure, this is certainly one of their great achievements over the last 37 years. The wine has an exquisite finish and can be drunk now or cellared for 25-30 years." Robert M. Parker, Jr. himself. The Wine Advocate #228 - December 2016 "This sexy, voluptuous, charmer is probably the best wine the estate has ever produced. Layers of perfectly ripe, sweet, fresh, black and blue fruits, opulent, silky textures and a fruit filled finish that does not want to quit. I really like this style of wine, as it pairs ripeness, with freshness and never even considers going over the top, yet there is no denying this is a California Cabernet Sauvignon." Jeff Leve i The Wine Cellar Insider - November 2016 OPUS ONE   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

The Comeback King Shiraz 2018

Big, spicy, Gold medal Shiraz from a fifth generation family estate in South Africa's renowned Robertson region. Winemaker Johan Stemmet has brought out all the juicy blackberry and pepper fruit, while oak lends underlying spice. A warming, rich red.

Skovin Cuvee Selection Barrique 2010

L'epiphanie Montagne-Saint-emilion 2018

L'Épiphanie de Saint-Émilion 2018 Saint-Emilion AOC 3.2 / 5 (25 reviews) Presenting an exquisite Saint-Emilion from the spectacular 2018 vintage. It's the latest in our L'Epiphanie series - secret releases from famous châteaux,

Muga ARO 2019, Rioja Spanien

BESKRIVELSE Muga Aro er dyrket på 60 år gamle stokke med Tempranillo (70%) og Graciano (30%). En ekstremt selektering hele vejen igennem gør, at der til Aro kun benyttes de absolut bedste druer, der vinder yderligere gennem vildgæring og til sidst 24 måneders fadlagring, heraf 18 måneder i nye franske bariques. Vinen står i glasset med en dyb mørkerød farve og nærmest eksploderer med en koncentreret aroma pakket med nuancer af solbær, oliven, mokka, trøffel, regnvåd muldjord, krydderurter og smeltet kakao. Smagen er muskuløs, dyb og imponerende elegant med en samtidig friskhed og mineralitet, der opstår takket være de gamle stokke og markens unikke terroir. Aro produceres kun i de bedste årgange og har trods i sin unge alder placeret sig blandt Spaniens absolut bedste vine. Nydes den i sin ungdom, anbefaler vi lige at hælde den et par timers på karaffel. Ellers kan du lade den ligge i 5, 10 eller 20 år i kælderen, hvor den vil have tid til at åbne sig og udvikle en endnu større rigdom. Servér den ved 15-16 grader, og nyd den til de bedste udskæringer fra lam, vildt eller okse.     Vinen har en intens, sort-kirsebær-farve med lilla nuancer, og er næsten uigennemsigtig. I næsen fornemmer vi en koncentration og dybde, med masser af nuancer, som vil blive forstærket af flaskealdringen, og som vil blive mere markante med tiden. Det er mest rød frugt og modne, vilde bær samt et krydret strejf af sort peber fra fadlagringen.  På ganen er den fyldig med faste tanniner, der bliver balanceret af en pragtfuld syre.  Fuld af smag af frugt, mineraler og krydderier i munden. Noterne i næsen er gengivet, men måske skarpere og bedre defineret. Afslutningsvis en lang, fyldig og elegant eftersmag. 100 point - James Suckling, juli 2019: I am speechless about this wine. It’s so deep and vertical with a stunning texture of super polished tannins and juicy acidity. Full body. Yet, it’s agile. Blackberries, black olives, chocolate, stone, cement and dried rosemary. Crazy wine. Blend of tempranillo and graciano. Release at the end of 2019. Better in 2024, but so great to taste young. MUGA

Saracosa Governo Rosso Toscana IGT 2018

Saracosa Governo Sofia Barbanera's Saracosa er en af ‹vores bedst sælgende, mest populære italienske rødvine. I taknemmelighed for den positive reaktion hun har fået fra vores kunder, har hun nu lavet denne luksusversion (Governo)med begrænset o

Gutzler Spätburgunder Rotwein Trocken Gutswein 2018 75 cl

Spätburgunders Det ultimative bevis på spätburgunders fremskridt i Tyskland. Gutzler har lavet en herlig ren spätburgunder uden mærkbar indflydelse af fad. En osende pinot-næse råber nærmest "BOURGOGNE”. Med sommermodne vilde hindbær og granatæbleker

Caparzo – Rosse di Montalcino 2016 MAGNUM

BESKRIVELSE Rosso di Montalcino laves på Sangiovese druer, som udvælges fra forskellige parceller på vingårdene Caparzo (nord), Cassero (syd) og San Piero Caselle (øst), hvor man oplever forskelle, både i undergrunden og klimaet. Denne diversitet tillader teamet hos Caparzo at lave den rette blanding, alt efter årgangens stil. Vinen gennemgår en klassisk gæring på ståltanke, efterfulgt af en 5 dags yderligere skindmaceration for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakt. Efter en spontan malolaktisk gæring er den lagret i op til et år på store slavonske egetræsfade (50 hl. + 80 hl. botti) og derefter min. i 3 måneder på flaske inden afskibning. En ægte og kompromisløs Rosso di Montalcino-vin lavet på 100% Sangiovese efter alle kunstens regler. Primære smagsindtryk af helt unge kirsebær, granatæbler, sødlig lakrids og cedertræ. Det pakkes elegant og næsten eksotisk ind i en harmonisk eftersmag, der er vedvarende og hvor man også finder delikate toner af violer og hindbær. En imponerende vin! Den vil egne sig fint til pastaretter med sauce, kraftige grønsagsretter, grillet kød og modne oste. Vinen har potentiale nok til flere års lagring (4-8), hvis man har tålmodighed til det. Drukket i sin ungdom, må den gerne iltes på karaffel i 1-2 timer. Capazo  

Altos de Rioja Altos R Pigeage 2017

Altos R Pigeage: Altos de Rioja begyndte at lave vin i september 2006. Vinen er produceret på en gård i hjertet af det bedste vinområde i Rioja Alavesa, lidenskabeligt anført af en gruppe erfarne fagfolk. Med stor erfaring fra den spanske vinverden er Ro

Opi Malbec Reserve 2019

Opi Malbec Reserve Store druer, stor dygtighed - denne saftige, silkeagtige røde vinder dig med det samme. Vinen er lavet af Opi (aka Rodolfo) Sadler hos Andean Vineyards. Han får puttet så meget rigdom og smag fra frugten i flasken, at hans koll

Bartoli Giusti Brunello di Montalcino 2013

Bartoli Giusti is one of the most ancient families from Montalcino and has cultivated vineyards for centuries. Our farm has an area of 125 hectares on the hills that look towards Montalcino. Bartoli Giusti cultivates 50 hectares of cereals,

El Mondongo 2018

Vinene fra El Escocés Volante laves af Master of Wine, Norrel Robertson. Alle Norrels vine er pakket med personlighed og respekt for den enkelte druesort. El Mondongo kommer fra fire små parceller. Vinen er deklassificeret, da den ikke lever op til de kra

Rødvin til enhver smag

Hos Vinkammeret bestræber vi os på at præsentere et bredt udvalg af de bedste rødvine fra hele verden, fordi vi ved det kan være svært at vælge hvilken vin man skal have. Du kan finde et bredt udvalg af alle slags vine, alt fra lette rødvine til intense og kraftige rødvine, på den måde er der noget for enhver smag.

Forskellige druesorter

Der findes tusindvis af forskellige druetyper, som bliver dyrket rundt omkring i verden. På vinkammeret.dk kan du finde alle de bedste vine, alt lige fra Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Malbec og Syrah.

Rødvin fra forskellige lande

Der produceres rødvin overalt i verden. Der bliver både produceret i de mere traditionelle vinlande som Italien, Spanien, Frankrig og Portugal, men også i andre lande i Europa, i Afrika, Australien, Asien samt Syd- og Nordamerika, som hver især producerer helt unikke rødvine.

Vidste du...

At rødvin er danskernes foretrukne vin, hele 75 % foretrækker et glas rødvin frem for eksempelvis hvidvin. Rødvin produceres af mørke bær, helt nøjagtigt blå vindruer, som giver en rød farve og nogle gange næsten sort farve. Når man producerer vinen, så presser og gærer man drueskallerne, som så udskiller farvestoffer, tanniner og smagsstoffer. Gæringsprocessen varierer alt efter hvor dyr eller billig vinen skal være. De billigere vine gærer i kortere tid, måske 2-3 dage, hvor dyrere vin gærer i længere tid. Man gærer typisk rødvin med temperaturer mellem 25-30 grader. Hvis man gærer ved lavere temperatur, får man en mere frugtig vin. Man kan lagre rødvinen på forskellige måder, inden man flasker vinen. Hvis man ønsker en mere frugtig og ren rødvin kan man bruge enten en ståltank, cementtank eller store fade, de har hver deres fordel. For eksempel er ståltanke lette at holde helt rene samt er lettere at temperaturstyre. Dog er ulempen ved denne metode at en ståltank er lufttæt og vin har godt af en smule ilt. Ilt kan man få ved enten at bruge cementtanke eller træfade, da de ikke er 100% lufttætte.