Penfolds Thienot Lot. 1-175 Rare Champagne 2012

BESKRIVELSE Penfolds Thienot Lot. 1-175 Champagne 2012 750mL - Introduktion af Champagne med begrænset udgivelse for at fejre 175 års vinfremstilling. Vi har genoplivet vores kærlighedsaffære med Frankrig, som er  et helt særligt sted for Penfolds, hvor vinmageren Max Schubert blev inspireret til at skabe Grange. Sammen med Thiénot, som er en yderst respekteret spiller i Champagne-verdenen, startede Penfolds praktisk involvering gennem hele tirage-lageret for at skabe en ekstraordinær 2012 Chardonnay Pinot Noir Cuvée. En champagne, der er værdig til at fejre vores fortid, nutid og fremtid. Sjældent Penfold samlerobjekt, og du har en begrænset chance for at sikre dig denne flaske, da der kun er få flasker tilbage. TEKNISK INFORMATION  Oprindelse: Champagne, Frankrig. Vingård regioner; Vertus (25%), Verzenay (15%), Mesnil-sur-Oger (15%), Tauxieres (15%), Aÿ (10%), Cramant (10%), Cumières (5%), Avenay Val d' Eller (5%). Disgorge Dato: 15. oktober 2018. Vinanalyse: Alc/Vol: 12,5%, Surhedsgrad: 6,7g/L, pH: 3,02, Dosering: 4g/L, MLF: 100%. Sort: 50% Chardonnay (Vertus, Mesnil-sur-Oger, Cramant), 50% Pinot Noir (Verzenay, Tauxieres, Aÿ, Cumières, Avenay Val d'Or).   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Champagne-kassen Vol. 4

1 fl. Champagne Blanc de Blancs, Réserve Grand Cru Champagne M. Hostomme Hostommes Blanc de Blancs, Réserve er en stor, dyb og skarpt-fokuseret Grand Cru, der med sin fine mineralitet og ranke fremtoning virkelig viser, hvad der gør GOD Champagne så uni

Dom Pérignon Champagne Plenitude P2 1998

BESKRIVELSE Plénitude 2 (P2) er Dom Pérignons andet liv, tålmodigt bragt til en ny højde og sat på en vej til evigheden. Efter omkring 15 års langsom transformation i kældrene udvider Dom Pérignon sin energi og stiger til et toppunkt af essentiel, strålende vitalitet i sin tilstand Plénitude. Den udfolder sig på tværs af alle dimensioner - bredere, dybere, længere, mere intens. Bouqueten er moden, livlig og generøs. De varme aromaer af brioche blander sig med bergamotappelsin og stenfrugt. Ganen er kompleks med længde, udsøgt bitterhed og saftig. Winespectator Offers precision and finely detailed form, powered by an expan- sive palate of flavor. The layers of ripe crushed blackberry and glazed apricot fruit complement the saline-tinged minerality and oyster shell notes, graced by hints of pastry, honeycomb and ex- otic spice. Mouthwatering and persistent on the zesty finish. Drink now through 2030.Leveres i original gaveæske. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérignon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted. Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse. Dom Perignon  

Maurice Vesselle Millésimé Champagne Grand Cru 2008

BESKRIVELSE Didier Vesselle fremstiller flot champagne. Han bor i byen Bouzy, hvor Pinor Noir dominerer. Han bruger kun første presset “le ceur” – hjertet. Resten af vinen sælger han. Champagnerne får ikke den malolaktiske andengæring, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre. Det er fordi champagnerne lægger længe i kælderen, og derfor har brug for en skarpere syre, til den modne smag. Champagnerne er mundrensende og meget friske, selv efter 20 år i kælderen. Det er en terroir champagne, hvor mineralerne, kalk og en saltet smag blander sig med den lyse frugt. Vintage 2008 er endelig frigivet. Den har været længe ventet. Nok én af de sidste frigivne 08’ere. Vinen har ligger 13 år med gærresterne i flasken. kraft og power… 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay.  Flot struktur, friske med fin elegance. Lækker mousse. 2008 er en baby, med rugbrød og nødder i næse og mund. Mineralitet og den genkendene saltede smag Den flotte syre holder champagnen rank og frisk på samme tid. Super flot Champagne !! – Til mad       Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud før alle andre

Dom Pérignon Champagne 2009 i Gaveæske

BESKRIVELSE   Dom Pérignon laver kun vintagechampagne, og hver årgang er en kreation, som er enestående og unik. Den udtrykker både årets karakter og Dom Pérignons stil. Plénitude 1 er indbegrebet af harmoni. Efter mindst 8 års bearbejdelse i kældrene frigives vinen. Bouqueten er først kompleks og emmer af hvide blomster og mynte, efterfulgt af mere krydrede noter som røg og hvid peber. Der er fuldstændig balance mellem næse og gane. Frugten er udtalt og klar, og syren er bemærkelsesværdigt flot integreret.   En Champagne som aldrig skuffer. Vinous The 2009 Dom Pérignon is a gorgeous, totally seductive Champagne that will drink well right out of the gate. Medium in body and unusually open-knit at this stage, the 2009 is one of the most accessible young Dom Pérignons I can remember tasting. It is an excellent choice to drink while waiting for the release of the stellar 2008 and some recent vintages that remain very young, including the 2006. Despite the warm, ripe personality of the 2009 Dom Pérignon is quite gracious, but there is plenty of depth underpinning the fruit. With each successive tasting, the 2009 seems to have gained more power and breadth, especially on the finish. Above all else, the 2009 is decidedly restrained for a warm, radiant vintage. It is not as overtly flamboyant as the 2002 nor as phenolically intense as years like 2003 and 2006. Instead, the 2009 is a beautifully balanced Champagne, with all of its elements in the right place. Tasted three times. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérognon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted.   Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse. 94+ Vinous 97 James Suckling 96 Decanter 96 WineSpectator Dom Perignon  

Oeil De Perdrix Champagne Jean Vesselle, Bouzy

BESKRIVELSE Oeil De Perdrix Champagne Jean Vesselle, Bouzy Ved siden af de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 80.000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan være meget godt i området, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste "Récoltants-manipulants", en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke bare sælger dem videre til et større firma. Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir druen, var det lille familiefirma Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. kendt for produktion af fremragende rødvine på Pinot Noir, mens Chardonnay og Pinot Meunier druer blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne så Vesselle i Bouzy alle vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera, blive udslettet af første verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarker i 1921 og begyndte i 1928 og 1929, som var nogle kæmpe produktionsårgange, at producere fremragende druer. Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave Champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af Champagne men solgte ca. 30-60% af drueproduktionen. Da Jean overtog firmaet, besluttede han at lave Champagne af hele produktionen af druer. Efter Jean Vesselles død midt i 90'erne, er det datteren Delphine Vesselle, som i dag står ved roret. Firmaets nuværende 11 ha. er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay. Distriktet Champagnedistriktet er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte distrikt, i passende afstand til Flandren, England og...Paris, som altid har været gode aftagere af Champagne-vine. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling. Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrundens type - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes afgørende. Vinen Før i tiden opstod den grå-rosé farve man kalder Oeil de Perdrix i virkeligheden, ikke fordi man ønskede det, men fordi det ofte ikke kunne undgås. Nogle Pinot Noir druer blev uundgåeligt knust, og skindet afgav derved farven til mosten, noget som mange af de store Champagnefirmaer skyndte sig at "rette" på, ved at behandle mosten og derved desværre også fjernede en del af vinens smag og karakter. "Oeil de Perdrix" har i mange år været huset Jean Vesselles speciale. Den laves kun på Pinot Noir druer, som stammer fra de bedste og mere solrige parceller, og det forklarer vinens meget intense og kødfuld karakter. Den er samtidig tør og elegant med en smuk, frugtagtig bouquet. Farven er ganske speciel og forklarer navnet "agerhøneøje" nærmest grå-rosé. Oeil de Perdrix er en karakterfuld champagne, som sagtens kan drikkes som aperitif eller for sig selv, men som også vil passe fint til et helt måltid. En udsøgt oplevelse!   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Cognac Tesseron Trésor Grande Champagne

BESKRIVELSE Cognac Tesseron er uden diskussion det ultimative Cognac-hus. Selv om den amerikanske “vinguru”, Robert Parker, normalt ikke beskæftiger sig så meget med spiritus, er han i den grad faldet for husets produkter og ikke mindst Lot nr. 29, som han har givet de sjældne, men meget eftertragtede 100 points! Tesseron Tresor er en Grande Champagne høstet i slutningen af 1800-tallet. Abel Tesseron var ansvarlig for destillation og begynder aldringsprocessen for denne cognac for alle disse år siden, og de sidste år fortsatte kun med at berige denne vidunderlige eaux-de-vie. Flere generationer har holdt nøje øje med ånden, da limousin træfade formidlede deres smag, aromaer og smag - hver især anbragt i en krypt fra 1200-tallet. I dag er dette lille stykke historie til rådighed til at eje og nyde - i form af Tesseron Tresor Cognac. Præsenteret i en stilfuld dekanter og boks, dette er helt sikkert en for elskere af fine cognac. En ekstraordinær XO, en til at nyde ved særlige lejligheder. Tesseron Cognac har specialiseret sig i high-end Cognac, udelukkende producerer "XO og videre" blandinger fra deres forfædres hjem i Chateauneuf-sur-Charente, som ligger mellem Cognac og Angouleme. Da grundlæggeren Abel Tesseron, hvis ansigtstræk på firmaets logo, erhvervede ejendommen i slutningen af 1800-tallet, bevarede han tålmodigt sine lagre af eaux-de-vie i krypten fra 1200-tallet, der ligger dybt under domænet, og solgte sine modne mesterværker til forskellige større Cognac-huse. Disse reserverede og sjældne bestande er blevet legendariske blandt Cognac kendere verden over. Det var dog først i 2003, at fjerde generation af Tesserons tog beslutningen om at frigive en række under eget navn, bevæbnet med en uovertruffen Cognac håndværk og næret af arven efterladt af deres bedstefar, det ikoniske mærke Tesseron Cognac blev født.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Krug Vintage Brut 2006 Champagne NAKED

BESKRIVELSE Krug Vintage Brut 2006 Champagne NAKED Krug Grande Cuvée er født af Joseph Krugs drøm om at tilbyde den allerbedste Champagne hvert år, uanset årlige variationer i klimaet. Siden 1843 har Krug hædret denne vision med hver eneste udgave af Krug Grande Cuvée. Det er den første og unikke Prestige Champagne, der genskabes hvert år, og som går ud over ideen om årgang. Édition-nummeret svarer til antallet af gange, hvor Grande Cuvée er blevet genskabt – for eksempel er Grande Cuvée 168ÈME Édition en blanding af 198 vine fra 11 forskellige år, den yngste er fra år 2012, mens den ældste stammer fra 1996. Kunsten at blande vine fra så mange forskellige år, giver Krug Grande Cuvée sin unikke fylde af smag og aroma, som er umulig at udtrykke med vinene fra kun et enkelt år. Sammensætningen består altid af Pinot Noir, Chardonnay og Meunier, men procentdelen varierer.  Vinen ligger i omkring syv år i Krugs kældre, hvilket giver den sit distinkte udtryk og elegance. Grande Cuvée har en smuk lys gylden farve og fine, livlige bobler, der giver et løfte om fornøjelse. Aromaer af blomster, modne, tørrede citrusfrugter samt marcipan og honningkager. Smagen byder på hasselnød, nougat, gelé og citrusfrugter, mandler, brioche og honning. Robert Parker  Krug's NV Grande Cuvée 170ème Édition is based on the 2014 vintage, complemented by some 45% reserve wines dating back to 1998, with the house drawing on, among many others, 2013 for structure and 2012 and 2003 for generosity. Opening in the glass with aromas of pastry cream, dried fruits, pear, warm spices, freshly baked bread and vanilla pod, it's medium to full-bodied, pillowy and fine-boned, with excellent concentration, racy acids and a precise, chiseled profile. But if the latter adjective could be applied to the 2013-base 169ème édition equally felicitously, the 2014-base 170ème is more giving and less tightly wound out of the gates and will offer more demonstrative drinking young. Krug er uden tvivl et af verdens mest eksklusive Champagnehuse. Domænet er beliggende i Champagne-regionen i det nordøstlige Frankrig, og blev grundlagt i 1843 af tyskeren Johann-Joseph Krug. Hans drøm var at lave den bedste af den bedste Champagne, som kunne frigives hvert år uanset de årlige variationer i klimaet. En drøm som helt klart er gået i opfyldelse den dag i dag. Joseph Krugs filosofi, var at man ikke skulle opdele husets Champagne i hierarkier, og denne tankegang fastholder Krug i dag, hvor huset tilbyder syv forskellige Champagner, alle med deres helt eget udtryk, men uden at være opdelt i bestemte hierarkier. I stedet er det antallet af Champagnen, der bestemmer prisfastsættelsen. Krug er Champagne med individualitet og stor personlighed. Som den nuværende kældermester Julie Cavil siger det bedst ”Vores job er, i en slurk at genforene den mest komplette sensoriske oplevelse, en Champagne kan tilbyde”. Noget som man i den grad må sige, at de lykkes med gang på gang hos Krug. Champagnen gæres altid på egetræsfade, hvilket giver den karakteristiske rige, fyldige og nøddeagtige smag. Champagnen fra dette legendariske hus ældes med ynde og bør nydes ligeså. Selvom domænet i 1999 blev solgt til luksuskoncernen Louis Vuitton-Möet-Hennessy (LVMH), er det stadig den sjette generation af Krug-familien Olivier Krug, der leder dette fantastiske Champagnehus. Dette er med til at sikre at husets autenticitet lever videre, og at Krugs Champagne stadig bliver lavet efter grundlæggeren Johann-Joseph Krugs principper. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Dom Pérignon Champagne 2002 Naked

BESKRIVELSE Dom Pérignon er nok verdens mest berømte champagne brand. Vi er derfor også rigtig glade for at kunne tilbyde de eksklusive Dom Pérignon champagner i vores sortiment. Robert Parker - 96 Point The 2002 Dom Perignon is at first intensely floral, with perfumed jasmine that dominates the bouquet. With time in the glass the wine gains richness as the flavors turn decidedly riper and almost tropical. Ripe apricots, passion fruit and peaches emerge from this flashy, opulent Dom Perignon. The wine's volume makes it approachable today, but readers in search of more complexity will want to cellar this for at least a few years to allow for some of the baby fat to drop off. Geoffroy describes the vintage as very ripe and adds that some of the Chardonnay showed the ill-effects of the hot growing season in it the somewhat burned, dehydrated fruit that came in that year. This bottle was disgorged in July, 2009. To be released summer 2010.   Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérognon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted.   Dom Perignon  

Dom Pérignon Champagne 2004 i gaveæske

BESKRIVELSE Dom Pérignon fås kun som årgangschampagne og produceres kun i usædvanlige år. Hver årgang er en kreation, enestående og unik, der udtrykker både årets karakter og Dom Pérignons karakter. Efter mindst otte års lagring i bærme i kældrene går vinen ind i sin første fase af interesse, Plenitude 1, og viser ret ungdommelig frugt og bred tekstur fra bærmekontakten. Dom Pérignons signaturaromatiske er den "tip røgfyldte" karakter, et resultat af den reduktive vinfremstilling, hvor de går ekstremt langt for at holde hvert trin i vinfremstillingsprocessen fri for ilt. Med hver tår af Dom Perignon har du altid den renhed af frugtkarakter, afhængigt af årgangen ser du normalt Pinot Noir-frugten dominere, som er de røde frugter som hindbær, fersken og mørke kirsebær. Chardonnay tilføjer et understøttende lag af kridtagtig tekstur og lækker frugt i det gule spektrum som blomme, æble og tropiske noter af ananas. 2004-årgangen sætter sit præg på Dom Pérignons historie for dens lethed og generøsitet. Vejr: I modsætning til det foregående år var væksten af ​​vinstokke regelmæssig og forløb uden uheld, hvilket gav klaser af et betydeligt antal og størrelse. Mens vejret forblev moderat i nogen tid, hvor august måned var særlig kølig, blev årgangen defineret af den tørre varme i de sidste par uger før høst. Nuanceret og præcis er Dom Pérignon 2004 en naturlig sum af perfekt konsistente dele. Teknisk information: Vinmarker: 100% Grand & Premier Cru -druesorter: 53% Pinot Noir, 47% Chardonnay Lagring: 8 år på bundfaldet. Dosering: 5 g/l Drik: Nu til 2030 Smagsnote:På næsen udvikles aromaer af mandel gradvist til klassiske ristede noter, der kombineres med en overflod af frugt. I munden kombineres en ungdommelig grapefrugt- og citrongræssmag med en cremet creme brûlée-kant, der er et kendetegn for Dom Pérignon fra et år, hvor der er moden frugt. Den fulde smag dvæler med den største elegance på en krydret note og afsluttes med sprød syre. Dom Pérignon 2004 udtrykker Dom Pérignon-stilens særpræg: spændingen mellem ungdommelighed og modenhed og en unik mundfølelse. Sammenlignet med 2002 kan dette meget vel have et bedre lagringspotentiale, da det har både fremad moden frugt og en stærk balance mellem syre. Dom Perignon  

Philipponnat Clos Des Goisses Extra Brut 2014

BESKRIVELSE Philipponnat Clos Des Goisses Extra Brut 2014 Det 5,5 ha. store og op til 45 grader stejle Clos de Goisses, der rejser sig fra 79 til hele 106 meter over havets overflade, er juvelen hos Philipponnat. Fra toppen er der betagende udsigt ned over Marne-floden, og da jordbunden er exceptionelt kalkrig og marken vender direkte mod syd, er der ganske enkelt tale om den varmeste og mest historiske skråning ikke bare i Mareuil-sur-Ay, men i hele Champagne! Herfra har Philipponnat lige siden familien erhvervede skråningen fra et fallitbo tilbage i 1935 produceret en af de mest bemærkelsesværdige Champagner. Først hed vinen blot Vin des Goisses, men i 1956 foreslog Raymond Beaudoin, (grundlæggeren af Revue du Vin de France), at vinen skulle hedde Clos des Goisses. Og sådan blev det, selvom der var og er tale om lidt af en tilsnigelse, i det muren omkring vinmarken kun står nede ved landevejen, der skiller Clos des Goisses fra Marne. I de første mange år blev vinen produceret på ren Chardonnay, altså som en Blanc de Blancs, men siden 1964 har Pinot Noir sneget sig ind i drueblandingen, og her i 2014-årgangen er der tale om hele 71% Pinot Noir og blot 29% Chardonnay, og i 2014 som Charles Philipponnat har kaldt ”et kaotisk år fuld af overraskelser” nød vinstokkene virkelig godt af skråningens exceptionelle eksponering for solen. Således tørrede vinstokkene og druerne fint op mellem sommerens hyppige regnbyger samtidig med at temperaturerne aldrig blev så efterårsagtige som mange andre steder i Champagne. Og kombineret med masser af arbejdstimer ude blandt vinstokkene og senere en relativt tidlig høst med en striks soignering af klaserne ledte frem til at kvaliteten af den frugt der endte med at blive forvandlet til vin bestemt ikke fejlede noget.   Frugten er vinificeret og modnet uden fremmede gærstammer dels i små nye fade, dels i op til otte år gamle fade, dels i rustfrit stål, og for at opnå maksimal friskhed, og den imponerende holdbarhed, som Clos des Goisses er berømt for, er den malolaktiske gæring blokeret over hele linjen. Den endelige cuvée er sammenstukket i foråret 2015 og tappet på flasker, som efter den fornyede gæring er modnet i 96 måneder i Philipponnat ‘s kældre inden bundfaldet er skudt bort i marts 2023 og erstattet af en dosage på 4,25 g/l, som betyder, at vinen ankommer som Extra Brut. Nok en gang en fuldt fokuseret stålsat Clos des Goisses med al den mineralske finesse, som denne Champagne berømmes for, men fans, der kender vinen, vil opleve, at den alligevel er lidt mere gavmild, lidt mere givende, ja måske ligefrem lidt mere charmerende, end den plejer at være, og hvor vidt det vil påvirke vinens normalt exceptionelle holdbarhed er svært at bedømme. Den svenske Champagneekspert Richard Juhlin er imidlertid ikke i tvivl. Han mener Clos des Goisses i forhold til en oplevelse i november 2023 vil vokse med 5 point på den såkaldte Parker-skala, og hans anbefaling lyder: ”Store for a long time in the darkest part of your cellar and drink between 2030-2040.”    Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.  Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Bollinger Grande Année 2008 75CL i flot trækasse

BESKRIVELSE Blandt de bedste Bollinger-champagner nogensinde Årgang 2008 er allerede gået over i historien som en intet mindre end monumental champagneårgang og de fleste 2008’ere fra de største champagnehuse er allerede frigivet til et ekstatisk champagne-marked man aldrig tidligere har set lignende. Bollinger producerer fire forskellige champagner: Husets non-vintage champagne, Bollinger Special Cuvée, der formentlig udgør halvdelen af husets ca. 2,5 millioner flasker om året, Bollinger Grande Année denne artikel drejer sig om, Bollinger R.D. der er nøjagtig samme vin som Grande Année, blot senere degorgeret og til sidst Bollinger Vieille Vignes Françaises, der er en enkeltmarkschampagne, der med en årlig produktion på under 5.000 flasker bedst tåler sammenligning med eksempelvis Krug Clos du Mesnil. James Bond-champagnen fra det stolte familiehus Bollinger hører uden tvivl til blandt de førende champagnehuse, og på trods af en historie der har rødder helt tilbage til 1585, har Bollinger-navnet været associeret med champagnehuset siden 1829 og ejes og drives i dag fortsat af efterkommere fra Bollinger-slægten. Bollinger har altid været synonym med kvalitetschampagne og modtog i 1884 en Royal Warrant (hofleverandør til det britiske kongehus) fra Queen Victoria. Selvom høj kvalitet i dag fortsat er uadskilleligt fra Bollinger-navnet kender de fleste også Bollinger som værende den foretrukne champagne for verdens nok mest kendte spion, James Bond. En effektiv marketingstrategi har siden 1973 med jævne mellemrum sat Bollinger i forbindelse med den dødbringende spion, da Dom Pérignon blev vippet af pinden som yndlingschampagnen. Fra Roger Moore bestiller en ”slightly chilled” Bollinger i ”Live and Let Die” til Daniel Craig hele tre gange drikker 2002 Bollinger R.D. i ”Spectre” fra 2015 er Bollinger den foretrukne champagne. En snedig strategi der i mere end 46 år har placeret Bollinger sammen med nok verdens mest berømte spion. BOLLINGER   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre. DH WINES NYHEDSBREV      

Champagne Grand Cru Blanc de Blancs 2008

BESKRIVELSE Champagne Taittinger blev grundlagt i 1734 og var indtil sommeren 2005 et af de få huse tilbage i Champagne, der stadig var familieejet. Champagne Taittinger blev købt af et amerikansk investeringsfirma, men et års tid efter lykkedes det igen - med support fra Crédit Agricole du Nord - at få huset under familien Taittinger’s ledelse. Topkvalitet og respekt for traditioner prioriteres meget højt hos Champagne Taittinger, som ejer næsten 290 hektar vinmarker, i det bedste område af Champagne. Dette sikrer en fast tilgang af druer i topkvalitet til produktionen af delikat, velafbalanceret Champagne.  Taittingers kældre er beliggende under St. Nicaise klostret, som i det 13. århundrede tilhørte Benedictiner-munke. Munkene brugte kældrene til opbevaring af deres vine. Disse kældre er det eneste, der er tilbage af klosteret, idet det blev ødelagt under den franske revolution. I dag benyttes kældrene som nævnt af Taittinger, og de har her en samlet kapacitet på ca. 22 millioner flasker.  Taittinger producerer kun deres Comtes de Champagne i de allerbedste år. Druerne, som benyttes stammer udelukkende fra nogle af de bedste Grand Cru-marker i Côte des Blancs bl.a. Avize, Cramant og Mesnil-sur-Oger og det er kun vin fra første pres, der benyttes. Det bør også nævnes, at Comtes de Champagne først frigives til salg efter ca. 10 års lagring.  Champagnen har en smuk strågul farve, samt meget fine små bobler. Duften besidder aromaer af blomster, mineraler, pærer og gyldne rosiner. Det er en kompleks Champagne, som har en perfekt balance mellem modenhed og friskhed. Den elegante Champagne lever op til sit omdømme med sin friskhed, styrke, mineralitet og frugtighed.  Robert Parker Taittinger's 2008 Brut Blanc de Blancs Comtes de Champagne is being released this year, and it will be worth a special effort to track down. I wrote in August 2019 that this is the finest Comtes de Champagne since the brilliant 2002, and this tasting confirmed that. Offering up a deep and complex bouquet of citrus oil, crisp orchard fruit, warm brioche, crushed chalk, blanched almonds and smoke, it's full-bodied and incisive, with excellent concentration, racy acids and a long, searingly chalky finish. While this is already immensely impressive out of the gates, this 2008 is clearly built for the long haul, and three decades' longevity won't be a challenge.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle vores gode tilbud før alle andre.

Diebolt Vallois Blanc de Blancs Vintage 2011

BESKRIVELSE Diebolt-Vallois Blanc de Blancs 2011 Man bruger kun Cuvéen (1. pres) til husets Blanc de Blancs Champagner. Fermentering foregår på både termostatstyret ståtanke og på store egetræsfade og alle husets Champagner undergår malolaktisk fermentering med undtagelse af Fleur de Passion. Reserve vinene ligger 14 meter nede i kælderen på ståltanke eller på 40 hektoliter store egetræsfade. Dette er med til at give Diebolt-Vallois’ Champagner deres blødehed, varme og afrunding. Champagnehuset Diebolt-Vallois ligger i Grand Cru kommunen Cramant. Cramant ligger i Côte de Blancs og er kendt for at have et unikt terroir, specielt for Chardonnay. Diebolt-Vallois er et rigtigt familie hus. Startet af Jacques Diebolt og hans kone Nadia Vallois. I dag er deres børn Arnaud og Isabelle også involveret i huset og overtager mere og mere. Diebolt familien har boet i Cramant siden slutningen af 1900-tallet og Vallois familien har boet i Champagne distriktet (Cuis) siden 1500-tallet. Jacques Diebolt arbejdede sammen med sin farfar som lavede sin første Champagne i 1959. Det var dog først i 1978 at Jacques og Nadia startede Champagnehuset. Her byggede man opbevarings kælder og senere et vineri. Diebolt-Vallois ejer 11 hektar primært i Cramant der er Grand Cru og nogle marker i Cuis der er Premier Cru. Derudover har man marker i Chouilly (2 marker Les Toulettes and Les Hautes Justices) også plantet med Chardonnay. Samt marker i Montagne de Reims og Côte de Bar, plantet med Pinot Noir og Pinot Meunier. Alle druer bliver selvfølgelig handplukket og hver enkel parcel bliver presset og vinificeret separat.     Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre DH WINES NYHEDSBREV 

Gruet Blanc de Blancs Champagne 2016

BESKRIVELSE Et fantastisk glas champagne, der smager fremragende alene, men som også går godt til svinekød, fed fisk eller en mild blød ost. Vi er i Champagne, det eneste område i verden hvor der fremstilles Champagne. Gruet er lavet 100% på Chardonnay. Har små bobler og en god fylde i munden. Champagnen har en fin syre og en let smag af æble. Vivinos brugere kvitterer med 4.0 stjerner, her for Du virkelig meget Vintage Champagne for pengene.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Bollinger 007 James Bond Grand Cru 2011

BESKRIVELSE For at fejre frigivelsen af den 25. Bond-film har Champagne Bollinger produceret en Limited Edition Champagne fra 2011-årgangen. Dette ekstraordinære år inspirerede kældermesteren til at skabe en unik Champagne udelukkende fremstillet af Pinot Noir fra en enkeltmark i landsbyen Aÿ. Dette er første gang at Bollinger har skabt en cuvée udelukkende fra denne historiske cru, hvor huset har haft sin placering siden oprettelsen i 1829. Den ekstraordinære høst i 2011 gav perfekte betingelser for Pinot Noir druen. Champagne Bollinger 007 No Time To Die er helt sin egen, en unik mulighed for at opleve 2011 årgangen fortolket af huset Bollinger. Resultatet er en stor champagne af karakter, hvis elegance minder om den berømte hemmelige agent. Bollinger fremstiller kun årgangs- champagne i helt exceptionelle år. Denne er helt sin egen - en årgangs champagne som man aldrig har set - dette er ikke en 'La Grande Année'. Dette er en Grand Cru Single Vineyard Champagne på 100% Pinot Noir fra byen Ay, hvor Bollinger også har sine historiske kældre. Gæringen foregår kun på fade og Champagnen lagrer 7 på flaske. Farven er fantastisk gylden med kobber reflesker. I aromaen er der massere af delikate og ristede noter efterfulgt af antydninger af honning og gule frugter. Smagen viser den klasse som symboliserer Champagne fra Bollinger. Her er rige noter af lækker delikat frugt som kommer til udtryk ved en smuk rund tekstur og elegante bobler. Eftersmagen har enorm dybde med mineralitet og en ekstrem velafbalanceret syre. BOLLINGER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Iguy Michel Millésime 1991 Brut

BESKRIVELSE Dette er en 30 år gammel champagne lavet af 100% Chardonnay. Den vinificeres udelukkende i ståltanke og er degorgeret i foråret -2021 og har en dosering på 5 gram sukker/liter. Ingen malolaktisk gæring. Her finder du dejlige modne toner af butterscotch, honning, kaffe, mørk chokolade, overmodne æbler og kandiseret citronskal. Takket være fraværet af malolaktisk gæring og det faktum, at det er en blanc de blancs, er der en meget sund syre, der balancerer og giver en lethed til modenhedsnoterne og giver vinen et friskt indtryk. Simpelthen en champagne i perfekt drikkefase til det der kan lide moden champagne  

Jacques Selosse Initial Blanc de Blancs

BESKRIVELSE Jacques Selosse Initial Blanc de Blancs er måske den mest eftertragtede 'basis' champagne som findes. Initial er som navnet antyder åbningsnummeret hos Selosse og angiveligt en af de bedste og mest seriøse “basisvine” ikke blot i Champagne, men i hele vinens verden. Det er samtidigt en vin som forelsket sværmer omkring tallet 3. Det er en “Blanc de Blancs” sammenstukket af vinene i tre på hinanden følgende årgange gæret på druerne fra Selosses parceller omkring de tre byer Avize, Cramant og Oger, og ikke nok med det: Vinen modner på flasken i 3 år forud for degorgement. Dosagen varierer lidt fra år til år, men overstiger aldrig 5 g/l., og det er en af årsagerne til vinens altid gnistrende rene og meget friske stil. Datoen hvor vinen blev degorgeret er anført på bagsiden af alle flasker. Initial tilbyder Chardonnay i sin rene flotte mineralske form, men samtidig er det en fyldig og potent champagne med fedme og dybde sjældent matchet. Med lidt tid på flaske efter degorgering kan man nærmest tale om mousserende “hvid Bourgogne” – det er stor champagne på alle måder og mængderne er desværre utrolig små så det gælder om at være hurtig hvis man skal opleve lidt af magien fra Selosse   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Charles Orban Champagne Cuvée Speciale Vintage 2008

BESKRIVELSE Denne Cuvée Speciale Millésimé 2008 er lavet på et mix af 50% Chardonnay, 40% Pinot Noir og 10% PInot Meunier, der kommer fra husets marker omkring vinhuset … men der er ikke meget info om selve produktionen udover det åbenlyse, altså andengæring på flaske og så er der kun lavet 4.000 flasker af vinen. Duftmæssigt er champagnen meget rank med klassisk gær, rugbrød, animalske noter, ganske landlig, blomster, pollen, violer, tulipaner og meget let, luftig med en snert af noget træ. Der er pærer, gule æbler samt en smule citron samt lidt brunet smør. Boblerne er meget blide, forsigtig og har en god balance mellem syre, sødme og frugt. Og godt med æblesaft, grønne æbler, en omgang lemon og samlet er vinen meget saftet i smagen, men der er uden at miste både friskhed, sprødhed og fin struktur.   Anmeldelser 94 Point WineAlign 93 Point Wine Enthusiast 93 Point Natalie Maclean 93 Point Din VinGuide 92 Point Ekstra Bladet 92 Point Vinhulen.dk ⭐ 4,2 Vivino  

de Venoge, Cordon Bleu Extra Brut

BESKRIVELSE En helt enestående nyhed fra Champagne de Venoge. Extra Brut er en aperitif champagne, der masserer tungen og giver appetit på mere. 92 point hos Robert Parker! “It is pure, fresh and intense on the palate, highly elegant and finessed but also quite rich and pretty complex in the finish where some After Eight notes are also added and intermingled with lemon flavors. This is an excellent effort in the Cordon Bleu range, and I’d love to have it with oysters and seafood.” Alk. styrke:  12% Brand: De Venoge Druesort: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir Land: Frankrig Område: Champagne Størrelse: 75 cl. Vintype: Mousserende vin Degogeret 2021  

Champagne til enhver smag

Hos vinkammeret stræber vi efter at kunne præsentere dig for et hav af forskellige slags champagner, så du er sikret at finde en, som falder i din smag. Når du har fundet den slags champagne du ønsker at købe, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe den.

Forskellige slags champagne

Der findes mange forskellige slags champagner, som hver især kan noget helt specielt. Du kan blandt andet købe slags som Blanc de blanc, Blanc de noirs, Rosé champagne, non vintage og mange flere.

Champagne fra Champagne regionen

Champagnen kommer fra den franske region Champagne, i det nordøstlige Frankrig. Champagne er et beskyttet navn, som kun må benyttes om mousserende vin fra champagne distriktet.

Vidste du...

Champagne er en mousserende vin, som er vin med kulsyre. For at producere champagne, tilsætter man gær til druesaften, som omdanner druesaftens sukker til alkohol, og udskiller også kuldioxid. For at denne vin bliver til champagne, udsætter man vinen for endnu en gæring. Dette gør man ved at hælde vinen på flaske eller tank, og så tilsætte gær og sukker, hvorefter man lukker tanken eller flasken helt til, så man sikrer at kulsyren bliver i vinen. Boblerne i champagnen skal være små og klare, samt kunne holde sig i 10 minutter, efter champagnen er hældt op i glasset. Champagnen laves af en blanding af 3 druesorter, den hvide chardonnay og de sorte Pinot noir og Pinot Meunier. Grunden til at champagnen har en lys farve, på trods af brugen af sorte druer, er fordi man fjerner skallerne straks efter at druerne er blevet presset. Betegnelserne for om hvorvidt champagnen er tør eller sød er som følgende: Brut Natural: Meget tør Brut: Tør Sec: Halvtør Demi Sec: Halvsød Demi Doux: Sød Doux: Meget sød De mest populære champagnemærker er Moët & Chandon og Dom Perignon. (Som i øvrigt er ejet af Möet & Chandon virksomheden)