Kopke 50 years old Tawny White

BESKRIVELSE Kopke 50 years old Tawny White 50 Years Old White Port blev godkendt som ny kategori i 2022. Kopke er en bærende kraft inden for de fadlagrede portvine, og de har lavet et vinmonument i første forsøg. Kopke har blendet ældgamle hvide portvine fra deres lagre i Vila Nova de Gaia til at skabe denne unikke portvin, der heldigvis ikke kun er unik; den smager og ikke mindst dufter overjordisk godt; meditationsvin fra aller-øverste hylde. God, hvid portvin er først kommet på mode for 10-15 år siden, så lagerbeholdningerne af hvid, oxidativt lagret portvin er blot en brøkdel af tawnyerne. Dette begrænsede udbud betyder en højere pris end for tawny med tilsvarende alder. I en vin som denne er velbevarede vine af en passende alder og en erfaren kældermester altafgørende for resultatet. Alder er i sig selv ingen garant for god portvin: det kræver en vin, hvor forstandig lagring giver vinene den rette balance mellem elementerne, og hvor en erfaren ’master blender’ får skabt en enhed ud fra et vinøst kludetæppe af fade og årgange. Dette er til fulde opnået med denne referencevin, der sætter kvalitetsbarren helt i top. Dette er hvid portvin med kæmpe intensitet, hvor årtiers fordampning har koncentreret vinen og givet den dens fremragende kompleksitet. Sultana-rosiner, sukkersyltede svesker, citrusskal, kanel, fadafledte, ’ristede’ træaromaer, moscovadosukker og rancio- og oxidations-aromaer. Alt holdes i skak af en genial syrefriskhed, der skygger for et betragteligt indhold af restsukker. Eftersmagen tælles i minutter snarere end sekunder. Nydes i andægtighed, bedst uden mad til, men gerne i godt selskab. Vi anbefaler en serveringstemperatur på 11-15° og brug gerne et rummeligt hvidvinsglas, hvor aromaerne får lov at folde sig ud. Vinen holder sig frisk nogle uger efter åbning: længst ved opbevaring i køleskab. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 1941

BESKRIVELSE De europæiske vine fra krigsårene er af selvindlysende årsager svære at opdrive, men Portugal formåede behændigt under Salazars styre at forholde sig neutrale, så der var hænder til at høste. Nu ville det i en verden med tiltagende politisk korrekthed være uklogt at driste sig til at rose en diktator, så vi nøjes i stedet med at glæde os over at kunne nyde vin-relikvier som dette. For 77 år siden blev denne Kopke Colheita 1941 trådt i granit-lagares i Dourodalen og blev efter vinifikationen transporteret til Vila Nova de Gaia, hvor den efter to menneskealdres lagring på gamle egefade (ca.550-650 liter) er blevet tappet og frigivet til salg. Under hele denne lagringsperiode er der hvert år fordampet nogle få procent af vinen, så slutproduktet i dag fremstår meget intenst. Alligevel er balancen forblevet intakt, hviket er alt andet end en selvfølge; her har Kopkes kældermestre æren for at behandle vinen, så den hverken bliver sirupsagtig eller går til i eddikesyre. Duften af denne næsten 80 år gamle colheita er en hypnotiserende oplevelse. Når næsen først har fundet vej til glasset, så skal der meget til for at fravriste den heldiges opmærksomhed. Duft og smag har uforlignelig intensitet og dybde, men balancen forbliver ophøjet med en herlig syre, der fastholder sansernes bevågenhed. Man finder noter af valnød, tørrede figner, moscovadosukker, pomerans, kanel, lidt apotekerdisk og 'vinagrinho', beskrivende den balancerede og integrerede syre, man finder i ældgammel tawny. Dette er portvinskunst, der børe nydes uden noget til; tilsæt kun beundring og nyd den i ro og mag med nøje udvalgte rettroende. Robert Parker 97 points

Messias 10 år gammel Tawny portvin

BESKRIVELSE Messias blev grundlagt i 1926 af Mr. Messias Baptista, der fungerede som formand indtil 1973. Ledelsen ejes stadig af Messsias-familiens efterkommere. Siden grundlæggelsen har Messias produceret og solgt højkvalitetsvine fra de vigtigste afgrænsede regioner: Bairrada, Douro, Dão, Vinho Verde, Beiras og Vinho do Porto. Virksomheden er også kendt for den høje kvalitet af sin champagnemetode Mousserende vine og lagrede brandy. I Ferradosa (Douro-dalen) ejer Messias 200 hektar jord, hvoraf 110 hektar er besat med vinmarker til produktion af portvin og Douro Quinta do Cachão.  Messias eksportere portvine til hele verden! En virksomhed der stadig drives videre af selvsamme familie der stiftede den. En frisk ung portvin, der enten kan opbevares eller drikkes ung.   En smuk og tiltalende ravfarve med mørkebrune nuancer. Lagring 10 år på fade indtil vinen tappes. Rig og kompleks aroma, med antydninger af tørrede frugter, karamel og vanilje. Fløjlsagtig og fuld i smagen, hvor den behagelige friskhed bevares.  

Maynards Colheita Tawny Port 1951

BESKRIVELSE Maynards Colheita Tawny 1951 er en portvin på næsten 70 år gammel. Den har en grønlig-guld farve med en orange kant, stor tæthed og intensitet. I munden er den rig og sød, med træsmag i kontrast til den ekstraordinære smag af rosiner og blommer. Afslutter med perfekt og meget afbalanceret citronsyre. Vinfremstilling: Maynards Colheita Tawny 1951 Port blev fremstillet efter den traditionelle Porto-vinmetode. Dette er en vin af enestående kvalitet, fra en enkelt høst. Den har modnet i træ i over 70 år, selvom Colheitas Portvin aldrig er mindre end 7 års lagring på træfade. Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão, Tinta Amarela, Tinto Cão. Smagsnoter: Maynards Colheita Tawny 1951 er en sjælden portvin, ekstraordinært tæt og citronsyre. Viser aromaer af citrus blandet med aromaer af blommemarmelade, bagte kvæder, tørrede abrikoser og rosiner. Den har en glathed og syrlighed af citrusfrugter, der gør den til en fantastisk portvin. Opbevarings- og serveringsråd: Serveringstemperatur ved 10ºC-12ºC.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud før alle andre

Kopke 10 Year Old Tawny

BESKRIVELSE Kopke 10 Year Old Tawny Kopkes Tawnies er sammen med Kopkes Colheitas fadlagrede portvine, som fremstilles af udvalgte druer fra Douro Superior og dels fra husets egen Quinta São Luiz, som hører til Douros mest moderne produktions-quintas. Den er beliggende i Tabuaco nær Pinhão og indeholder dels gæstebygning, produktionsfaciliteter, egen kirke(!) og egne vinmarker. Kopke 10 Years Old er fremstillet af særligt aromatiske blandinger fra forskellige årgange, men med en aldersprofil på ca. 10 år i blandingen. Her er det den erfarne kældermester´s opgave af fastholde det samme udtryk og stil år efter år. Kopkes 10 Years Old er en klassisk Tawny, mahognifarvet med let alderspræg med en aroma af moden frugt, lys karamel og puddersukker med tørrede noter af figen og hasselnødder. Smagen er harmonisk og kraftig med fasthed og med moden frugt og lang sødmefuld afsked. Velegnet til hårde ostetyper, mandel-/nødde-tærter, nøddebaserede desserter eller tørrede frugter, figner, abrikoser - eller blot som meditations-drink inden eller efter et måltid. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Conde de Monsul Colheita 2015

præsenterer sig med en dragende transparant farve. I næsen domineres vinen af noterne fra den lange lagring på gamle, store fade, herunder rosiner, figner, nødder, kaffe og flødekarameller. Smagen er selvfølgelig domine

Dalva Colheita Golden White 1971

BESKRIVELSE Over fire årtier på fad giver en unik og absurd høj kvalitet. Dalva er notorisk kendt for at være verdens førende hus på hvid portvin. Og deres suveræne Golden White 1971 er ingen undtagelse. Noter af kandiseret appelsin, rosiner, honning, muskatnød. Dybde, kompleksitet, sødme, modenhed, intensitet… Vi kunne blive ved – det her skal prøves mindst én gang i livet. Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Indtil 1920’erne, da brasilianske C. Da. Silva opkøbte huset gennem sin kones familie, havde huset gået under andet navn og havde primært solgt deres portvine i Portugal. Men med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og Europa. Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970’erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af det næste årti begyndte Dalva at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmedyrkede” vintage port. Dalva er nu et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. 94 points Robert Parker The 1971 Golden White Port (Dalva) is a blend of Malvasia Fina, Viosinho and Rabigato, coming in at 132 grams per liter of residual sugar. It was bottled in 2014. It has a very Tawny feel to it, not just a white version of a Tawny Colheita. Gorgeous and fresh, this is an elegant white with a lively and lifted demeanor, but more than enough unctuousness in the mid-palate. It’s a beauty, likely to arrive (so I’m told) in the USA in 2016.

Miguels White Port 10 years

Gylden tør hvid portvin med fin aroma og smag af vanilje, eg og krydderier, nogle hints af muskatnød.  Den efterlader en god fin syre og en lang god finish. Vinens specifikationer Årgang: NV Område: Porto, Portugal Vintype: Portvin - hvid Druer: Mal

Quinta do Vale Meéo Vintage Port 2016

Quinta do Vale Meão Vintage Port 2016 er af tårnhøj kvalitet med koncentreret frugt og polerede tanniner, som efterlader et super-charmerende helhedsindtryk.. Vinen fremstår mørk-rød i farven med en frugtdomineret, parfumeret og intens næse af solbær,

Taylor's Fine Tawny Port

Denne Fine Tawny Port har været lagret i egetræsfade. Det er en flot portvin med dyb rød-brun farve samt dejlig bouquet af modne frugter, krydderier og egetræ. Den har en meget blød og rund smag af jordbær og svesker samt en behagelig eftersmag. Denne

Dalva Colheita Golden White 1963

BESKRIVELSE Dalvas ikoniske Golden White 1963. Anmelderrost og i en liga for sig! Dybde, kompleksitet, sødme, modenhed, intensitet… Vi kunne blive ved - det her skal prøves mindst én gang i livet. Måske verdens bedste hvide portvin? Læs, hvad Robert Parker, Decanter og Jancis Robinson skriver og bedøm selv. Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Indtil 1920’erne, da brasilianske C. Da. Silva opkøbte huset gennem sin kones familie, havde huset gået under andet navn og havde primært solgt deres portvine i Portugal. Men med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og Europa. Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970’erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af det næste årti begyndte Dalva at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første "hjemmedyrkede" vintage port. Dalva er nu et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. SMAGS NOTER: ANIS, CHOKOLADE, FERSKEN, HONNING, KARAMEL GOD TIL: DESSERT, FRUGTIGE DESSERTER, JORDBÆR, MILDE OSTE DUFTE: ABRIKOS, APPELSINSKAL, FERSKEN, FIGNER, HONNING 95 points Decanter ‘The first duty of Port is to be red...’ except for this unique white colheita! Citrus and honey on the nose then toasted almond flavours. Sweet and peppery, but not overtly so, offset by acidity which extends onto the finish, giving an overall impression of freshness despite its complexity and age." 95 points Robert Parker The 1963 Golden White Port (Dalva) is mostly a blend of Malvasia Fina, Viosinho and Rabigato, coming in at 130 grams per liter of residual sugar. This has been seen before, but this is the new 2017 bottling now in the USA. Not much has changed. This takes the gorgeous 1971 and adds some power, viscosity and intensity to it. It shows a little more complexity and it is burlier. It is often very much like a tawny in flavor. Taste this "white Colheita" blind and you may wonder if it is indeed white. It is still fresh and lifted, if not quite as bright and as youthful as the 1971. Overall, though, the added complexity seals the deal here, while the 1971 gets the nod for brightness. You slowly realize this does everything brilliantly. Which you prefer will be a matter of taste. I tend to emphasize complexity and my nod is to this, but I won't be surprised if some argue with me. The 1971 is pretty brilliant, too, if a bit more understated. This is another impressive White Port this issue from C. da Silva. 17 points Jancis Robinson Very old sweet wine. Golden White = brand name. Still on the market. Declared once a decade. Slightly browner gold. RS 119 g/l. A little nutty but still has that lovely bitter orange note. Great power but also great freshness and youth. Dried apricot intensity. Still so much fruit. Must be racked once a year. Good casks (600 litres). (JH)

Quinta do Pego LBV, 6 liter 2017

Vinen fremstår mørkrød i farven med intense og charmerende aromaer af modne hindbær, solbær, sorte kirsebær og florale undertoner. I smagen går den charmerende stil igen med sin righoldige, koncentrerede og silkebløde frugt. Dertil en behagelig syre og

Delaforce Vintage Portvin 2000

BESKRIVELSE Delaforce Vintage Portvin 2000 - 90 point Robert Parker Delaforce, der er en gammel familie, som stammer helt tilbage fra huguenotterne, har været involveret i portvinsbranchen i over 170 år. Portvinshuset Delaforce, der blev grundlagt i 1868, er i dag anerkendt som en af de mest respekterede portvinsproducenter. Skandinavien, Tyskland og Rusland er deres primære eksportmarkeder, og på hjemmemarkedet har Delaforce bl.a. leveret portvin til den royale portugisiske families husholdning. Over årene har Delaforce opnået et særdeles godt ry for deres evner for at producere god portvin – især er deres elegante Vintage Ports blevet rost til skyerne. De klassiske Vintage Ports fra Delaforce er berømte for deres balance og aromatiske stil. De er produceret af de allerbedste druer fra udvalgte vingårde i områderne Roncão og Rio Torto (inkl. den berømte Quinta da Côrte) i Dourodalen i Portugal. Disse elegante og fuldendte Vintage Ports er anerkendt som nogle af de allerbedste af vinsamlere og feinschmeckere verden over. Denne portvin er produceret af druerne Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão, Tinta Roriz og Tinta Barroca fra Dourodalen i Portugal. Det er en utrolig elegant portvin med flot mørkerød - næsten lilla - farve, fyldig og frisk duft af modne sorte frugter, velafbalanceret, rund og intens frugtsmag med noter af brombær og chokolade, tilpas tanninindhold samt en lang og behagelig eftersmag. Den er særdeles velegnet til f.eks. desserter og oste. Pga. vinens alder vil der helt naturligt være depôt, og derfor skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer, inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen. Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. 

Quinta do Pégo LBV 2019

Vinen fremstår mørkrød i farven med intense og charmerende aromaer af modne hindbær, solbær, sorte kirsebær og florale undertoner. I smagen går den charmerende stil igen med sin righoldige, koncentrerede og silkebløde frugt. Dertil en behagelig syre og

Osborne 10 År Tawny Port, Portvin

BESKRIVELSE Havnebyen Porto, der ligger på Douro-flodmundingen, gav navn til verdens mest berømte vin: Portvin.  Alt Portvin kommer således fra Denne Dal, dyrkningsarealet ligger ca. 100 kilometer opefter i den øvre Douro-dal.  På de stejle bakker trives 80 forskellige druesorter på varmelagende skiferjord. ”En portvin med frugtige nuancer af rosin og sveske. Noter af mørk chokolade, hasselnød, kaffe og egetræ træder klart igennem. Intens, kompleks og sødmefuld smagsoplevelse med middel syre. Vinen slutter af med en flor lang eftersmag og er en ren nydelse.” Om producenten Den unge vin opbevares i vingårde om vinteren, i foråret bliver den bragt nedstrøms mod Porto, hvor Osborne, ligesom alle de berømte Portvinhuse, har deres "lodges". Der modner vinen inden aftapning. Denne vin er ligesom de fleste Portvine en blanding af vine fra forskellige steder og årgange for at sikre ensartet kvalitet gennem årene.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud før alle andre

20 års Tawny fra Seara d’Ordens

BESKRIVELSE 20 års Tawny fra Seara d’Ordens Denne 20 års Tawny er en virkelig lækker sag i tårnhøj kvalitet. Den er blendet af forskellige årgange med en gennemsnitsalder på mindst 20 år. Ifølge Seara d’Ordens indeholder den blandet andet en del vin der er over 60 år gammelt og den vil uden problemer blive godkendt som en 30 års Tawny! Portvinen har ligget på egetræsfade, hvilket har været med til at give den en smuk farve og udvikle dens lækre smag. Den har en helt fantastisk balance mellem sødme og syre, der gør man altid lige kan drikke et glas mere. Vi synes den dufter af blandt andet blomme samt appelsin og har en kompleks smag med noter af tørret frugt og nødder. Prøv den og se hvad du synes den smager af. Nyd portvinen som den er, eller prøv den f.eks. til crème Brûlée, danske jordbær eller bare lidt god mørk chokolade. Vi anbefaler at den opbevares ved stabil temperatur og serveres ved 12-16 grader. Denne portvin kommer i en flot flaske med tilhørende lækker æske og er ideel som gave til dig selv eller andre du virkelig holder af    Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD  

Quinta do Pégo Vintage Port 2013

Det er en pragtfuld Vintage Port af allerbedste kvalitet.Takket være de gode vejrforhold har årgang 2013 opnået en flot balance; den er både kraftig og fyldig, men samtidig utrolig elegant og delikat. Den har en flot intens næsten lilla farve, delikat og

Kopke 30 years old Tawny White

BESKRIVELSE Kopke 30 years old Tawny White GULD Decanter World Wine Awards 94/100 point Wine Advocate 92/100 point Wine Spectator 94/100 point Wine Enthusiast En ægte raritet fra Kopke, specialisten i de fadlagrede portvine. Gamle fade med hvid portvin af varierende alder er sammenstukket til denne perle med en aromatisk profil som en 30 årig hvid portvin. Idet portvinen alene er lavet på grønne druer fornemmes lagringen i særlig grad, da druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny. 30 års hvid portvin er en ufatteligt sjælden størrelse. Selv om efterspørgslen efter hvid, lagret kvalitetsportvin er eksploderet de senere år, så var denne efterspørgsel jo mange årtier væk, da grundvinene til denne portvin blev skabt. Duft og smag er en intens eksplosion af korender, syltet citrusskal, tørret abrikos, nødder og tørrede figner. En fremragende syre holder sødmen i skak og giver en harmonisk helhed. Nydes bedst uden mad til, men drikkes også fint til en vellavet æblestrudel, crème caramel eller foie gras terrine. Men er der en god blåskimmel ost i køleskabet, så vil det også være et godt valg. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Quinta Do Cachéo Vintage 1982 Port

BESKRIVELSE Vin med en god udvikling af reduktions-aromaer med et strejf af skovbær og chokolade-nuancer. Aromaer af tørret frugt er tilstedeværende med fokus på valnød. I munden afsløres de samme karakteristika som i duften. Servering og opbevaring:  Efter så mange år på flaske har der dannet sig betydeligt bundfald, og vinen bør derfor dekanteres før servering. Bør nydes ved 14-16º C. Efter den er åbnet bør den drikkes inden for en uges tid  

Bulas 20 år Tawny portvin

BESKRIVELSE Bulas 20 år Tawny portvin En vinoplevelse du bare skal unde dig selv! Et fabelagtigt eksempel på hvordan intense smagsnuancer bliver fint afbalanceret så vinen fremstår intet andet end perfekt. Vinder af indtil flere priser. Meget kompleks vin, der smager intenst af karamel og nødder. I munden er den tyk og cremet, med intense noter af kaffe, der kommer til udtryk i ganen. Lang, glat og meget blød eftersmag. Til trods for den store kompleksitet, der kommer fra de gamle årgange i dette blend, er vinen utrolig harmonisk. Vinen kommer venligt en i møde i munden og udfolder derefter sit fulde potentiale. Derfor er den let tilgængelig, let at holde af, men aldrig et uinteressant bekendtskab. Bulas 20-års Tawny er manges favorit i sin kategori. Den har en fin balance i sine rige aromaer af figner og rosiner med en glat og silkeblød fornemmelse i munden. Helt klart den sikre vinder at medbringe til et middagsselskab.Denne type portvin er et blend af mange årgange, og det giver vinen dens store kompleksitet. Friskhed fra de yngste årgange og yndet ælde fra de ældste (~50 år). Tag et glas med foran pejsen og nyd smagen af brændte figner i karamelsauce. God fornøjelse! Den silkebløde fornemmelse i munden og den fine balance i vinens smagsnuancer sælger vinen af sig selv. En vin der skal prøves. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Portvin til enhver smag

På vinkammeret.dk kan du finde mange forskellige slags portvine, da det er vigtigt for os at du finder lige præcis den slags, som passer til dig og dine smagsløg. Når du har fundet den helt rigtige portvin, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe portvinen.

Forskellige slags portvine

Der findes flere forskellige slags portvine fra forskellige årgange, både tørre og meget søde. De mest populære slags portvinen er White Port, Tawny, Colheita, Late bottled vintage (LBV) og Ruby.

Portvin fra Portugal

Portvin produceres i Portugal og er navngivet efter den portugisiske by Porto. Portvinen fremstilles af druer fra området omkring Douro floden, som ligger i det nordlige Portugal.

Vidste du...

At portvin bliver produceret ved at man tilsætter brændevin som indeholder 77% alkohol, til vinen, efter den har gæret i kort tid. Når man stopper gæringen efter så kort tid, så når sukkeret ikke at omdanne sig til alkohol, hvilket betyder at der er ca. 100-150 g restsukker tilbage i vinen. Derefter hælder man vinen op i forskellige størrelser fade, hvor vinen ligger og hviler i nogle måneder, inden de bliver fragtet videre til lagrings husene Vila Nova de Gaia. En portvin skal helst serveres afkølet i et hvidvinsglas, gerne 12-15 grader og altså ikke køleskabskold, da det får duften af alkohol frem i næsen. Man deler portvin op i to typer, enten Ruby eller Tawny. Under typen Ruby, kommer typerne Ruby, LBV og Vintage port. Disse typer er kendetegnet ved at være frugtige og mørke årgangsportvine, som lagres i kortere tid. Under typen Tawny findes typerne Tawny, Tawny med alder og Colheita, som er kendetegnet ved at have en brunlige farve, og lagres mellem 10 og 30 år. Portvin passer rigtig godt til dessert og kaffe, for eksempel is eller chokolade desserter.