Gevrey Chambertin 1er Cru Les Champeaux 2021

950 kr

Andre kiggede også på

Lucien Le Moine Gevrey-Chambertin 1er Cru 2020

BESKRIVELSE Samtidig med at Gevrey-Chambertin med ca. 410 ha. vinmarker er den største kommune i Côte de Nuits, samler den et hav af fremragende vinmarker - den ene mere prestigiøs end den anden - med det tilfælles, at de udelukkende er beplantet med Pinot Noir. I Gevrey finder man ikke mindre end 9 Grand Cru marker og 25 vinmarker i 1. Cru, hvoraf nogle ganske enkelt er fremragende. Udover disse klassificerede marker finder man også parceller, som ofte sidestilles i kvaliteten med f.eks. 1. Cru. Men som altid i Bourgogne bør man lægge ligeså meget vægt på det firma, som har lavet vinen, som på dens geografiske oprindelse. Bag Lucien le Moine i Bourgone finder man Rotem og Mounir Saouma, som siden 1999 har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat. Parret er blevet berømte for deres kompromisløshed og for deres innovation. Listen over de udmærkelser de har opnået i årenes løb, er ganske enkelt imponerende. Rotem og Mounir – oprindeligt fra henholdsvis Israel og Libanon – deler en fælles og stor passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir. Efter ønologistudierne i Montpellier og nogle år som kældermester på et kloster i Israel, kom Mounir i 1995 til Bourgogne for at arbejde med netop de druer, han som nævnt havde den største forkærlighed for - Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en af de største negocianter i Bourgogne og fik på denne måde sin daglige gang blandt mange af de bedste vinproducenter i Bourgogne. En idé strejfede ham midt i disse erfaringer og grundlagde samtidig alt det, som i dag er synonymt med Lucien le Moine: Hvert år ville han købe absolutte topvine – udelukkende 1. Cru og Grand Cru - hos særligt udvalgte producenter og hjemtage dem til sin egen kælder i Beaune (bygget i det 17. århundrede) umiddelbart efter at den alkoholiske gæring var overstået. Derefter ville han selv forestå den videre vinificering – udelukkende på nye klassiske ”pièces” (egetræsfade af 228 l.) fra Bourgogne.   LUCIEN LE MOINE  

Domaine Remi Jobard Monthelie 1er Cru 'Les Vignes-Rondes' 2018

BESKRIVELSE Vinmarken 1. Cru ”Les Vignes Rondes” ligger øst for landsbyen mod nabo-appellationerne Volnay og Meursault, hvor man finder de fleste 1. Cru-marker i kommunen. En undergrund af primært kalksten i dybden og rødt ler og mergel ved overfladen giver både rød- og hvidvine med god struktur, men især charme. Rødvinene ligner lidt Volnay-vine og Jobards Les Vignes Rondes kendetegnes netop ved stor elegance og dybde. Rémi Jobards foretager en manuel plukning af de økologiske dyrkede druer med skrap selektering af klaserne, skånsom afstilkning og masning samt en lang, kølig gæring med druernes egne gærceller – først i udvendige gærtanke fra oktober til november og derefter i kælderen – i denne vins tilfælde på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Derefter bliver vinen modnet i 18 måneder på de samme træfade. Aftapningen foregår uden filtrering. Monthelie 1. Cru ”Les Vignes Rondes” har en dyb, blank, granatrød farve og en meget frugtig, elegant og en smule ”jammy” duft. I smagen er det finessen og harmonien mellem dybde, sprødhed og charme, som dominerer. Vinen har allerede en utrolig forførende duft i sin ungdom, og den vil garanteret udvikle de mere komplekse toner af små, mørke bær og skovbund, man ofte finder i modne Monthélie-vine. Serveres ved 12-14 grader til grillet eller stegt and, lam, okse eller fuglevildt (gerne med vilde svampe, ribs eller tyttebær).

Morey-Coffinet Puligny Montrachet 1er Cru 'Les Combettes' 2019

BESKRIVELSE Vinen produceret på denne appellation siges at være en af de største hvidvine i verden. Navnet Puligny opstod i den gallo-romerske tid, hvor en vis Puliniacus anlagde sit felt, for omkring 2000 år siden. Kalkstenen giver Chardonnay'en en unik subtilitet forstærket af en sydøstlig eksponering og skråninger, der hjælper med dræning. Hvidvinene fra Puligny byder på et sæt meget fornemme ædle aromaer: mandelpasta, bregne, eksotiske frugter, rav, hvide blomster. I munden er syreindholdet ret diskret, hvilket efterlader et blødt udtryk og en intens, imponerende vedholdenhed. Det bedste klima i appellationen er Les Folatières, La Pucelle og Les Caillerets. Les Folatières producerer rige og dristige vine. La Pucelle er sammenhængende med Bienvenue-Bâtard-Montrachet, og Les Caillerets ligger ved siden af le Montrachet. Disse to klimaer producerer vine fulde af finesse og bemærkelsesværdigt præget af intense aromaer af honning. INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene er dyrket økologisk (under certificering) og lagringen sker på egetræsfade som kan være op til 60% nye afhængig af årgange og cuvéer

Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018

BESKRIVELSE Rémi Jobard foretager en manuel plukning af de økologiskdyrkede Pinot Noir-druer med en skrap selektering af klaserne, skånsom afstilkning og masning samt en lang, kølig gæring med druernes egne gærceller – først i udvendige gærtanke fra oktober til november og derefter i kælderen – i denne vins tilfælde på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Derefter modnes vinen i 18 måneder på de samme træfade. Aftapningen foregår uden filtrering. I duften har Volnay 1. Cru Les Santenots en delikat, frugtig karakter, med spændende røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er meget sammensat, med toner af kirsebær, violer og milde krydderier (bl.a. kanel). Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. I den ekstremt lange eftersmag afslører vinen en god tannin og en underliggende mineralitet, som giver et godt modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.