Domaine Remi Jobard Monthelie 1er Cru 'Les Vignes-Rondes' 2018

BESKRIVELSE Vinmarken 1. Cru ”Les Vignes Rondes” ligger øst for landsbyen mod nabo-appellationerne Volnay og Meursault, hvor man finder de fleste 1. Cru-marker i kommunen. En undergrund af primært kalksten i dybden og rødt ler og mergel ved overfladen giver både rød- og hvidvine med god struktur, men især charme. Rødvinene ligner lidt Volnay-vine og Jobards Les Vignes Rondes kendetegnes netop ved stor elegance og dybde. Rémi Jobards foretager en manuel plukning af de økologiske dyrkede druer med skrap selektering af klaserne, skånsom afstilkning og masning samt en lang, kølig gæring med druernes egne gærceller – først i udvendige gærtanke fra oktober til november og derefter i kælderen – i denne vins tilfælde på østrigske demi-muids (600 l. , 25% nye) fra Stockinger. Derefter bliver vinen modnet i 18 måneder på de samme træfade. Aftapningen foregår uden filtrering. Monthelie 1. Cru ”Les Vignes Rondes” har en dyb, blank, granatrød farve og en meget frugtig, elegant og en smule ”jammy” duft. I smagen er det finessen og harmonien mellem dybde, sprødhed og charme, som dominerer. Vinen har allerede en utrolig forførende duft i sin ungdom, og den vil garanteret udvikle de mere komplekse toner af små, mørke bær og skovbund, man ofte finder i modne Monthélie-vine. Serveres ved 12-14 grader til grillet eller stegt and, lam, okse eller fuglevildt (gerne med vilde svampe, ribs eller tyttebær).

549 kr

Andre kiggede også på

Pommard 1er Cru Vieilles Vignes Les Parcellaires de Saulx 2019

BESKRIVELSE Pommard 1er Cru Vieilles Vignes Les Parcellaires de Saulx 2019 Druerne til denne Pommard 1. Cru – Vieilles Vignes hentes på parceller med ældre vinstokke i forskellige 1. Cru-vinmarker på de nordlige skråninger i appellationen. Her finder man en ler- og kalkholdig undergrund, som indeholder en del jernoxid. Pinot Noir-druerne plukkes i små kasser, som straks køres til husets kældre i Meursault, hvor vinen vinificeres. Opskriften er klassisk for Bourgogne, med en gæring i store opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 12-15 måneder på nye træfade (228 l.). Vinen har en blank, rubinrød farve. Det er det elegante og delikate, som først kommer frem i denne vin, med nuancer af violer, ribs, moreller, solbær og milde krydderier i duften. I smagen afsløres kraften og strukturen. Vinen har en god fedme, stor frugtkoncentration og en nuance af træ fra fadene, som smelter godt i vinen. I eftersmagen kommer der igen bid, struktur og elegance, som matcher vinens krydrede toner perfekt. Serveres til råvildt, lam eller okse – for eksempel med en trøffel- eller portvinssauce. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Nuits St. Georges 1er Cru Les Damodes 2018

Nuits St. Georges 'Les Damodes' har en klar, let-transparent rød farve og viser uimodståelige aromaer af kirsebær, jordbær, skovbund, rosenblade og lakrids. I smagen smyger frugten sig fløjlsblødt og med dansende lethed over tungen, mens den levende sy

Pommard 1er Cru 'Les Charmots' 2019

Pommard Les Charmots står med en klar, transparent rød farve og detaljerige, elegante aromaer af jordbær, tranebær, hindbær, blåbær, røde blomster, lakrids, krydderier og skovbund. I smagen smyger den givende, røde frugt sig lagfyldt og alligevel svæve

Lucien le Moine Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2021

BESKRIVELSE Lucien le Moine Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2021 Pommards store berømmelse i verden siges at skyldes, at navnet er nemt at udtale. Så berømt var distriktet i begyndelsen af 19-hundredetallet, at vinene fra nabodistriktet Volnay, som i dag må siges at have vundet egen anerkendelse, blev solgt som Pommard. AOC lovgivningen i 1935 satte en stopper for dette. Pommard distriktet starter umiddelbart syd for byen Beaune med så berømte marker som Les Pèzerolles og Les Epenots. Men det er længere mod syd mod naboområdet Volnay, man finder de mest anerkendte marker som Les Fremiers og Les Rugiens. De godt 340 ha. vinmarker i Pommard (hvoraf de 115 ha. udgøres af 28 Premier Cru-vinmarker) ligger på en lidt speciel jordbund af bløde kalksten, som adskiller sig fra de mere hårde lag i Bourgogne. Det giver mulighed for kraftigere og ofte mere tanninholdige vine men samtidig vine, som med alderen udvikler stor finesse for de bedste af dem. Den gammeldags, tunge Pommard stil er heldigvis hos mange nygenerations vinbønder erstattet med mere delikate og frugtkoncentrerede vine. Men de fleste vine fra Pommard fortjener stadig at blive gemt i nogle år. Bag Lucien le Moine i Bourgone finder man Rotem og Mounir Saouma, som siden 1999 har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat. Parret er blevet berømte for deres kompromisløshed og for deres innovation. Listen over de udmærkelser de har opnået i årenes løb, er ganske enkelt imponerende. Rotem og Mounir – oprindeligt fra henholdsvis Israel og Libanon – deler en fælles og stor passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir. Efter ønologistudierne i Montpellier og nogle år som kældermester på et kloster i Israel, kom Mounir i 1995 til Bourgogne for at arbejde med netop de druer, han som nævnt havde den største forkærlighed for – Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en af de største negocianter i Bourgogne og fik på denne måde sin daglige gang blandt mange af de bedste vinproducenter i Bourgogne. En idé strejfede ham midt i disse erfaringer og grundlagde samtidig alt det, som i dag er synonymt med Lucien le Moine: Hvert år ville han købe absolutte topvine – udelukkende 1. Cru og Grand Cru – hos særligt udvalgte producenter og hjemtage dem til sin egen kælder i Beaune (bygget i det 17. århundrede) umiddelbart efter at den alkoholiske gæring var overstået. Derefter ville han selv forestå den videre vinificering – udelukkende på nye klassiske ”pièces” (egetræsfade af 228 l.) fra Bourgogne.   Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD