Domaine Les Chaumes Pouilly Fumé 2023

BESKRIVELSE Domaine Les Chaumes Pouilly Fumé 2023 Druerne er plukket ved fuld modenhed, hvilket gør det muligt for denne vinfremstillingsmetode  at fremtrylle en rig, kompleks tør sauvignon blanc fra Lorie Valley med dufte af afklippet græs, med citrusnoter af grapefrugt og en raffineret antydning af jord i ganen. Her for du mulighed for at prøve en af  vinverdenens skjulte skatte. Drue: Sauvignon blanc Serveres ved 8-10 grader til fed fisk og skaldyr eller som hygge en varm sommerdag.

159 kr

Andre kiggede også på

Domaine Les Chaumes Jean Jacques Bardin Sancerre 2023

BESKRIVELSE Domaine Les Chaumes Jean Jacques Bardin Sancerre 2023 Vinen er lysegul i farven og har en intens duft af citrus, blomster og dejlig krydret. Vinen har en meget frisk smag med lækker citrusfrugt, krydderurter, nødder og et let mineralsk udtryk. Den smukke lange finish er meget raffineret og velafbalanceret, et super glas. Madparring: Passer godt til fiskeretter som torsk, laks, scampi, skaldyr og modne oste. Om Loire-vinområdet: Loire er et af de største vindyrkningsområder i Frankrig. Selvom der også laves rødvine, er området bedst kendt for sine hvidvine. Fordi Loire er så stort – området strækker sig fra landsbyen Pouilly til Atlanterhavskysten – er klimaet og jordbundstyperne meget forskellige, hvilket gør det svært at beskrive 'Loire-vinen'. Loire har nu tres appellationer, hvor de bedste hvide og mousserende AOC-vine i Frankrig produceres. Antallet af appellationer i området er steget som følge af en sand kvalitetsrevolution, der har fundet sted i de senere år, udløst af unge talentfulde vinproducenters entusiasme. De har medført en forbedring af vinificeringsmetoden, vinfremstilling og en klarere opdeling af appellationerne. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Domaine Les Chaumes Jean Jacques Bardin Sancerre 2022

BESKRIVELSE Domaine Les Chaumes Jean Jacques Bardin Sancerre 2022 Vinen er lysegul i farven og har en intens duft af citrus, blomster og dejlig krydret. Vinen har en meget frisk smag med lækker citrusfrugt, krydderurter, nødder og et let mineralsk udtryk. Den smukke lange finish er meget raffineret og velafbalanceret, et super glas. Madparring: Passer godt til fiskeretter som torsk, laks, scampi, skaldyr og modne oste. Om Loire-vinområdet: Loire er et af de største vindyrkningsområder i Frankrig. Selvom der også laves rødvine, er området bedst kendt for sine hvidvine. Fordi Loire er så stort – området strækker sig fra landsbyen Pouilly til Atlanterhavskysten – er klimaet og jordbundstyperne meget forskellige, hvilket gør det svært at beskrive 'Loire-vinen'. Loire har nu tres appellationer, hvor de bedste hvide og mousserende AOC-vine i Frankrig produceres. Antallet af appellationer i området er steget som følge af en sand kvalitetsrevolution, der har fundet sted i de senere år, udløst af unge talentfulde vinproducenters entusiasme. De har medført en forbedring af vinificeringsmetoden, vinfremstilling og en klarere opdeling af appellationerne. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Domaine Les Chaumes Pouilly Fumé 2023

BESKRIVELSE Domaine Les Chaumes Pouilly Fumé 2023 Druerne er plukket ved fuld modenhed, hvilket gør det muligt for denne vinfremstillingsmetode  at fremtrylle en rig, kompleks tør sauvignon blanc fra Lorie Valley med dufte af afklippet græs, med citrusnoter af grapefrugt og en raffineret antydning af jord i ganen. Her for du mulighed for at prøve en af  vinverdenens skjulte skatte. Drue: Sauvignon blanc Serveres ved 8-10 grader til fed fisk og skaldyr eller som hygge en varm sommerdag. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Vosne-Romanée 1. Cru Les Chaumes Domaine Méo-Camuzet 2021

BESKRIVELSE Vosne-Romanée 1. Cru Les Chaumes Domaine Méo-Camuzet 2021 Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl./ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne. MEO CAMUZET  Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD