Vosne-Romanée 1. Cru Les Chaumes Domaine Méo-Camuzet 2021

BESKRIVELSE Vosne-Romanée 1. Cru Les Chaumes Domaine Méo-Camuzet 2021 Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha. ) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl. /ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne.

1999 kr

Andre kiggede også på

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021

BESKRIVELSE Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021 Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl./ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne. MEO CAMUZET  Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Domaine Morey-Coffinet - Chassagne Montrachet 1Cru "La Romanée" 2019

BESKRIVELSE Morey-Coffinet ejendom ligger i Chassagne-Montrachet. Dens vingård strækker sig over 9 hektar og er biodynamisk forvaltet af Thibault Morey. I alt vinificerer godset 15 hvidvine inklusive 2 grand crus og 8 rødvine inklusive 1 grand cru. Denne 1er cru åbner med en kompleks næse, der kombinerer aromaer af frugt (grønt æble, pære, hvid fersken, citrus og abrikos), egetræsblade og vilde blomster med krydrede noter (ingefær, vanilje). Samme kompleksitet findes på ganen med en stor aromatisk rigdom, en smuk struktur og en spænding i afslutningen som gør denne vin meget tilgængelig, selv ung. Efterhånden som den ældes, vil den vise sig at være mere lige på sekundære aromaer. Du kan derefter nyde den med karakterfulde retter som sauteret flæsk i cider eller braiseret fasan med kastanjepuré. INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene er dyrket økologisk (under certificering) og lagringen sker på egetræsfade som kan være op til 60% nye afhængig af årgange og cuvéer

Domaine Les Parcellaires de SaulxCharmes Chambertin Grand Cru 2015

BESKRIVELSE Den lille parcel i Charmes-Chambertin, hvorfra Les Parcellaires de Saulx henter Pinot Noir-druerne til denne vin ligger på en undergrund af ren klippe i dybden, kalk- og jernholdige sten blandet med mergel (ler) længere oppe og meget lidt muld (40-60 cm) øverst. En klassisk sammensætning for marken, som giver delikate og komplekse vine. Vinen vinificeres i egne kældre i Meursault, og opskriften er klassisk for Bourgogne, med en gæring i store, opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 15-18 måneder på nye burgundiske træfade à 228 l. Vinen har en flot, blank, mørk, rubinrød farve. Duften er både charmerende og sammensat, med nuancer af roser, ribs og blommer. Smagen er en smule mørkere, men dog meget frugtig, med toner af sorte bær, vanilje og krydderier. Den slutter meget elegant og velouragtig. En stor vin! Serveres til lam, okse, fuglevildt eller råvildt. Vinen kan sagtens gemmes i 10-15 år (under gode forhold) og vinde i harmoni og kompleksitet.

Domaine Les Chaumes Sancerre Rosé 2022

BESKRIVELSE Vinen fanger lige fra starten øjet med sin flotte lyserøde farve, buketten er ret behersket, men med fine mineralske noter og noget flint, og med skøn fylde og frugt på ganen dertil en flot lang afslutning. Denne rosé er en rigtig lækkerbisken og passer godt til enhver forret. Domaine "Les Chaumes" har været drevet af Bardin-familien siden 1970. Jean-Jacques Bardin driver i øjeblikket 33 hektar (inklusive 21 hektar i kommunerne Pouilly-sur-Loire, Saint Andelain i Nièvre-departementet og 12 hektar i kommunerne Saint-Satur, Sancerre og Verdigny i Cher-departementet). En moderne forretning, der er gemt væk fra turistruten og måske derfor imponerer den ikke kun med sin gode kvalitet, men også med sine ægte byggemetoder.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.