Oeil De Perdrix Champagne Jean Vesselle, Bouzy

BESKRIVELSE Oeil De Perdrix Champagne Jean Vesselle, Bouzy Ved siden af de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 80. 000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan være meget godt i området, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste "Récoltants-manipulants", en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke bare sælger dem videre til et større firma. Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir druen, var det lille familiefirma Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. kendt for produktion af fremragende rødvine på Pinot Noir, mens Chardonnay og Pinot Meunier druer blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne så Vesselle i Bouzy alle vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera, blive udslettet af første verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarker i 1921 og begyndte i 1928 og 1929, som var nogle kæmpe produktionsårgange, at producere fremragende druer. Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave Champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af Champagne men solgte ca. 30-60% af drueproduktionen. Da Jean overtog firmaet, besluttede han at lave Champagne af hele produktionen af druer. Efter Jean Vesselles død midt i 90'erne, er det datteren Delphine Vesselle, som i dag står ved roret. Firmaets nuværende 11 ha. er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay. Distriktet Champagnedistriktet er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte distrikt, i passende afstand til Flandren, England og. . . Paris, som altid har været gode aftagere af Champagne-vine. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling. Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrundens type - især bl. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost. . . ). Håndværket er ligeledes afgørende. Vinen Før i tiden opstod den grå-rosé farve man kalder Oeil de Perdrix i virkeligheden, ikke fordi man ønskede det, men fordi det ofte ikke kunne undgås. Nogle Pinot Noir druer blev uundgåeligt knust, og skindet afgav derved farven til mosten, noget som mange af de store Champagnefirmaer skyndte sig at "rette" på, ved at behandle mosten og derved desværre også fjernede en del af vinens smag og karakter. "Oeil de Perdrix" har i mange år været huset Jean Vesselles speciale. Den laves kun på Pinot Noir druer, som stammer fra de bedste og mere solrige parceller, og det forklarer vinens meget intense og kødfuld karakter. Den er samtidig tør og elegant med en smuk, frugtagtig bouquet. Farven er ganske speciel og forklarer navnet "agerhøneøje" nærmest grå-rosé. Oeil de Perdrix er en karakterfuld champagne, som sagtens kan drikkes som aperitif eller for sig selv, men som også vil passe fint til et helt måltid. En udsøgt oplevelse!   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

389 kr

Andre kiggede også på

Jean Vesselle, Cuvée 2009, Grand Cru Bouzy

BESKRIVELSE 100% Pinot Noir fra en enkelt parcel i Bouzy Dosagen er bare 4 g/l. Stor Champagne fra super året 2009 Det er som at drikke stor Bourgogne….bare med bobler... Foran Champagne-huset Jean Vesselle midt inde i Bouzy by ligger der en lille mark lige op af deres hus. Marken er 0,0822 hektar stor ( = 822 kvadratmeter), hvilket svarer  nogenlunde til en for og baghave til et traditionelt parcelhus – det må simpelthen være en af de mindste Pinot Noir-marker i Champagne. Årgang 2009 der netop nu er frigivet er lavet på 100 % Pinot Noir fra denne lille kultmark. Der blev i denne årgang kun produceret 700 flasker. Petit Clos er gæret på træfade lokalt fra Ardenner-området. 2009 Petit Clos blev degorgeret d. 10. november 2021, og har derfor ”ligget på gær" i 12 år!!! Der er ikke mange der ligger deres Champagner så mange år ”på gæren”. (sur lie). Helt igennem fantastisk Champagne der med sine fine og elegante Pinot Noir-noter og 12 år på gæren eksploderer i glasset. Fine små bobler der frisker ”Bourgogne-vinen” op på fineste vis. Næsten animalsk i stilen, raffineret og feminin på den elegante facon. En ældre Champagne-dronning på flaske! "Så bliver det ikke meget mere nørdet!!!" Lidt om huset: Vesselle familien har ejet marker i Bouzy siden 1885. I dag er der 4 huse der bæger familie navnet Vesselles - Jean, Maurice, Alain og Georges. Alle har base i Bouzy. Champagne Jean Vesselle er beliggende inde i byen Bouzy, som især er kendt for fantastiske Pinot Noir druer. Jean Vesselle var fra begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens deres Chardonnay og Pinot Meunier druerne blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne oplevede Vesselle, at alle de vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera i slutningen af 1800-tallet, i stedet blev udraderet af Første Verdenskrigs kamphandlinger på stedet. JEAN VESSELLE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Jean Vesselle, Cuvée 2010, Grand Cru Bouzy

BESKRIVELSE 100% Pinot Noir fra en enkelt parcel i Bouzy Dosagen er bare 4 g/l. Stor Champagne fra super året 2009 Det er som at drikke stor Bourgogne….bare med bobler... Foran Champagne-huset Jean Vesselle midt inde i Bouzy by ligger der en lille mark lige op af deres hus. Marken er 0,0822 hektar stor ( = 822 kvadratmeter), hvilket svarer  nogenlunde til en for og baghave til et traditionelt parcelhus – det må simpelthen være en af de mindste Pinot Noir-marker i Champagne. Årgang 2009 der netop nu er frigivet er lavet på 100 % Pinot Noir fra denne lille kultmark. Der blev i denne årgang kun produceret 700 flasker. Petit Clos er gæret på træfade lokalt fra Ardenner-området. 2009 Petit Clos blev degorgeret d. 10. november 2021, og har derfor ”ligget på gær" i 12 år!!! Der er ikke mange der ligger deres Champagner så mange år ”på gæren”. (sur lie). Helt igennem fantastisk Champagne der med sine fine og elegante Pinot Noir-noter og 12 år på gæren eksploderer i glasset. Fine små bobler der frisker ”Bourgogne-vinen” op på fineste vis. Næsten animalsk i stilen, raffineret og feminin på den elegante facon. En ældre Champagne-dronning på flaske! "Så bliver det ikke meget mere nørdet!!!" Lidt om huset: Vesselle familien har ejet marker i Bouzy siden 1885. I dag er der 4 huse der bæger familie navnet Vesselles - Jean, Maurice, Alain og Georges. Alle har base i Bouzy. Champagne Jean Vesselle er beliggende inde i byen Bouzy, som især er kendt for fantastiske Pinot Noir druer. Jean Vesselle var fra begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens deres Chardonnay og Pinot Meunier druerne blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne oplevede Vesselle, at alle de vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera i slutningen af 1800-tallet, i stedet blev udraderet af Første Verdenskrigs kamphandlinger på stedet. JEAN VESSELLE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Jean Vesselle Demi-Sec Champagne

BESKRIVELSE Jean Vesselle Demi-Sec Champagne Ved siden af de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 80.000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan være meget godt i området, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste "Récoltants-manipulants", en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke bare sælger dem videre til et større firma. Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir druen, var det lille familiefirma Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. kendt for produktion af fremragende rødvine på Pinot Noir, mens Chardonnay og Pinot Meunier druer blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne så Vesselle i Bouzy alle vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera, blive udslettet af første verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarker i 1921 og begyndte i 1928 og 1929, som var nogle kæmpe produktionsårgange, at producere fremragende druer. Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave Champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af Champagne men solgte ca. 30-60% af drueproduktionen. Da Jean overtog firmaet, besluttede han at lave Champagne af hele produktionen af druer. Efter Jean Vesselles død midt i 90'erne, er det datteren Delphine Vesselle, som i dag står ved roret. Firmaets nuværende 11 ha. er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay. Distriktet Champagnedistriktet er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte distrikt, i passende afstand til Flandren, England og...Paris, som altid har været gode aftagere af Champagne-vine. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling. Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrundens type - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes afgørende. Vinen Champagne Demi Sec fra Jean Vesselle er lavet på 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay, som stammer fra ca. 30-40 år gamle vinstokke. Vinen stammer hovedsageligt fra en yngre årgang, der er blandet med 10% ældre vine, som firmaet gemmer i sine kældre. Vinen er gæret på flaske i 2 ½-3 år og er "doseret" med 35 g. sukker/liter (en klassisk Brut Champagne er doseret med mellem 5 til 15 g. sukker/liter). På trods af dens høje frugtsødme, har Champagne Demi Sec også en god struktur og friskhed. I duften finder man toner af tørrede figner, abrikoser og honning, som harmonerer fint med toner af tistet brød. I smagen fornemmer man Vesselles klassiske, delikate og subtile karakter, som giver god modspil til den søde stil. Det er en klassisk sødmefyldt Champagne til f.eks. receptioner eller til en ikke alt for sød dessert, f.eks. frugtsalat, frugttærte eller sorbet.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Belle Glos Oeil de Perdrix Pinot Noir Blanc Rose 2020

Forfriskende og tør rosé skruet sammen af winemaker Joe Wagner, der skabte Belle Glos i en alder af bare 19 år. Druerne er fra Sonoma County og er dyrket specifikt med henblik på at skabe rosé af dem. Mængderne er små, men vi har været så heldige