Jean Vesselle Demi-Sec Champagne

BESKRIVELSE Jean Vesselle Demi-Sec Champagne Ved siden af de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 80. 000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan være meget godt i området, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste "Récoltants-manipulants", en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke bare sælger dem videre til et større firma. Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir druen, var det lille familiefirma Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. kendt for produktion af fremragende rødvine på Pinot Noir, mens Chardonnay og Pinot Meunier druer blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne så Vesselle i Bouzy alle vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera, blive udslettet af første verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarker i 1921 og begyndte i 1928 og 1929, som var nogle kæmpe produktionsårgange, at producere fremragende druer. Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave Champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af Champagne men solgte ca. 30-60% af drueproduktionen. Da Jean overtog firmaet, besluttede han at lave Champagne af hele produktionen af druer. Efter Jean Vesselles død midt i 90'erne, er det datteren Delphine Vesselle, som i dag står ved roret. Firmaets nuværende 11 ha. er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay. Distriktet Champagnedistriktet er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte distrikt, i passende afstand til Flandren, England og. . . Paris, som altid har været gode aftagere af Champagne-vine. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling. Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrundens type - især bl. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost. . . ). Håndværket er ligeledes afgørende. Vinen Champagne Demi Sec fra Jean Vesselle er lavet på 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay, som stammer fra ca. 30-40 år gamle vinstokke. Vinen stammer hovedsageligt fra en yngre årgang, der er blandet med 10% ældre vine, som firmaet gemmer i sine kældre. Vinen er gæret på flaske i 2 ½-3 år og er "doseret" med 35 g. sukker/liter (en klassisk Brut Champagne er doseret med mellem 5 til 15 g. sukker/liter). På trods af dens høje frugtsødme, har Champagne Demi Sec også en god struktur og friskhed. I duften finder man toner af tørrede figner, abrikoser og honning, som harmonerer fint med toner af tistet brød. I smagen fornemmer man Vesselles klassiske, delikate og subtile karakter, som giver god modspil til den søde stil. Det er en klassisk sødmefyldt Champagne til f. eks. receptioner eller til en ikke alt for sød dessert, f. eks. frugtsalat, frugttærte eller sorbet.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

349 kr

Andre kiggede også på

Jean Laurent Blanc De Noirs Demi-Sec 2016

En fin champagne med en imødekommende smag der femstår helt ren. Det gør at Champagnen fremstår med en velafbalanceret sødme. Champagne her er lavet på 100% Pinot Noir og lagrer med gærresterne i cirka 20 måneder. Dette sikrer at Champagnen fremstår

Jean Vesselle Demi Sec Rose Cuvee Friandise

BESKRIVELSE Jean Vesselle Demi Sec Rose Cuvee Friandise Ved siden af de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 80.000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan være meget godt i området, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste "Récoltants-manipulants", en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke bare sælger dem videre til et større firma. Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir druen, var det lille familiefirma Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. kendt for produktion af fremragende rødvine på Pinot Noir, mens Chardonnay og Pinot Meunier druer blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne så Vesselle i Bouzy alle vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera, blive udslettet af første verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarker i 1921 og begyndte i 1928 og 1929, som var nogle kæmpe produktionsårgange, at producere fremragende druer. Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave Champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af Champagne men solgte ca. 30-60% af drueproduktionen. Da Jean overtog firmaet, besluttede han at lave Champagne af hele produktionen af druer. Efter Jean Vesselles død midt i 90'erne, er det datteren Delphine Vesselle, som i dag står ved roret. Firmaets nuværende 11 ha. er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay. Distriktet Champagnedistriktet er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte distrikt, i passende afstand til Flandren, England og...Paris, som altid har været gode aftagere af Champagne-vine. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling. Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrundens type - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes afgørende. Jean Vesselle Cuvée Friandise Champagne er en sød roséchampagne, med de særlige kendetegn fra Pinot Noir druen der er Jean Vesselle's varemærke. Friandise kan bedst oversættes med slik eller sødme, hvilket passer rigtig godt til denne Champagne fra Jean Vesselle. Der er masser af frugtsødme i den halvtørre champagne, med lækker friskhed og et let bid. Jean Vesselle Rosé Cuvée Friandise lagres 2 - 3 år i i kældrene, inden den er klar til at blive frigivet. Resultatet er en dejlig sød Champagne der passer perfekt som ledsager til en god dessert. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Carole Noizet Champagne Demi-Sec

BESKRIVELSE Champagne Carole Noizet er en af ​​de seneste års up-and-coming vinmagere. Ikke mindre end 3 cuvees har 1, 2 og 3 stjerner i Hachette Guiden. Noizets har dyrket deres vinmarker i tre generationer. Carole, Vinzent og deres børn Nathan og Manon tilhører de uafhængige vigneroner i Champagne. Cuvée Selection af Maison Carole Noizet blev tildelt 2 stjerner i Hachette-guiden. En meget speciel blanding af 50 % Chardonnay for friskhed, 30 % Meunier til frugt og 20 % Pinot for finesse bidrog til dette specielle resultat. Denne champagne forstår at fortrylle feinschmeckeres sanser. Cuvée Selection er ideel som aperitif og til forret af enhver art. Smag den sammen med vennerne og rund en begivenhedsrig dag af med den. Der er ikke noget bedre end noget godt.  

Jean Vesselle Demi-Sec Champagne

BESKRIVELSE Jean Vesselle Demi-Sec Champagne Ved siden af de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 80.000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan være meget godt i området, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste "Récoltants-manipulants", en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke bare sælger dem videre til et større firma. Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir druen, var det lille familiefirma Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. kendt for produktion af fremragende rødvine på Pinot Noir, mens Chardonnay og Pinot Meunier druer blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne så Vesselle i Bouzy alle vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera, blive udslettet af første verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarker i 1921 og begyndte i 1928 og 1929, som var nogle kæmpe produktionsårgange, at producere fremragende druer. Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave Champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af Champagne men solgte ca. 30-60% af drueproduktionen. Da Jean overtog firmaet, besluttede han at lave Champagne af hele produktionen af druer. Efter Jean Vesselles død midt i 90'erne, er det datteren Delphine Vesselle, som i dag står ved roret. Firmaets nuværende 11 ha. er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay. Distriktet Champagnedistriktet er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte distrikt, i passende afstand til Flandren, England og...Paris, som altid har været gode aftagere af Champagne-vine. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling. Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrundens type - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes afgørende. Vinen Champagne Demi Sec fra Jean Vesselle er lavet på 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay, som stammer fra ca. 30-40 år gamle vinstokke. Vinen stammer hovedsageligt fra en yngre årgang, der er blandet med 10% ældre vine, som firmaet gemmer i sine kældre. Vinen er gæret på flaske i 2 ½-3 år og er "doseret" med 35 g. sukker/liter (en klassisk Brut Champagne er doseret med mellem 5 til 15 g. sukker/liter). På trods af dens høje frugtsødme, har Champagne Demi Sec også en god struktur og friskhed. I duften finder man toner af tørrede figner, abrikoser og honning, som harmonerer fint med toner af tistet brød. I smagen fornemmer man Vesselles klassiske, delikate og subtile karakter, som giver god modspil til den søde stil. Det er en klassisk sødmefyldt Champagne til f.eks. receptioner eller til en ikke alt for sød dessert, f.eks. frugtsalat, frugttærte eller sorbet.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.