Jean Vesselle, Cuvée 2009, Grand Cru Bouzy

BESKRIVELSE 100% Pinot Noir fra en enkelt parcel i Bouzy Dosagen er bare 4 g/l. Stor Champagne fra super året 2009 Det er som at drikke stor Bourgogne…. bare med bobler. . . Foran Champagne-huset Jean Vesselle midt inde i Bouzy by ligger der en lille mark lige op af deres hus. Marken er 0,0822 hektar stor ( = 822 kvadratmeter), hvilket svarer  nogenlunde til en for og baghave til et traditionelt parcelhus – det må simpelthen være en af de mindste Pinot Noir-marker i Champagne. Årgang 2009 der netop nu er frigivet er lavet på 100 % Pinot Noir fra denne lille kultmark. Der blev i denne årgang kun produceret 700 flasker. Petit Clos er gæret på træfade lokalt fra Ardenner-området. 2009 Petit Clos blev degorgeret d. 10. november 2021, og har derfor ”ligget på gær" i 12 år!!! Der er ikke mange der ligger deres Champagner så mange år ”på gæren”. (sur lie). Helt igennem fantastisk Champagne der med sine fine og elegante Pinot Noir-noter og 12 år på gæren eksploderer i glasset. Fine små bobler der frisker ”Bourgogne-vinen” op på fineste vis. Næsten animalsk i stilen, raffineret og feminin på den elegante facon. En ældre Champagne-dronning på flaske! "Så bliver det ikke meget mere nørdet!!!" Lidt om huset: Vesselle familien har ejet marker i Bouzy siden 1885. I dag er der 4 huse der bæger familie navnet Vesselles - Jean, Maurice, Alain og Georges. Alle har base i Bouzy. Champagne Jean Vesselle er beliggende inde i byen Bouzy, som især er kendt for fantastiske Pinot Noir druer. Jean Vesselle var fra begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens deres Chardonnay og Pinot Meunier druerne blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne oplevede Vesselle, at alle de vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera i slutningen af 1800-tallet, i stedet blev udraderet af Første Verdenskrigs kamphandlinger på stedet.

1495 kr

Andre kiggede også på

Maurice Vesselle Champagne Grand Cru “Secret”

BESKRIVELSE Nyhed fra Maurice Vesselle. Denne champagne er en hemmelighed. Didier vil ikke ud med, hvad det er. Vi fik tilsendt en prøve og blev rigtigt glad og positivt overrasket, da vi smagte den. Vesselles velkendte friskhed og mineralitet. Skønne modne toner der blander sig med friskheden og den fyldige smag. Han kom til at sige noget med “forgotten in the cellar” Det passer meget godt overens med, hvad vi smager. Vores gæt er at det er en cuvée fra årgange i 90’erne eller tidlige 0’ere. Så sandsynligvis 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay uden malolaktisk gæring. Lang tid ( måske ekstra lang tid ) i kælderen inden degorgeringen. Der er kun produceret 480 flasker af denne spændende champagne  

Maurice Vesselle Millésimé Champagne Grand Cru 2012

BESKRIVELSE Didier Vesselle fremstiller flot champagne. Han bor i byen Bouzy, hvor Pinor Noir dominerer. Han bruger kun første presset “le ceur” – hjertet. Resten af vinen sælger han. Champagnerne får ikke den malolaktiske andengæring, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre. Det er fordi champagnerne lægger længe i kælderen, og derfor har brug for en skarpere syre, til den modne smag. Champagnerne er mundrensende og meget friske, selv efter 20 år i kælderen. Det er en terroir champagne, hvor mineralerne, kalk og en saltet smag blander sig med den lyse frugt. En blanding af 80% Pinot Noir suppleret med Chardonnay fra Grand Cru-terroirerne i Bouzy og Tours-sur-Marne til denne fremragende afbalancerede cuvée. Alt er på plads: friskhed, kompleksitet, længde, fint kalkholdig tekstur, vinøsitet, fordøjelighed. En hyldest, som vinbonden hylder terroiret, og som vi til gengæld bør forstørre ved at parre denne flaske med for eksempel en fletning af søtunge og laks med kaviar, som Pic à Valence tilberedte den. Dette hus, der blev grundlagt i 1955, ligger i Bouzy, en topplacering klassificeret som en grand cru og pinot noir-kongeriget. Dette terroir er blevet forbedret ved bearbejdning af jorden (bakke, dekavering osv.) udført af denne mejetærsker. Vingården har været dybt pløjet i generationer, og ejendommen er HVE (høj miljøværdi) certificeret. Han frigør sig villigt fra mode og trends for at producere vine, der altid er bemærkelsesværdige og ældes smukt.     Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud før alle andre

Maurice Vesselle Champagne Grand Cru årg 2000

BESKRIVELSE Didier Vesselle fremstiller flot champagne. Han bor i byen Bouzy, hvor Pinor Noir dominerer. Han bruger kun første presset “le ceur” – hjertet. Resten af vinen sælger han. Champagnerne får ikke den malolaktiske anden gæring, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre. Det er fordi champagnerne lægger længe i kælderen, og derfor har brug for en skarpere syre, til den modne smag. Champagnerne er mundrensende og meget friske, selv efter 20 år i kælderen. Det er en terroir champagne, hvor mineralerne, kalk og en saltet smag blander sig med den lyse frugt. Vintage 2000 ligger min 15 år med gærresterne i flasken. kraft og power. 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay. Flot struktur, friske med fin elegance. Lækker mousse. 2000 har mere modne toner, med rugbrød og nødder i næse og mund. Den flotte syre holder champagnen rank og frisk på samme tid. Super flot Champagne !! – Til mad   Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud før alle andre

Maurice Vesselle Millésimé Champagne Grand Cru 2013

BESKRIVELSE Didier Vesselle fremstiller flot champagne. Han bor i byen Bouzy, hvor Pinor Noir dominerer. Han bruger kun første presset “le ceur” – hjertet. Resten af vinen sælger han. Champagnerne får ikke den malolaktiske andengæring, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre. Det er fordi champagnerne lægger længe i kælderen, og derfor har brug for en skarpere syre, til den modne smag. Champagnerne er mundrensende og meget friske, selv efter 20 år i kælderen. Det er en terroir champagne, hvor mineralerne, kalk og en saltet smag blander sig med den lyse frugt. En blanding af 80% Pinot Noir suppleret med Chardonnay fra Grand Cru-terroirerne i Bouzy og Tours-sur-Marne til denne fremragende afbalancerede cuvée. Alt er på plads: friskhed, kompleksitet, længde, fint kalkholdig tekstur, vinøsitet, fordøjelighed. En hyldest, som vinbonden hylder terroiret, og som vi til gengæld bør forstørre ved at parre denne flaske med for eksempel en fletning af søtunge og laks med kaviar, som Pic à Valence tilberedte den. Dette hus, der blev grundlagt i 1955, ligger i Bouzy, en topplacering klassificeret som en grand cru og pinot noir-kongeriget. Dette terroir er blevet forbedret ved bearbejdning af jorden (bakke, dekavering osv.) udført af denne mejetærsker. Vingården har været dybt pløjet i generationer, og ejendommen er HVE (høj miljøværdi) certificeret. Han frigør sig villigt fra mode og trends for at producere vine, der altid er bemærkelsesværdige og ældes smukt.     Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud før alle andre