Philippe Bouzereau - Beaune-Teurons Premier Cru 2017

BESKRIVELSE Beaune 1. Cru ”Les Teurons” Rouge fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra en lille parcel på 0,40 ha. , som blev beplantet med Pinot Noir i 1957. Vinmarken ”Les Teurons” er en af de største og mest berømte 1. Cru-marker og ligger tæt på den vestlige del af byen Beaune, ved foden af skråningen. Her finder man en ret løst og ikke særlig dybt lag af småsten, ler og sand, på en dybere klippeholdig undergrund. Marken producerer hovedsageligt rødvine og giver ofte meget klassiske Beaune-vine, med velour og frugt, men også med god struktur, dybde og mineralitet. Siden 2015 har parcellen været i overgang til økologisk dyrkning. Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kølig (12° C. ) skindmaceration i 12 dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring, bliver vinen modnet i 18 måneder på franske fade af 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare frugten og finessen. Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er dyb, med flotte nuancer af røde bær og krydderier. Den er flot afrundet og frugtrig i smagen, med god kompleksitet og velour. Eftersmagen bæres fint op af en god tannin og mineralitet, som gør vinen både charmerende og harmonisk. En klassisk rød Beaune, som både har blødhed, charme og kraft! Server den til retter med lam, fuglevildt, okse, råvildt og til modne oste.

449,-379 kr

Andre kiggede også på

Beaune-Montrevenots, Premier Cru, Rouge 2019

Vinen står med en transparent rød farve med en elegant næse med jordbær, hindbær, skovbund, krydderier og en underliggende mineralitet. I smagen forekommer den feminin og fokuseret med silkeblød tekstur og en sprød, rødfrugtet og mineralsk finish. E

Moron-Garcia Beaune Premier Cru 'Les Tuvilains' 2018

BESKRIVELSE Det krævede 50 mand i 10 dage at høste og sortere druerne til de sølle 2,5 hektarer, Domaine Moron-Garcia har til rådighed, i Bourgogne. Matthieu Moron og Pierre-Olivier Loup Garcia er så kræsne i udvælgelsesprocessen, at de og deres medhjælpere minutiøst sidder og sorterer hvert eneste bær for at sikre den absolut bedste kvalitet. Og resultatet? Det er rigtig godt. Man må bare tage hatten af for folk, der kompromisløst efterstræber den absolut bedste kvalitet uden at tænke det mindste på, at indkomsten langt fra står til måls med deres mange anstrengelser før, under og efter tilblivelsen af det endelige produkt. Sådanne typer er de to franskmænd Matthieu Moron og Pierre-Olivier Loup Garcia, som kender hinanden tilbage fra skoletiden. I 2015 etablerede de Domaine Moron-Garcia med udgangspunkt i blot 2,5 hektarer vinmarker i Bourgogne, primært i kommunen Nuits-Saint-Georges nord for hovedbyen i Bourgogne, Beaune. Egentlig kan det virke tosset at fortælle om Moron-Garcia, producerer færre end 10.000 flasker per årgang, og det kræver ikke mange sekunders hovedregning at nå frem til, at der med interesserede fra mange lande ikke når specielt mange flasker til Danmark.

Beaune-Montrevenots, Premier Cru rouge 2020

Vinen står med en transparent rød farve med en elegant næse med jordbær, hindbær, skovbund, krydderier og en underliggende mineralitet. I smagen forekommer den feminin og fokuseret med silkeblød tekstur og en sprød, rødfrugtet og mineralsk finish. E

Beaune-Montrevenots, Premier Cru, Blanc 2020

Montrevenots 2020 åbner med intense og indsmigrende aromaer af citrus, hvide blomster, fersken, våde sten og sekundære diskrete cremede noter fra fadene. Den er koncentreret med en rig og fedmefyldt frugt i kombination med en sprød mineralitet og en præci