Chateau D´Yquem, Sauternes 2006

Legendarisk og kræver ingen introduktion, for Yquem er ubetinget verdens mest kendte og eftertragtede dessertvin.

6200 kr

Andre kiggede også på

Chateau d'Yquem Sauternes No. 5

BESKRIVELSE Chateau d'Yquem Sauternes No. 5 Druerne høstes manuelt ad flere omgange - og først når de er blevet angrebet af botrytis (ædel råddenskab). Vinifikation og lagring sker i egefade, hvoraf ca. 80 pct. er nye, i 18 måneder. Lys, elegant og balanceret dessertvin med en livlig syre, flot mineralitet og sødmefulde noter af lynghonning, hvid fersken, ananas og orangemarmelade. Næsen fortryller med et væld af eksotiske noter – mango, honning, ananas, abrikos, orangeskal, lemoncurd, ingefær, safran og vanilje. I munden rig, sød og tykflydende med en helt vanvittig power, som balanceres forfriskende af den underliggende mineralske syre. Coutet er det gasconske ord for ”kniv”, og det beskriver i virkeligheden glimrende vinene fra Château Coutet i Barsac: Knivskarpe, kraftfulde, sprøde og livlige. Og søde, naturligvis. Coutet, der har 1. cru-status, ejer 38 ha vinmarker med gamle stokke, som har rødder langt ned i en undergrund af kalksten og ler, og et exceptionelt mikroklima, der skaber optimale betingelser for botrytis. Ejendommen stammer helt tilbage til 1200-tallet, hvor den blev opført som en fæstning. I 1643 begyndte man at lave vin her, og slottet var i en periode ejet af Lur-Saluces-familien fra Château d’Yquem. De 38,5 ha vinmarker er beplantet med 75 pct. semillon, 23 pct. sauvignon blanc og resten muscadelle. Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Chateau D´Yquem, Sauternes 2000

Smuk relativt dyb gylden farve. Et ekstremt komplekst aromabillede viser sig med delikate noter af mandariner, varme appelsiner, blomser og mirabeller, sammen med honning, ingefær og karamel. Storslået.

Chateau D´Yquem, Sauternes 2006

Legendarisk og kræver ingen introduktion, for Yquem er ubetinget verdens mest kendte og eftertragtede dessertvin. Et ekstremt komplekst aromabillede viser sig med delikate noter af citroner, æblekage, mandariner, varme appelsiner, blomser og mirabeller, s