Pommard Premier Cru Grands Epenots 'Clos de Citeaux' 2018

Monniers Grands Epenots Clos de Citeaux er en givende og elegant udgave af en Pommard, hvis mineralske stil vil tiltale mange Bourgogne-nørder.

579,-489 kr

Andre kiggede også på

Champagne, Millesime Blanc de Noir Premier Cru 2018

Den brilliante, strågule farve med et strejf af pink efterfølges af en fokuseret, potent og elegant næse med citrus, rabarber, sten og mandler. I smagen fortsættes stilen, hvor den brillierer med koncentration, flot cremet mousse og dybde kombineret me

Clos De La Roche Grand Cru 2021 Armand Rousseau

BESKRIVELSE Clos De La Roche Grand Cru 2021 Armand Rousseau Siden grundlæggelse i starten af 1900-tallet har domænet været på en konstant rejse mod toppen og står i dag som en ikonisk bourgogneinstitution og omtales tilmed som kongen af Gevrey-Chambertin – en fornem titel taget i betragtning af Gevrey-Chambertins status som en af de mest prestigefulde vinkommuner i regionen. Domaine Armand Rousseau producerer intet mindre end 11 forskellige vine hvor hele syv er af Grand Cru-klassifikation. Selvom alle disse syv er interessante i et investeringsperspektiv, har domænets absolutte topvine, Chambertin og Chambertin-Clos de Bèze, været skelsættende og definerende for domænets vej til den absolutte top.  Vinene fra Domaine Rousseau er særdeles eftertragtede, også blandt de asiatiske vinkendere, og efterspørgslen besvares kun af en stærkt begrænset årlig produktion på under 10.000 flasker af Chambertin og helt ned til 6.000 flasker Chambertin-Clos de Bèze. Denne attraktive kombination af det stærkt begrænsede udbud af Armand Rousseaus topvine og den internationale efterspørgsel har resulteret i prisstigninger og glædet investorer og gør det fortsat. DOMAINE ARMAND ROUSDSEAU Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD  

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021

BESKRIVELSE Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021 Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl./ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne. MEO CAMUZET  Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Lucien le Moine Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2021

BESKRIVELSE Lucien le Moine Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2021 Pommards store berømmelse i verden siges at skyldes, at navnet er nemt at udtale. Så berømt var distriktet i begyndelsen af 19-hundredetallet, at vinene fra nabodistriktet Volnay, som i dag må siges at have vundet egen anerkendelse, blev solgt som Pommard. AOC lovgivningen i 1935 satte en stopper for dette. Pommard distriktet starter umiddelbart syd for byen Beaune med så berømte marker som Les Pèzerolles og Les Epenots. Men det er længere mod syd mod naboområdet Volnay, man finder de mest anerkendte marker som Les Fremiers og Les Rugiens. De godt 340 ha. vinmarker i Pommard (hvoraf de 115 ha. udgøres af 28 Premier Cru-vinmarker) ligger på en lidt speciel jordbund af bløde kalksten, som adskiller sig fra de mere hårde lag i Bourgogne. Det giver mulighed for kraftigere og ofte mere tanninholdige vine men samtidig vine, som med alderen udvikler stor finesse for de bedste af dem. Den gammeldags, tunge Pommard stil er heldigvis hos mange nygenerations vinbønder erstattet med mere delikate og frugtkoncentrerede vine. Men de fleste vine fra Pommard fortjener stadig at blive gemt i nogle år. Bag Lucien le Moine i Bourgone finder man Rotem og Mounir Saouma, som siden 1999 har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat. Parret er blevet berømte for deres kompromisløshed og for deres innovation. Listen over de udmærkelser de har opnået i årenes løb, er ganske enkelt imponerende. Rotem og Mounir – oprindeligt fra henholdsvis Israel og Libanon – deler en fælles og stor passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir. Efter ønologistudierne i Montpellier og nogle år som kældermester på et kloster i Israel, kom Mounir i 1995 til Bourgogne for at arbejde med netop de druer, han som nævnt havde den største forkærlighed for – Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en af de største negocianter i Bourgogne og fik på denne måde sin daglige gang blandt mange af de bedste vinproducenter i Bourgogne. En idé strejfede ham midt i disse erfaringer og grundlagde samtidig alt det, som i dag er synonymt med Lucien le Moine: Hvert år ville han købe absolutte topvine – udelukkende 1. Cru og Grand Cru – hos særligt udvalgte producenter og hjemtage dem til sin egen kælder i Beaune (bygget i det 17. århundrede) umiddelbart efter at den alkoholiske gæring var overstået. Derefter ville han selv forestå den videre vinificering – udelukkende på nye klassiske ”pièces” (egetræsfade af 228 l.) fra Bourgogne.   Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD