Lucien Le Moine Chambolle-Musigny 1. Cru Les Baudes 2020

BESKRIVELSE Bag Lucien le Moine i Bourgone finder man Rotem og Mounir Saouma, som siden 1999 har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat. Parret er blevet berømte for deres kompromisløshed og for deres innovation. Listen over de udmærkelser de har opnået i årenes løb, er ganske enkelt imponerende. Rotem og Mounir – oprindeligt fra henholdsvis Israel og Libanon – deler en fælles og stor passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir. Efter ønologistudierne i Montpellier og nogle år som kældermester på et kloster i Israel, kom Mounir i 1995 til Bourgogne for at arbejde med netop de druer, han som nævnt havde den største forkærlighed for – Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en af de største negocianter i Bourgogne og fik på denne måde sin daglige gang blandt mange af de bedste vinproducenter i Bourgogne. En idé strejfede ham midt i disse erfaringer og grundlagde samtidig alt det, som i dag er synonymt med Lucien le Moine: Hvert år ville han købe absolutte topvine – udelukkende 1. Cru og Grand Cru – hos særligt udvalgte producenter og hjemtage dem til sin egen kælder i Beaune (bygget i det 17. århundrede) umiddelbart efter at den alkoholiske gæring var overstået. Derefter ville han selv forestå den videre vinificering – udelukkende på nye klassiske ”pièces” (egetræsfade af 228 l. ) fra Bourgogne Denne rødvin viser saftige smagsoplevelser af sorte kirsebær, brombær og solbær, med generøs røget eg og sød krydret aromaer. Afslører en strejf af livlig syre, som holder vinen veldefineret med en vedvarende eftersmag markeret af grafittinoter.

2295 kr

Andre kiggede også på

Chablis Blanchot Lucien Le Moine 2021

BESKRIVELSE Chablis Blanchot Lucien Le Moine 2021 Lucien Le Moine er en lille, uafhængig négociant-virksomhed grundlagt af Mounir og Rotem Saouma i 1999. De specialiserer sig i at finde førsteklasses vine fra Bourgogne, Beaujolais og Chablis, som de derefter lagrer i deres hvælvede kælder i Beaune. Der er ingen vinfremstilling involveret, da vinene når dem efter gæring. Denne udgivelse kommer fra Montmains, en Chablis Premier Cru, hvor vinene typisk er friske, mineralske og mere elegante. LUCIEN LE MOINE    Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Domaine Méo-Camuzet Chambolle-Musigny 1 Cru 2020

BESKRIVELSE Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl./ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne. MEO CAMUZET     Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Lucien le Moine Meursault 1er Cru Perrières 2021

BESKRIVELSE Lucien le Moine Meursault 1er Cru Perrières 2021 Med Meursault kommunen i det sydlige Côte de Beaune starter området for Bourgognes absolutte tophvidvine. Sammen med nabodistrikterne Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet producerer man her nogle af de mest kraftfulde og komplekse vine på Chardonnay. Selve byen Meursault bærer præg af, at stedet engang har været et af de største centre for vinhandel i Bourgogne. Her finder man utallige flotte ejendomme og et hav af flotte modningslokaler bygget helt tilbage i Middelalderen. I dag ser byen måske en smule søvnig ud men tag ikke fejl. Vinaktiviteten er der stadig i allerhøjeste grad, selvom de store firmaer er flyttet til Beaune eller Nuit-St.-Georges. I Meursault findes ingen Grand Cru-marker men til gengæld 20 Premier Cru (ca 108 ha. i 2018) og over 50 "lieuxdits" . Skal man drikke Meursault, når de er unge, kan man med fordel vælge "almindelige" Meursault AOC, mens 1. Cru-vine ofte kræver lidt mere modning. Rødvinene er næsten en hemmelighed i Meursault med kun 10,66 ha. i produktion i AOC'en (1,27 ha. i 1. Cru), sammenlignet med ca. 381 ha. for hvidvine. Bag Lucien le Moine i Bourgone finder man Rotem og Mounir Saouma, som siden 1999 har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat. Parret er blevet berømte for deres kompromisløshed og for deres innovation. Listen over de udmærkelser de har opnået i årenes løb, er ganske enkelt imponerende. Rotem og Mounir – oprindeligt fra henholdsvis Israel og Libanon – deler en fælles og stor passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir. Efter ønologistudierne i Montpellier og nogle år som kældermester på et kloster i Israel, kom Mounir i 1995 til Bourgogne for at arbejde med netop de druer, han som nævnt havde den største forkærlighed for - Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en af de største negocianter i Bourgogne og fik på denne måde sin daglige gang blandt mange af de bedste vinproducenter i Bourgogne. En idé strejfede ham midt i disse erfaringer og grundlagde samtidig alt det, som i dag er synonymt med Lucien le Moine: Hvert år ville han købe absolutte topvine – udelukkende 1. Cru og Grand Cru - hos særligt udvalgte producenter og hjemtage dem til sin egen kælder i Beaune (bygget i det 17. århundrede) umiddelbart efter at den alkoholiske gæring var overstået. Derefter ville han selv forestå den videre vinificering – udelukkende på nye klassiske ”pièces” (egetræsfade af 228 l.) fra Bourgogne. LUCIEN LE MOINE    Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Lucien Le Moine Batard Montrachet Grand Cru 2019

BESKRIVELSE B ag Lucien le Moine i Bourgone finder man Rotem og Mounir Saouma, som siden 1999 har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat. Parret er blevet berømte for deres kompromisløshed og for deres innovation. Listen over de udmærkelser de har opnået i årenes løb, er ganske enkelt imponerende. Rotem og Mounir – oprindeligt fra henholdsvis Israel og Libanon – deler en fælles og stor passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir. Efter ønologistudierne i Montpellier og nogle år som kældermester på et kloster i Israel, kom Mounir i 1995 til Bourgogne for at arbejde med netop de druer, han som nævnt havde den største forkærlighed for – Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en af de største negocianter i Bourgogne og fik på denne måde sin daglige gang blandt mange af de bedste vinproducenter i Bourgogne. En idé strejfede ham midt i disse erfaringer og grundlagde samtidig alt det, som i dag er synonymt med Lucien le Moine: Hvert år ville han købe absolutte topvine – udelukkende 1. Cru og Grand Cru – hos særligt udvalgte producenter og hjemtage dem til sin egen kælder i Beaune (bygget i det 17. århundrede) umiddelbart efter at den alkoholiske gæring var overstået. Derefter ville han selv forestå den videre vinificering – udelukkende på nye klassiske ”pièces” (egetræsfade af 228 l.) fra Bourgogne. En af meget få flasker i verden. Kommunen Chassagne-Montrachet ligger som umiddelbar nabo til kommunerne Saint-Aubin, Puligny-Montrachet og Meursault. Her finder man nogle af Frankrigs bedste og dyreste hvidvine – Grand Cru markerne Criots-Bâtard-Montrachet samt le Montrachet og Bâtard-Montrachet, som Chassagne deler med Puligny, ligger her, men kører man i Chassagne-Montrachet forbi Saint-Aubin dalen, møder man pludseligt mere Pinot Noir i markerne end Chardonnay. Men det er helt klart de hvide, som kommunen er mest kendt for. Årsagen til områdets særlige karakter og kvalitet findes i jordbunden, som på dette sted har en ganske speciel struktur: Kalkstensmergel blandet med rødt grus.