GIODO Brunello di Montalcino 2019

BESKRIVELSE Den legendariske winemaker, Carlo Ferrini, har vel flere 100 points vin i sin portefølje end nogen anden italiensk vinmager. Den hårdtarbejdende Carlo lavede de fleste 100-points pletskud for andre vinhuse – lige indtil, han fik råd til at købe det frimærkestore, gude-terroir som han navngav GIODO. Navnet GIODO har en helt særlig betydning for Carlo Ferrini. Det er nemlig en hyldest til hans mor GIOvanna og far DOnatello, der kæmpede under svære kår for, at han skulle få en uddannelse. GIODO BRUNELLO   Forførende og koncentreret næse med røde bær i form af hindbær og ribs samt florale hints af hibiscus og hyldeblomst. Efter et par rundture i glasset åbner GIODO op får hyperkomplekse noter af skovbund, fine skovbær og friske urter. I munden ubegribeligt frugtfyldig med supplerende noter af mandler og ceder fra fadet. Den minutlange finish bliver båret frem af silkebløde tanniner, der fuldender en uforglemmelig vinoplevelse. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.

1495 kr

Andre kiggede også på

Caparzo 2013, LA CASA Brunello di Montalcino

BESKRIVELSE ENKELT-MARKS-DRØMME-VIN FRA TOSCANA Producenten Caparzo ligger 4-5 km. nordøst for den meget smukke by Montalcino på et sted, der oprindeligt hed Ca’ Pazzo (”den skøres hus”). Produktionspotentialet var enormt på denne ejendom, som havde fremstillet vin igennem århundreder, men som i løbet af 50'erne og 60'erne var blevet mere end forsømt. Tingene ændrede sig fra 1970, hvor et dynamisk team lod ejendommen gennemgå en total istandsættelse, og hvor de omkringliggende jorder blev nybeplantet med især Sangiovese Grosso men også Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon og en smule Traminer. I slutningen af 1990’erne blev ejendommen købt af Elisabetta Gnudi Angelini, som både investerede en del af sin formue og helt klart også sin sjæl i Caparzo. I dag udgør vinmarkerne på Caparzo i Montalcino i alt 90 ha., fordelt på 5 vingårde. Selve huset Caparzo med vinificeringskældre, receptions- og udsalgslokaler samt beboelse, ligger midt i 9 ha. Brunello, 2,5 ha. Cabernet Sauvignon, 3 ha. Chardonnay, Sauvignon og Traminer, 3 ha. Rosso di Montalcino, 1 ha. Sangiovese Sant´Antimo og 1,5 ha. Moscadello. Jorden her er mest sand- og lerholdig. Mere end 40 års vindyrkning på ejendommen har givet teamet bag Caparzo stor erfaring med, hvilke kloner, druesorter og teknikker, der er de bedst for stedet, og i øvrigt på de to andre vingårde Elisabetta Gnudi Angelini har købt efterfølgende: Borgo Scopeto (70 ha.) i Castelnuovo Berardenga, øst for Siena (Chianti Classico) og Doga delle Clavule (60 ha.) i Magliano, nær Grosseto (Maremma). Vinen Brunello "La Casa" kommer fra en sydøstlig vendt parcel på 2 ha. fra en mark på i alt 6 ha., som ligger i en højde af 275 meter. La Casa er kendt for at producere utroligt intense og samtidigt delikate vine pga. en meget særpræget jordbund af sandsten, skifer og havfossiler. Efter en klassisk gæring på tank og en malolaktisk gæring er vinen først modnet i 12 mdr. på franske barriques (225-300 l.) af hvidt eg (durmast) og 24 mdr. på 20 hl. franske fade af samme træ. Vinen flaskelagres mindst 15 måneder inden afskibning. Farven er dyb, mørk og varm rød. Duft og smag er intens og meget kompleks med nuancer af røde, solmodne frugter, krydderier, vanille og engelsk lakrids. Generel holdbarhed: 20 – 30 år afhængig af årgang. Vinen bør åbnes og evt. iltes 1-2 timer inden servering. Capazo  

Caparzo Brunello di Montalcino 2017 “Rio Cassero”-Toscana

BESKRIVELSE RioCassero er navnet på en å, der løber forbi ejendommen og på en af Capazos vingårde (il Cassero), som blev delvist beplantet midt i 1990’erne. Det er også navnet på en Brunello, der i dag kan betragtes som Tenuta Caparzo’s 2. vin. Den blev produceret for første gang i 1992. Vinen er sammensat af vine lavet på Sangiovese Grosso af egen høst, som bl.a. kommer fra vingården il Cassero men også fra andre yngre parceller på de andre gårde. Også vine som man har frasorteret under sammensætningen af Caparzos 1. Brunello-vin indgår i den. Rio Cassero er modnet 3 år på store træfade (50-80 hl.) af eg fra Slavonien og Frankrig, og yderligere 12 måneder på flaske, inden den forlader vingården. RioCassero er derfor lettere end f.eks. Caparzos 1. vin i samme årgang, men i mange tilfælde er det faktisk en fordel: Vinen modner ganske enkelt hurtigere end storebroderen og får derfor tidligere en blødere og mere harmonisk stil. RioCassero har Brunellos dybe, rubinrøde farve, og vil med alderen få en klassisk rødbrun kant på glasset. Den har en blød og afrundet karakter og samtidig meget frugt og elegance, med en god dybde og koncentration. Man finder Caparzo’s typiske nuancer af peber, kirsebær og marcipan, men det er dog finessen og frugten som kommer frem til sidst, med sarte nuancer af vilde bær. Den har helt klart potentiale til en 8-12 års modning. Vinen må gerne åbnes 1/2 time inden servering. RioCassero vil egne sig fint sammen med fuglevildt, lam, and og sammen med hvid- eller rødskimmeloste. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

GIODO Brunello di Montalcino 2018

BESKRIVELSE GIODO Brunello di Montalcino 2018 Den legendariske winemaker, Carlo Ferrini, har vel flere 100 points vin i sin portefølje end nogen anden italiensk vinmager. Den hårdtarbejdende Carlo lavede de fleste 100-points pletskud for andre vinhuse – lige indtil, han fik råd til at købe det frimærkestore, gude-terroir som han navngav GIODO. Navnet GIODO har en helt særlig betydning for Carlo Ferrini. Det er nemlig en hyldest til hans mor GIOvanna og far DOnatello, der kæmpede under svære kår for, at han skulle få en uddannelse. GIODO BRUNELLO   Forførende og koncentreret næse med røde bær i form af hindbær og ribs samt florale hints af hibiscus og hyldeblomst. Efter et par rundture i glasset åbner GIODO op får hyperkomplekse noter af skovbund, fine skovbær og friske urter. I munden ubegribeligt frugtfyldig med supplerende noter af mandler og ceder fra fadet. Den minutlange finish bliver båret frem af silkebløde tanniner, der fuldender en uforglemmelig vinoplevelse. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Brunello di Montalcino 2013

Il Grappolo Tenuta Il Grappolo er tilplantet med Sangiovese. Omkring 25 hektar vinstokke i ca. 300 meters højde på  sydvestlige skråninger. Vinmarkerne har optimal eksponering, et tempereret klima påvirket af det nærliggende hav, med varme, tørre somre