Giodo Brunello di montalcino 2016

BESKRIVELSE Den legendariske winemaker, Carlo Ferrini, har vel flere 100 points vin i sin portefølje end nogen anden italiensk vinmager. Den hårdtarbejdende Carlo lavede de fleste 100-points pletskud for andre vinhuse – lige indtil, han fik råd til at købe det frimærkestore, gude-terroir som han navngav GIODO. Navnet GIODO har en helt særlig betydning for Carlo Ferrini. Det er nemlig en hyldest til hans mor GIOvanna og far DOnatello, der kæmpede under svære kår for, at han skulle få en uddannelse. GIODO BRUNELLO   Forførende og koncentreret næse med røde bær i form af hindbær og ribs samt florale hints af hibiscus og hyldeblomst. Efter et par rundture i glasset åbner GIODO op får hyperkomplekse noter af skovbund, fine skovbær og friske urter. I munden ubegribeligt frugtfyldig med supplerende noter af mandler og ceder fra fadet. Den minutlange finish bliver båret frem af silkebløde tanniner, der fuldender en uforglemmelig vinoplevelse. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.

1995,-1395 kr

Andre kiggede også på

Brunello di Montalcino, Riserva La Mannella 2016

Rød transparent i farven fremstår denne kæmpe Brunello fra den episke årgang 2016 med en finpoleret, nuanceret næse med kvaste røde bær, roser, tobaksblade, appelsinskal og medicinskab. 2016 er et stort gemmeår, hvor vinene har opnået deres fulde potentia

Brunello di Montalcino Riserva, Il Grappolo 2009

Il Grappolo Efter en omhyggelig fermentering med styret temperatur modner den i mindst 30 måneder i mellemstore egefade, og derefter yderligere 8 måneder på flaske for at sikre dens behagelighed og kompleksitet. Denne Brunello di Montalcino Riserva har f

Brunello di Montalcino 2013

Il Grappolo Tenuta Il Grappolo har 25 hektar jord syd for Montalcino i området omkring Firenze, tæt på middelhavet. Her nyder vinen godt af det temperede klima fra Tyrrenerhavet og Val d'Orcia. Vinmarkerne er tilplantet med Sangiovese. Omkring 25 hekta

Caparzo 2012, Brunello di Montalcino Riserva

BESKRIVELSE Brunello di Montalcino fra Caparzo er lavet på udvalgte Sangiovese Grosso-druer som kommer fra ejendommens forskellige vingårde: Caparzo mod nord, La Caduta mod vest, Il Cassero mod syd og San Piero-Caselle mod øst. Riserva er lagret 1 år på franske tonneaux (500 l.) og 24 måneder på store franske og slovenske egetræsfade (30 hl.), og til sidst min. 6 måneder på flaske inden afskibning. I farven er vinen meget intens og mørk i sin ungdom, og med alderen får den en flot, brillant tagstensfarve. Duften er koncentreret med toner af vilde bær, som man også finder i den meget fyldige og komplekse smag. Den kan virke en smule lukket i sin ungdom men udvikler en meget harmonisk stil med alderen. Vinen bør åbnes og evt. iltes 1-2 timer inden servering. Dens gemmepotentiale er på 20-40 år alt efter årgang. Server den til okse, lam, vildt og kraftige hvid- og rødskimmeloste. Decanter 100 skala 94 Robert Parkers The Wine Advocate 93 The Wine Front (Aus) 94 Vinum Wine Magazine (EU) 17 Wine Enthusiast 95 Wine Spectator 94 Capazo