Domaine Henri Clerc Bourgogne Pinot Noir Emotion 2016

Emotion er en helt ny cuvée som er både nytænkende og lover godt for fremtiden i dette ellers så traditionelle vinområde, hvor man ikke er meget for at bryde gamle 'vaner'.

299 kr

Andre kiggede også på

Domaine Henri Clerc Bourgogne Pinot Noir Emotion 2016

Emotion er en helt ny cuvée som er både nytænkende og lover godt for fremtiden i dette ellers så traditionelle vinområde, hvor man ikke er meget for at bryde gamle 'vaner'. Ideen med Emotion er at samle det rigtige grundmateriale fra forskel

Francoise Chauvenet, Bourgogne Pinot Noir Marguerite de Bourgogne 2021

Alle druer passerer over et sorteringsbord og knuses og afstammes, inden de lagres i rustfri stålbeholdere. Derefter kold præfermentering maceration i 3 dage. Alkoholisk gæring i 12 dage med 2 pump-overs og 2 punching downs om dagen. Derefter modnes vinen i 10-12 måneder.Farve: Klar og lys kirsebærrød.Næse: En dominerende frugtighed (solbær, kirsebær), sorte bær med en lille krydret note, der derefter udvikler sig til kogt svesker, pebrede noter og dyre-, underbørste-, mos- og champignonnoter.Gane: Smidig og rund på ganen med smeltede tanniner. En smuk længde med meget finesse.Serveres ved 12 til 14 ° C for unge vine, 14 til 16 ° C for ældre vine.Denne vin vil være perfekt med rødt kød, grillet eller ristet, et fad af pålæg, grøntsagssalater, kød- eller fjerkrætærter eller kogt oksekød og grøntsager (pot-au-feu). Dens naturlige elegance gør den også perfekt til kalvekød, kold tabbouleh eller hårde oste som Gouda.

Henri Bourgeois, Petit Bourgeois, Rosé de Pinot Noir 2020

Petit Bourgeois Rosé er let drikkelig og elegant, skabt til umiddelbar nydelse. De sarte noter af røde bær og rosenblade, kombineret med vinens forfriskende syre og tørre sprøded, gør den til en sand sommerbebuder der klarer sig godt som et glas i utide.

Clos Henri, Pinot Noir, Marlborough 2017

Navnetrækket Clos Henri, leder uvilkårligt tankerne mod Frankrig, måske endda til Bourgogne, hvor “clos” betegner en lille omsluttet vinmark, og dermed et specifikt, afgrænset ophav. Det er den autencitet og ægthed familien ønsker at overføre til deres vingård i Wairau Valley i Marlborough. Den franske tradition med en høj beplantningstæthed har de bragt med sig, resulterende i at vinstokkenes indbyrdes kamp om næring højnes, hvilket giver færre druer men med en langt større koncentration. Clos Henri er huset top-vin, og de økologisk dyrkede druer kommer fra ejendommens bedste Pinot Noir-vinstokke. Druerne er håndplukkede og afstilkede, og de hele druer kommes, uden forudgående presning i store, åbne franske egefade, hvor de udbløder i en uge ved lave temperaturer. Gæringen sker med blide overpumpninger, og den såkaldte post-fermenterings maceration – praksissen med at lade drueskaller udbløde efter gæringens ophør, tager i alt tre uger. Herefter lagrer vinen i 12 måneder i franske egefade, hvoraf en fjerdedel er nye. Clos Henri, Pinot Noir er en majestætisk vin, med tydelige referencer til Bourgeois-familiens hjemland. Den har en fin, ren og elegant næse, med diskrete antydninger af røg, kirsebær og peber. I smagen er den saftig og kraftig, med mørk frugt og lakrids, afbalanceret af silkeagtig tekstur og generøse tanniner. Pinot Noir fra New Zealand bliver næppe bedre.