Château La Fleur-Pétrus 2016

BESKRIVELSE La Fleur-Pétrus er kontinuerligt en af de bedste performere i Pomerol, og den funkler som en af de klareste juveler i Moueix-imperiets krone. Selve slottet er fra 1782 og ligger helt unikt placeret på Pomerol-plateauet mellem Petrus og Lafleur. Moueix-familien købte det i 1953, og selvom slottet var kendt og respekteret forud for salget, har Moueix familien bragt det op i en ny liga. De knap 9 ha. på Pomerol plateauet var før tilplantet med 80% Merlot og 20% Cabernet Franc, men i det nye millennium har Merlot været favoriseret i vinen og det er blevet reflekteret i ny tilplantninger således at der på plateauet nu står 90% Merlot, 6% Cabernet Franc samt 4% Petit Verdot, som mange andre producenter også har opdage kan tilføre vinen lidt mere kant og struktur uden finessen forstyrres. Druerne håndhøstes og alle stilke fjernes hvorefter druerne dobbelt sorteres med hjælp fra den optiske teknologi, som Moueix-familien installerede på deres mest prestigefyldte slotte i 2009.  Vinen gærer i thermoregulerede rustfrit ståltanke med fuld malolaktisk forgæring inden den fyldes på fade. Modningstiden og andelen af nye fade dikteres af de forskellige årganges karakter og varierer fra 16 til 20 måneder og 30-50% nye fade. Vinen klares på traditionel vis med friske æggehvider i god til før den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske. Vinen modnede 90’erne og 00’erne i den lille kælder, som tidligere tilhørte Le Gay, men som blev en del af La Fleur-Pétrus, da den aldrende Marie Robin så sig nødsaget til at sælge, for at familien kunne bevare kontrollen over den "ægte" Lafleur, og som en kuriositet kørtes fadene efter det første år ind på Moueix ‘s lager i Libourne fordi forholdene er så beskedne at der ellers ikke ville plads til den næste høst. Dette er nu ændret og vinen er siden 2013 produceret på Château Hosanna. Som det forstås lykkes det år efter år at produceres exceptionelle vine og anmelderroserne står tæt plantet hele vejen rundt om det lille ”slot”. For eksempel giver Antonio Galloni, som er en af tidens mest velfunderede Bordeaux eksperter vinen disse ord med på vejen: ”Lafleur-Petrus is elegant, polished and wonderfully refined from start to finish. Everything just falls into place effortlessly. Aromatic, sculpted fruit gives the 2016 its sense of regal beauty and total finesse. Beautifully lifted and precise, it is framed by gentle, silky tannins. Small red berries, mint, blood orange, spice and licorice develop in the glass, but it is the wine's cashmere-like softness that impresses most. In 2016 Lafleur-Petrus is a real standout. ” (Marts 2020) Christian Moueix  tilknyttede sig familievirksomheden i 1970. Oprindeligt ledte han virksomhedens vinavlsaktiviteter og overtog senere det kommercielle ansvar inden han blev præsident for virksomheden i 1991. Passioneret omkring vinavl tilføjede han til familiens vinmarksbesiddelser gennem erhvervede af bemærkelsesværdige vinmarksområder i Pomerol, såsom Château Hosanna i 1999, Château Providence i 2005 og det historiske Château Bélair i 2008. Udviklingen af disse ejendomme skete parallelt med Dominus Estate, en 124 hektar vinmark i Napa Valley erhvervet i 1982. Dens tilhørende Napanook-vinmark var engang en del af den oprindelige historiske Hopper Ranch. Ulysses vinmark, der markerer den nordlige grænse af Hopper Ranch blot en mil fra Oakville, blev erhvervet i 2008.

2495 kr

Andre kiggede også på

Château La Cabanne, Pomerol 2020

94-95 point | James Suckling: A firm, linear red with blackberry and blueberry aromas and flavors. Medium body and very fine, racy tannins. Pretty length to this. Structured. Best of the trilogy? 91-93+ point | Robert Parker's WA: A blend of 96% Merl

Château Fleur Cardinale, Saint-Émilion Grand Cru Classé 2020

95-96 point | James Suckling: Vivid and lively with blackberries, earth and some flowers. Its full and layered with tannins that spread across the palate. Broader form to this young Bordeaux. Lots of tannins at the end. 93-95+ point | Robert Parker's

Château La Gaffelière, Saint-Émilion 1. Grand Cru Classé 2019

95-97 point: Robert Parker's WA: Sporting a deep garnet-purple color, the 2019 La Gaffeliere reveals a tantalizingly bright, fresh nose of ripe black plums, crushed blackberries and warm black cherries with touches of lavender, star anise, Sichuan pepper

Château La Mission Haut-Brion, Cru Classé Pessac-Léognan 2020

97-99 point | The Wine Advocate: "Composed of 48.6% Merlot, 43.2% Cabernet Sauvignon and 8.2% Cabernet Franc, harvested from 7th to 29th September, the 2020 La Mission Haut-Brion has an alcohol of 14.7%. It needs considerable swirling and coaxing to reve