Château Cos d'Estournel - 2. Cru Classé 2016

BESKRIVELSE Château Cos d'Estournel er det første slot man møder, når man kommer sydfra og kører ind i appellation Saint-Estèphe. Slottets arkitektur er ret enestående med de asiatiske pagodelignende tårne, der får én til at overveje, om der mon produceres vin eller destilleres single malt på stedet. I hvert fald kan man næsten ikke undgå at lade tankerne falde på de skotske pagodeagtige indretninger på destillerierne. Men det er vin, som man laver på Cos d’Estournel, endda en af de allerbedste i hele bordeauxregionen. Og i de gode årgange kan Cos nemt tage konkurrencen op med den sydlige nabo 1. Cru Classé slottet Château Lafite-Rothschild i Pauillac. Skaberen af slottet - og vinen - var Louis-Gaspard d’Estournel, der opdagede at undergrunden her, var meget anderledes, og gav nogle helt andre og bedre vine, end han kunne producere andre steder i området. Louis-Gaspard d’Estournel gjorde vinen fra Cos populær, og helt i Indien fandt vinen en fanskare. Blandt de mange fans i Europa var blandt andre dronning Victoria, Zaren af Rusland, Napoleon III, Jules Verne, ja selv Karl Marx figurerede i kundearkivet på Louis-Gaspard d’Estournel’s tid. Château Cos d'Estournel har siden 2000 været ejet af Michel Reybier, der har investeret en stor sum penge i at toptune både kælder og selve slottet, der i dag fremstår som et af de allerflotteste showrooms på noget slot i Bordeaux. Fra en glasbro, der strækker sig tværs over fadkælderen, er der adgang til den gamle flaskekælder, hvor tusindevis af gamle flasker hviler i de mest smukke omgivelser man overhovedet kan forestille sig. Selve produktionen er indrettet således, at alle pumper er fjernet, og mosten og vinen transporteres rundt i processen via tyngdekræften, for at undgå iltning. Den prætentiøse udstråling er overvældende. Men vinen fra Cos d'Estournel kan virkelig leve op til den ydre fremtoning. Det er ikke kun overflade. Der er bund i tingene. Château Cos d'Estournel producerer én af Médoc’s allerbedste vine. ·   VINOUS This is a monumental, benchmark Cos d’Estournel that will give not years but decades of pleasure, though I suspect it will close down for a period in its youth, hence my drinking window. 100/100 ·   JAMESSUCKLING. COM This is muscular yet so well defined and toned. Full-bodied with deep and dense fruit on the palate, yet powerful and rich at the same time. 100/100 ·   ROBERT PARKER'S WINE ADVOCATE The palate is simply electric, charged with an energy and depth of flavors that seem to defy the elegance and ethereal nature of its medium-bodied weight, featuring super ripe, densely pixelated tannins that firmly frame the myriad of fruit and floral sparks, finishing with epic length. Just. Magic.

2495 kr

Andre kiggede også på

Château Ducru Beaucaillou, 2. Cru, Saint-Julien 2020

99-99 point: James Suckling: "Really perfumed and complex with blackberries, blackcurrants and flowers. Gorgeous cabernet sauvignon character. Full-bodied with really fine, polished tannins. Superb length and intensity. Very compact and seamless. Etherea

Château Fleur Cardinale, Saint-Émilion Grand Cru Classé 2020

95-96 point | James Suckling: Vivid and lively with blackberries, earth and some flowers. Its full and layered with tannins that spread across the palate. Broader form to this young Bordeaux. Lots of tannins at the end. 93-95+ point | Robert Parker's

Château La Fleur, Saint-Émilion Grand Cru 2020

94-95 point | James Suckling: Very attractive barrel sample with purple-fruit and black-olive character, as well as asphalt and tar. Its full and layered with plenty going on in the glass. One of the best so far for this estate? 92 point | Decanter: 

Château Olivier, Pessac-Léognan Grand Cru Classé 2018

93 point: Decanter: Inky depths, one of the most concentrated Oliviers I have seen in terms of its colour. This hangs in tightly from the start, is not afraid of flexing its tannins, not exuberant but there is plenty of flavour here. Recommend giving it