CWG Graham Beck Cuvée 129 Extra Brut 2009
BESKRIVELSE Berømt Cape Classique vinmager Pieter Ferreira “Bobler har virkelig fortæret mit liv. Processen giver dig mulighed for at dykke ned i så mange utrolige facetter, og bare i vinfremstilling skal du tænke på en vin, der først udkommer om fire til seks år, nogle gange endda længere. Bubbles er virkelig i mit blod, og jeg er bare så glad for, at jeg stadig kan være med på rejsen.” Efter sine studier i almindeligt landbrug ved University of Pretoria tilbragte Durban-fødte Pieter syv år i Franschhoek som lærling hos Achim von Arnim fra Haute Cabrière. I løbet af denne tid oplevede han en række arbejdende årgange i Frankrigs Champagne-region, i Mumm i 1987, George Vesselle i Bouzy i 1988 og hos Moët & Chandon i 1989. I 1990 sluttede han sig til Graham Beck i Robertson, som nu driver state-of -the-art kældre specielt udstyret og rettet til produktionen af Cap Classique. Pieter har en særlig interesse i Cap Classique vinfremstilling og er en af de førende mousserende vinspecialister i Kap. Pieter er nu COO for Graham Beck. Hans Cap Classique blev valgt til at fejre indsættelsen af præsident Nelson Mandela i 1994 og blev også brugt af Barack Obama, før han fortsatte med at holde sin starttale i Chicago i november 2008. I øjeblikket i jagten på den perfekte boble har Pieter produceret mousserende vin i Healdsburg, Californien, USA siden 2012 og har også startet et projekt i Hampshire, Storbritannien. Denne Cap Classique er indbegrebet af den afgørende faktor for tid på bærmen. Cuvee 129 'MGA' Extra Brut udtrykker præcis dette! Navnet på Cap Classique – Cuvée 129 – refererer til antallet af måneder på bærmelagringen – 129 måneder, hvilket svarer til 10 år og 9 måneder på bærmen. "MGA" er en forkortelse for Multi Geographical Areas. En unik Cap Classique omhyggeligt udvalgt fra seks forskellige geografiske områder – Franschhoek, Robertson, Stanford, Stellenbosch, Slanghoek og Walker Bay. Pinot Noir og Chardonnay druerne blev håndplukket, hele bundt presset med kun cuvée-fraktion (450 liter/ton) brugt til basisvinen. Alle syv komponenter blev fermenteret separat og efter blanding let finpudset. Derefter fandt tirage-aftapning sted den 29/09/2009. Efterladt på gæren i 129 måneder – ti år, ni måneder. Disgorgement 29/06/2020. Smagsnoter: Guld strå farve. Rige brioche noter med flotte ristede mandler på næsen. Rig pinot-indgang og kompleksitet i flere lag. Intens, kompleks med en lang finish. Meget fin vedholdende mousse. Klar til at drikke nu og indtil 2025.