Château Coutet, 1. Cru Barsac-Sauternes 2015

96 point | Jeb Dunnuck: "A heavenly dessert wine, the 2015 Château Coutet boasts a huge nose of caramelized citrus, crème brûlée, tangerine, and honeysuckle.

555,-499 kr

Andre kiggede også på

Château La Gaffelière, Saint-Émilion 1. Grand Cru Classé 2015

Wine Enthusiast 95 point "Enticing warm plum, fig and blackberry compote notes roll through, inlaid with singed alder and tobacco accents. There's a light tug of warm cast iron and another wave of fruit after that, all supported by well-buried chalky min

Château Suduiraut Sauternes 2011

Château Suduiraut, klassificeret som en Premier Cru i 1855, er fremstillet af druer valgt fra de fineste parceller på slottets ejendom. Vinen er håndlavet på hvert trin i dens udarbejdelse og afslører en usædvanlig kompleksitet og en intens solgylden far

Château Fleur Cardinale, Saint-Émilion Grand Cru Classé 2020

95-96 point | James Suckling: Vivid and lively with blackberries, earth and some flowers. Its full and layered with tannins that spread across the palate. Broader form to this young Bordeaux. Lots of tannins at the end. 93-95+ point | Robert Parker's

Château Margaux, 1. Cru Classé 2008

BESKRIVELSE Det meget smukke Château Margaux har altid været Bordeauxs stolthed og er derfor ofte blevet brugt til officielle middage for prominente personer. Og vinen herfra er da også en af verdens bedste og helt sikkert sin 1. Cru klassifikation værdig. Da den vinkyndige Thomas Jefferson i 1787 besøgte Bordeaux og smagte Château Margaux, beskrev han den som en af de bedste vine, han nogensinde havde smagt. Den ultrahøje kvalitet har dog ikke altid eksisteret. Under revolutionen blev ejeren henrettet, og slottet skiftede siden ejer mange gange. Krisen i 1970'erne ramte slottet meget hårdt, og man gik næsten bankerot. Vinens kvalitet led naturligvis under dette, og det var da også kun årgang 1975, der gav et rimeligt resultat. På grund af den temmeligt anstrengte økonomi blev slottet i 1977 solgt til grækeren André Mentzelopoulos, som postede enorme summer i slottet for at rejse det til storhed igen. Man behøvede kun at vente én årgang - 1978 blev en utrolig flot årgang, og siden har man lavet vine, der hører til i den absolutte top af vinverdenen. Desværre døde André Mentzelopoulos kort efter overtagelsen og nåede derfor aldrig helt at se frugten af sit arbejde. I dag er det enken, Corinne Mentzelopoulos, der er ved roret, med kyndig hjælp fra den kendte italienske Agnelli-familie. Markerne, der er beplantet med 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% fordelt på Petit Verdot og Cabernet Franc, har en gennemsnitsalder på vinstokkene på 35 år. Man har i øvrigt tilladelse til at benytte 100 ha til vin, men benytter kun de 90 ha. Resultatet er en vin med overvældende mange dimensioner. Château Margaux er meget hård som ung, men udvikler en ekstrem intens smag af letkrydret solbær med undertoner af vanille og violer. Vinen er meget kraftig, koncentreret og fed, men besidder samtidig en utrolig elegance. I de bedste årgange kan den virke lukket de første 7-8 år, men til gengæld kan den ligge i mindst 30 år. Virkelig en lækkerbisken, der bør opleves!