Louis Roederer 2014 Vintage Brut Champagne

BESKRIVELSE Kun i de bedste år udvælger Louis Roederer vine, som anvendes til denne vin. Med denne vin ønsker man hos Roederer at reflektere de individuelle karakterer af den enkelte årgang. Brut Vintage er normalt lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter den første gæring bliver ca. 8-18% (efter årgang) af vinen modnet på træfade og desuden uden (2009) eller med (16% i 2012) malolaktisk gæring. 2. gæringen (champagnisering) på flaske varer normalt i 4 år. Efter degorceringen er vinen yderligere gemt i 6 måneder inden afskibning. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage), udgør 8-10 g. pr. liter og er sammensat af vine udvalgt på Roederers bedste Grands Crus marker, og som er lagret på fad i 4-10 år. Vine har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir karakteren, som dominerer med de klassiske toner, som de store vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy giver (Hindbær, kirsebær). Derefter følger toner af tørre frugter (figner, abrikoser fra Chardonnay) og ristede toner fra træfadene. I smagen har vinen en god rygrad og en fylde, som er klassiske træk for vinene fra Louis Roederers ler- og kalkholdige vinmarker. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter, hyben, men også lidt vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour. Den hører til de kraftige Champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres til hvidt kød eller retter med f. eks. flødesaucer eller som aperitif Louis Roederer   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

649 kr

Andre kiggede også på

Louis Roederer Cristal 2006 Brut 3 Liter

BESKRIVELSE Som den største uafhængige familiedrevne champagneproducent rangerer Louis Roederer blandt regionens absolut bedste. Huset blev grundlagt i 1776 og ledes i dag af syvende generations familiemedlem Frédéric Rouzaud sammen med den mangeårige Chef de Cave og Champagne-legenden Jean-Baptiste Lécaillon. De ejer forbløffende 242 hektar vinmarker, mange i kridtrige Grand Cru-landsbyer, der dækker to tredjedele af deres behov for druer. Roederer er blevet pionerer inden for biodynamisk landbrug og i 2012 dyrkes alle 78 hektar "Cristal Estates" ved hjælp af biodynamiske metoder. I 2021 har Roederer 115 hektar certificeret økologisk. Alle druerne i Cristal & andre vintage cuvee'er kommer fra deres egne vinmarker. Godset består af 410 grunde, som er gæret separat i en af ​​de 450 rustfri ståltanke i deres Reims-kældre. I 2020 erstattede Roederer Brut Premier med "Collection", hvilket gør det muligt for hvert år at identificere en ikke-vintage blanding og "re-designe" den ikke-vintage cuvee for at bevare friskheden i lyset af den globale opvarmning i Champagne-regionen. I dag er Cristal bredt anerkendt som verdens mest prisbelønnede prestige cuvée champagne. I 1876 bad Ruslands zar Alexander II, en langvarig elsker af Louis Roederer-vine, producenten om at skabe en speciel cuvée til hans personlige brug, som var unik i både sin stil og flaskedesign. Utilfreds med standard champagneflasker, der skjulte den smukke farve og opblussen fra øjet, anmodede han om, at hans personlige cuvée blev serveret i gennemsigtige krystalglasflasker med flad bund for at forhindre, at potentielle snigmordere indsatte sprængstoffer. Således udvalgte Louis Roederer de bedste vinstokke fra syv Grand Crus på sin ejendom, og Cristal, den første prestige-cuvée, blev født. I dag udgør omkring 45 parceller "Cristal Estates", og hver årgang kan nogle gange bestå af alle parceller, eller som det er normalt, er nogle få parceller ofte ikke den endelige blanding. Vejr:Årgangen 2006 var et år med blandet vejr. Det begyndte med en regnfuld periode og sent forår, men med lidt eller ingen frost i vinmarkerne. Forsommeren var positiv, hvor månederne juni og juli skabte perfekte betingelser for blomstring. Selvom der var nogle storme i slutningen af ​​juli, var vinstokkenes generelle sundhed fantastisk, da vejret forblev varmt frem til høsten med regn i august, hvilket fremmede endnu sundere druer. Teknisk information: Vinmarker: 100% Grand Cru Druesorter: 55% Pinot Noir, 45% Chardonnay Lagring: 9 år på bundfaldet Degorgeret : Forår 2016 Dosering: 9 g/l Drik: Nu til 2040+ Champagne i klare flasker skal opbevares i fuldstændig mørke,det ødelægger hurtigt, hvis det udsættes for en lyskilde. Cristal leveres i gul indpakning (ikke vist på billedet), fjern den ikke og placer den ideelt i en æske. Læs mere Smagsnote: En rig farve med lyse ravfarvede højdepunkter karakteristisk for 2006, et år med meget fin modenhed. Der er en rig buket med citrusfrugter som citron og appelsin. Et par strejf af tatin-tærte og danske kager tilføjer et sidste touch til den allerede komplekse række af aromaer. Teksturen er utrolig koncentreret, hvilket giver indtryk af at bide i en moden, kødfuld frugt. Ganen er omsluttet af denne dybde af saftig, silkeblød frugt, som snart giver plads til en ren, skarp og yndefuld friskhed.   Roederer Estate   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m.m. før alle andre:

Louis Roederer Collection 243 Brut Champagne

BESKRIVELSE Louis Roederer har altid haft en stærk ambition om konstant at forbedre deres kvaliteter. Med den helt cuvee "Collection 242" er andelen af reserve-vin der er lagret flere år på fade øget fra 6% til 10%.  Ligeledes er andelen af  vintage årgange 2009,2011, 2013, 2014, 2015, 2016 øget så cuvèen nu indeholder op til 35% mere vintage champagne, hvilket er helt unikt af en non vintage Champagne. Dette tilfører større smagsdybde og kompleksitet til cuvèen. Collection 243 indeholder druer fra ca. 1/3 af hver af områderne; Vallèe de la Marne, Montagne de Reims og Côte de blancs, da hver af områderne giver hver deres unikke ’terroir’ til cuvèen.  Kældermesteren hos Louis Roederer Jean-Babtiste Lecaillon ønsker af have større frihed til at vise mangfoldigheden / skabe blends fra disse unikke terroirs / Lieu-dit’er [caption id="attachment_5507" align="aligncenter" width="1000"] #image_title[/caption] Louis Roederer ønsker at skabe forskellige ’Collections’ med hver deres smagsudtryk og sjæl. Ligeledes er det deres ambition at være mere transparente i deres kommunikation om indholdet og ’traceability’ i Champagnen. Hver udgave af fremtidige Collection-udgaver bliver forskellige, hvilket skaber større ærlighed om specifik årgang, vejr, vækstsæsonen etc. Facts om champagnen: Terroir: 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Riviére’ (La Valèe de la Marne) 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Montagne’. (Montagne de Reims) 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Côte’ (Côte des blancs)   Cuvèe: 42% Chardonnay 40% Pinot Noir 18% Pinot Meunier   Komposition af Collection 243: 31% af indholdet blev skabt i 2012. 10% af indholdet kommer fra fadlagret vin – i følgende årgange; 2009, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016, og 2017. 59% af indholdet kommer fra det fantastiske Champagne år 2018 (i særdeleshed for Pinot Noir). Dosage: 8 gram pr. Liter. Smagsmæssigt er Collection 243 mere dyb og kraftigere i smagen, end Collection 242. Mere intens og vinøs smagsoplevelse med nuanceret tekstur og finesse. Det kødfuldte Pinot Noir-præg træder flot igennem, hvor det er tydeligt at 59% af indholdet kommer fra det suveræne pinot år; 2018. Som i tidligere år ønsker Louis Roederer at være 100% transparente i alt hvad de gør. Dette gælder i den grad også for Collection 243.   Bagetiketten viser relevant info, og hvis du scanner QR-koden med din telefon (som du sagtens kan gøre her på skærmen) kommer der endnu mere info frem.   Den officielle smagsbeskrivelse af Collection 243 fra Louis Roederer: Bright, golden hue with shimmering highlights. Fine, lively mousse with lingering threads of bubbles. The bouquet is open and rich yet also wonderfully fresh. It offers an explosion of ripe, delicate fruit with intense notes of yellow fruit (mirabelle plum) from the Pinot noir complemented by sweet citrus fruits (lemon meringue pie) and delicate notes of white flowers (jasmine) from the Chardonnay. The palate is deep and dense with a big, well-structured backbone. The texture is simply mesmerising with its fleshy mouthfeel from the Pinot noir that coats the palate before giving way to an incredible saline freshness with a pleasant hint of bitterness. This wine combines the strength, intensity and power of the delectably ripe Pinot noirs which are balanced to perfection by the chalky freshness and density from the Chardonnay which forms the majority of the blend.   Collection has all its warmth and generosity thanks to the perfect ripeness of the fruit harvested in the 2018 vintage, yet it is the freshness, energy and complexity of the 'Réserve Perpétuelle' created in 2012, as well as the texture imparted by the oak ageing, that extend and elongate the wines' body resulting in unrivalled finesse and persistence. LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre DH WINES NYHEDSBREV 

Louis Roederer Nv Champagne Brut Premier, 9 liter

BESKRIVELSE Brut Premier laves på 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 20% Pinot Meunier fra 40 forskellige parceller. For at sikre en god kontinuitet i stilen er Brut Premier lavet af seks forskellige årgange, hvoraf ca. 10% kommer fra Louis Roederers berømte “Réserve”. Vinen gæres på flaske i 3-4 år, og “dosagen”, d.v.s. den sukkerlikør, der tilsættes, når gæringen på flaske er slut, udgør ca. 10-11 g. pr. liter. Efter degorceringen er vinen yderligere gemt i 6 måneder inden afskibning. Brut Premier har en stor, umiddelbar og frugt rig bouquet. Her finder man eksotiske karakterer af honning, vanilje, mandler og ristet brød og samtidig en delikat og kompleks finish. En meget spændende harmoni mellem kraft, fyrighed og blødhed. Vinen er perfekt som aperitif på grund af sin friskhed og finesse. Dens gode struktur og fylde gør den også velegnet til fjerkræ, fisk, skaldyr og faktisk også til ikke for søde desserter.   Louis Roederer   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Louis Roederer Quartet Brut Rosé NV, Roederer Estates, USA

BESKRIVELSE Quartet Brut Rosé laves på ca. Pinot Noir (55%) og Chardonnay. For at opnå den sarte laksfarve tager man en lille portion Pinot Noir-druer, som man vinificerer som rød. Vinen udgør ca. 5% af blandingen og tilsættes hvidvinen inden champagne-gæringen på flaske, som varer i min. to år. Som det er traditionen hos Louis Roederer, bruger man også i “Quartet” en del Reserve vine, som er udvalgt blandt de bedste vine fra hver årgang. Reserve-vinen modnes i op til 5 år på egetræsfade, der er special bygget og importeret fra Frankrig. Et udvalg af disse reserve-vine fra forskellige årgange bliver efter høsten tilsat den unge vin. Quartet er således produceret efter årelange traditioner opbygget af et af Champagnes bedste huse.Vinens fylde, finesse og intensitet er så usædvanlig, at mange eksperter (og forbrugere) har udtrykt en uforbeholden begejstring. Quartet Brut Rosé har en meget flot og vedvarende mousse. Duften er aromatisk og umiddelbar med delikate nuancer af røde frugter (kirsebær og hindbær). I smagen er den meget fyldig og elegant med en fantastisk balance mellem friskhed, frugtsødme og tørhed. Man fornemmer Pinot Noirs struktur og renhed og Chardonnays fedme og elegance. “Brilliant with food”, siger Steven Spurrier, Decanter.  LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre. TILMELD DIG