Vinkammeret

Hundredvis af vin. Samlet ét sted.

Find den helt rigtige rosé

Rosé til enhver smag

Hos vinkammeret.dk kan du finde et hav af forskellige slags rosévine, både søde og tørre. Det er vigtigt for os at præsentere dig for mange forskellige slags, da vi på den måde sikrer, at du finder den rosé, som passer dig og dine smagsløg allerbedst.

Flere forskellige slags rosé

Der findes mange forskellige slags rosévine, som bliver produceret på forskellige druer. De mest populære druer, som bruges til rosé er Garnacha, Sangiovese Rosé, mourvédre og Pinot Noir.

Rosé fra forskellige lande

Du kan købe rosévin fra flere forskellige verdensdele, der bliver produceret i både nord- og sydamerika, Australien, Sydafrika og Europa. Italien, Frankrig, Spanien, USA og Australien er dog de største producenter af rosévinen.

Populære rosé

6 x Marvelous Rosé

Nogle gange siger navnet alt. Dette er en dejlig frisk vellavet rosé. Et blend af de 2 klassiske franske Provence druer Mourvèdreog Cinsault. Smagsnoter af nektariner og hindbær. Frisk og livlig, lidt til den tørre side.

Tamaral Rosado

Fremstillet af 100 % Tempranillo i Ribera del Duero, i 900 meters højde omkring Pesquare de Duero. Druerne er manuelt høstet og sorteret i det øjeblik druerne kommer til kælderen.

Domaine Horgelus Rosé 2018

Skønt glas rosé fra Gascogne. En uformel vin med lækker, indbydende frugtsødme, lækre noter af jordbær i duft og smag og en blid syre, der binder vinen fint sammen.

Vidste du...

At rosévin er et let og lyserød vin, som oftest bliver produceret på røde druer. Mange tror at rosévin bliver lavet ved at blande rødvin og hvidvin, men det er ikke korrekt. Rosé bliver fremstillet ved at knuse druerne, hvorefter man macerere most og skaller sammen i kort tid, ca. mellem 6-48 timer. Derefter bliver skallerne siet fra og så gærer vinen videre. Man kan dog også tappe noget most fra en rødvin, som så kan gære færdigt som rosé. Grunden til at man fjerner druernes skaller efter få timer, er fordi skallerne kun har afgivet en lille smule garvesyre, hvilket gør at vinen får den karakteristiske lyserøde farve. I modsætning til både rød og hvidvin, bliver rosévinen ikke bedre med alderen, man skal helst drikke rosé indenfor de første to år, jo ældre rosévinen bliver, jo mørkere i farven den bliver. Rosévin er rigtig god til mad, specielt snacks, forretter og grillretter. Den bruges dog også ofte som velkomstdrink eller til hyggestunden på terrassen, da mange forbinder rosévin med sommer.