Vinkammeret

Hundredvis af vin. Samlet ét sted.

Find den helt rigtige champagne

Champagne til enhver smag

Hos vinkammeret stræber vi efter at kunne præsentere dig for et hav af forskellige slags champagner, så du er sikret at finde en, som falder i din smag. Når du har fundet den slags champagne du ønsker at købe, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe den.

Forskellige slags champagne

Der findes mange forskellige slags champagner, som hver især kan noget helt specielt. Du kan blandt andet købe slags som Blanc de blanc, Blanc de noirs, Rosé champagne, non vintage og mange flere.

Champagne fra Champagne regionen

Champagnen kommer fra den franske region Champagne, i det nordøstlige Frankrig. Champagne er et beskyttet navn, som kun må benyttes om mousserende vin fra champagne distriktet.

Populære champagner

Monmarthe Rose de Ludes Champagne Premier Cru

Lækker rose lavet på druerne Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Duft af jordbær og solbær med en fin let krydret anis og modne pærer smag - verden set fra en lyserød sky.

Dom Perignon 1999 Vintage Champagne

Champagne M. Brugnon Brut

Flot lys gylden farve. Let cremet fylde med noter af sprød frugt og citrus. Klassisk sprød, mineralske champagnestil. Perfekt som den er som Aperitif, til sushi, skaldyr eller lette fiskeretter.

G. Dore Blanc de Blanc Vielles vignes Champagne Premier Cru

En stilsikker Blanc de Blanc Champagne fra gamle vinstokke. Doré er gået efter en vin der tydeligt afspejler vinen terroir. Nå vinen er manuelt med hænderne er den nænsomt presset inden gæring.

Vidste du...

Champagne er en mousserende vin, som er vin med kulsyre. For at producere champagne, tilsætter man gær til druesaften, som omdanner druesaftens sukker til alkohol, og udskiller også kuldioxid. For at denne vin bliver til champagne, udsætter man vinen for endnu en gæring. Dette gør man ved at hælde vinen på flaske eller tank, og så tilsætte gær og sukker, hvorefter man lukker tanken eller flasken helt til, så man sikrer at kulsyren bliver i vinen. Boblerne i champagnen skal være små og klare, samt kunne holde sig i 10 minutter, efter champagnen er hældt op i glasset. Champagnen laves af en blanding af 3 druesorter, den hvide chardonnay og de sorte Pinot noir og Pinot Meunier. Grunden til at champagnen har en lys farve, på trods af brugen af sorte druer, er fordi man fjerner skallerne straks efter at druerne er blevet presset. Betegnelserne for om hvorvidt champagnen er tør eller sød er som følgende: Brut Natural: Meget tør Brut: Tør Sec: Halvtør Demi Sec: Halvsød Demi Doux: Sød Doux: Meget sød De mest populære champagnemærker er Moët & Chandon og Dom Perignon. (Som i øvrigt er ejet af Möet & Chandon virksomheden)