Zenato, Chiaretto Bardolino, Veneto 2021

Zenatos Bardolino Chiaretto kommer området sydøst for Gardasøen mellem Bardolino og Peschieara. Vinen er fremstillet på de klassiske druer Corvina og Rondinella, iblandet 10% Merlot, dyrket i de ler, kalk- og sandholdige jorder. Den smukke farve skyldes kort skindkontakt efter presning, i begyndelen af gæringsprocessen, der foregår i store temperaturkontrollerede ståltanke. Bardolino Chiaretto har en indbydende bouquet af hindbær og solbær, med underliggende vegetale noter. Smagen besidder de samme karakteristika, og er endvidere ledsaget af mandelnoter afsluttende med en rank og forfriskende syre, der gør, at den vil matche langt de fleste forretter samt lyst kød.

135 kr

Andre kiggede også på

Zenato, Chiaretto Bardolino, Veneto 2021

Zenatos Bardolino Chiaretto kommer området sydøst for Gardasøen mellem Bardolino og Peschieara. Vinen er fremstillet på de klassiske druer Corvina og Rondinella, iblandet 10% Merlot, dyrket i de ler, kalk- og sandholdige jorder. Den smukke farve skyldes kort skindkontakt efter presning, i begyndelen af gæringsprocessen, der foregår i store temperaturkontrollerede ståltanke. Bardolino Chiaretto har en indbydende bouquet af hindbær og solbær, med underliggende vegetale noter. Smagen besidder de samme karakteristika, og er endvidere ledsaget af mandelnoter afsluttende med en rank og forfriskende syre, der gør, at den vil matche langt de fleste forretter samt lyst kød.

Ca'Orologio, Rosato del Veneto Salarósa 2019 (v/6stk)

Overrumplende mørk rosé skabt af Maria-Gioia Rosellini, som tilbage i 1996 med to småbørn i haserne begav sig ud på nyt eventyr, da hun overtog et pragtfuldt landsted fra slutningen af 1600-tallet nedenfor i Colli Euganei. Og i årene der fulgte forvandlede hun det til sin egen økologiske vingård samtidig med, at hun begyndte at flirte med Rudolf Steiner, hornmodnet komøg og månefaserne. Således bliver vi her orienteret om, at druerne til vinen er plukket ved tiltagende måne den 20. september 2019. Det betyder noget for Maria-Gioia.Der er tale om håndhøstede druer fra omkring 30 år gamle Barbera- og Merlot-vinstokke, der står på en enkelt ha. oppe bag vingården med udsigt op mod de vulkaner, som engang berigede jordbunden. Druerne transporteres de få 100 meter ned til vingården på bagsmækken af en gammel 4 hjulstrækker og efter en soignering ryger de hele klaser direkte op i rustfrit stål hvor gæringen får lov til at sætte ind uden fremmede gærstammer og uden temperaturkontrol. Og da Maria-Gioia ønsker sig en garved rygrad venter hun så længe med at tage den gærende vin fra skaller, kerner og stilke at nuancen bliver mere blåt end rosa og farveintensiteten tættere end i adskillige vine, som insisterer på at kalde sig røde. Vinen har efter gæringen fået lov til at udvikle sin aromatiske kompleksitet i 8 måneder i tanken inden den er tappet uden klaring eller filtrering og med minimal svovltilsætning for lige at reducere flaskevarians.Som det forstås en rosé som er tænkt ud af boksen og overrasker både med sine mørke nuancer og et lille kærligt garvesyrligt spark til sidst. Som farven næsten dikterer er frugten overvejende blå med fine nuancer af kirsebær og ribs, der twistes af friske grønne urter. Aromatisk og trods 14% alkohol helt tør, stringent og også en lille smule rustik i munden. En næsten ikke-rosé som både udfordrer og fascinerer.

Zenato, Bardolino, Veneto 2021

Som turist ved Gardasøen kan man næppe have undgået, at stifte bekendtskab med Bardolino-vinen, navngivet efter byen ved søens østlige bred mellem Garda og Lazise. Udenforstående betegner ofte og ganske ringeagtende Bardolino som Valpolicellas spinkle lillebror, hvilket blot frarøver dem muligheden for, at stifte bekendtskab med en sand sommerbebuder. Druesammensætningsmæssigt er der naturligvis en række sammenfald, men Bardolino er i bund og grund en ukompliceret og indsmigrende vin, der bedst nydes når solen står højt, i store kølige slurke. Druerne høstes i slutningen af september, og efter ti dages gæring separeres skallerne fra mosten med en blid presning. Herefter hviler vinen i op til seks måneder inden aftapning på flaske. Zenatos Bardolino bør serveres let afkølet, så de delikate kirsebær- og viol-nuancer kan slippe glasset. Vinen er tør, delikat og harmonisk med en let bitterhed, som blot frister til endnu et glas. Når den ikke serveres alene, er den en excellent ledsager til fx pastaretter med tomat, skaldyr, hvid grillet fisk eller kylling.

Teatro Latino, 1 ltr Bardolino Chiaretto DOP 2022

La Tradizione Bardolino Chiaretto har en flot rosé-farve og er rig på blomster og modne røde frugter i duften. Smagen er let cremet og frugtbetonet med bløde noter og så alligevel en fyldig og pæn karakterfuld afslutning. Kan serveres til enhver happy-hour situation med vennerne eller lette klassiske retter fra Italien, når der skal lidt mad på bordet.