Weingut Buchegger, Niederosterreicher Terrassen Rosé 2021 (v/6stk)

Nok engang en flot lys laksefarvet vin, der skænkes med en livlig og charmerende duft af kirsebær, ribs og hindbær, der bliver bakket op af sprøde æbler, pirrende citrus. Stadig helt tør og rig på citrus, men også lidt saftigere og mere rundet af røde hindbær og viol end i de seneste årgange.

129,-109,65 kr

Andre kiggede også på

Laurent Miquel, Cinsault-Syrah rosé, Père et Fils 2021 (v/6stk)

Laurent Miquel - passion og traditionLaurent Miquels familie har dyrket vin i Languedoc siden 1791. Det har givet en unik forståelse for Languedocs terroir og hvilke vine der kan produceres; en viden som er blevet givet videre fra generation til generation. Laurent Miquel har en solid baggrund med en masters ingeniør uddannelse lige som han er uddannet ønolog fra universitetet i Montpellier. Med en stor portion passion i bagagen har Laurent Miquel viet sit liv til at sikre Languedoc en plads blandt de store klassiske vinområder i Frankrig.Languedoc - Frankrigs mest varierede vinregionDet er ingen overdrivelse, at Languedoc er blandt Frankrigs mest spændende og varierede vinregioner. I dette område, der stækker sig langs Middelhavskysten fra Provence og til den Spanske grænse er der blevet dyrket vin i mere end 2000 år. Laurent Miquel råder over godt 160 ha vinmarker med naturligt lavt ydende vinstokke i den bedste alder. Markerne ligger ved Lagrasse i Corbières og højt oppe i bakkerne i Saint Chinian.Passion for marker og vinstokkeDen "hemmelige ingrediens", der sætter Laurent Miquels vine i en klasse for sig, er Laurents dybe passion for både marker og vinstokke. Det resulterer i druer af exceptionelt høj kvalitet. Vi forsøger altid at forbedre fra år til år, siger Laurent Miquel, der i øvrigt dyrker sine druer efter "culture raisonée" eller Biodynamiske principper. Laurent har specialiseret sig i at skabe vine på de noble druesorter Syrah og Viognier, der trives ekstraordinært godt i området omkring Saint Chinian.Pere et Fils Rosé Cinsault - SyrahEn herlig vin, der understreger hvor gode Sydfrankrigs Rosé-vine kan være. Laurent Miquel har brugt 80 % Cinsault druer, der giver en livgivende friskhed og elegance, og 20 % Syrah, der tilfører fyldighed og intense aromaer af røde bær, der især bemærkes i vinens lange finish. Med Père Et Fils får du en superlækker rosé, der gør sig lige godt som et glas i utide, som aperitif, ved frokostbordet en sommerdag, eller når der er tændt op i grillen, og du skal have f.eks. kylling. 

Weingut Buchegger, Chardonnay Reserve 2020 (v/6stk)

Salig Walter Buchegger blev kaldt “den ukronede konge af Grüner Veltliner”, og det var han både glad for og beæret over. Men da vi mødte ham første gang i 2005, havde han allerede en passion som rakte langt ud over den lokale kongedrue. Han elskede mousserende vine, og vi nåede ikke at være sammen med ham en eneste gang uden at propperne poppede på nogle af de Champagner han beundrede. Walter begyndte så småt at plante Chardonnay i slutningen af 1990’erne og i de første år lykkedes det han via en voldsomme beskæringer af vinstokkene at høste en frugt som kunne tåle en lille kærligt fad kys uden drue karakteren druknede. Mange flasker var der ikke, men de blev et insider tips i Krems og omegn, og derfor fortsatte Walter med at producere sin Chardonnay selvom om druerne egentlig var målrettet hans vision om en dag at producere en mousserende vin, som kunne få selv inkarnerede Champagne elskede til at bøje nakken for i begejstring at sluge det østrigske alternativ.Walter nåede kun lige opleve, at den første kommercielle årgang af hans Niederösterreicher Blanc de Blancs Sekt Extra Brut Große Reserve blev degorgeret, men et eller andet sted deroppe sidder han sikkert og smiler. Vinen er siden strøget helt til tops i det indflydelsesrige Vinaria Magazin, og oktober 2021 strålede den blandt 29 andre særligt udvalgte vine ved den Österreichische Sektgala.Her er det frugt fra de samme vinstokke, som leverer til den mousserende vin. Nærmere bestemt et par parceller oppe på det gyldne plateau mellem Rohrendorf og Gedersdorf øst for Krems an der Donau, hvor det allermeste ellers handler om Grüner Veltliner og Riesling. Høsten er manuel med en soignering af klaserne allerede i vinmarken og oppe på vineriet i Droß, der ligger 12 km. borte, ryger klaserne direkte i den pneumatiske presse hvor der presses forsigtigt a la champenoise, hvilket vil sige, at det kun er omkring halvdelen af den mulige druemost, som anvendes. Mosten får lov til at stå og bundfælde i et par døgn inden den fyldes på brugte 300 liters fade hvor den både gærer uden fremmede gærstammer og siden modner 8 måneder hvorefter den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske. En dejlig Chardonnay hvor det lykkes at få de to begreber imponerende og charmerende til at gå hånd i hånd især takket være en fad håndtering, som nærmer sig perfektionen. Det er lidt ligesom at træde ind i en stue, hvor de sidste gløder fra pejsen fornemmes i næsen selvom varmen er ved at forsvinde. Stenfrugter, friske urter, mango, moden citrus, subtile noter af brioche og nyslynget forårshonning falder først for, og det bedste er at den ikke er særlig insisterende i munden. Den er bare fast og saftig med en dejlig underliggende mineralitet, som sikrer, at der bestemt også er elegance til stede.

Maison Sauvion, Rosé d'Anjou, Chemin des Sables 2020 (v/6stk)

En perfekt terassevin, der skænkes med modne jordbær, ribs og en snert af mynte til næsen, og derpå opleves dejligt aromatisk i munden hvor den lette sødme balanceres af en sprød syre, som etablerer en nærmest tør afslutning.

Weingut Wittmann, Rosé Trocken Grüne Hügel 2021 (v/6stk)

En lyserød sommerflirt, som kommer med så meget dejlig aroma og saftighed fra modne røde bær, at det er svært at forstå, at vinen teknisk set er knastør. Det er ikke en vin, som skal gradbøjes. Ungdommelig friskhed i flydende form. Sjov og en lille smule forførende.