Domaine de Pellehaut, L´été Gascon Rosé 2019

Her får du en uimodståelig rosé, som kribler, kilder og kærtegner sanserne. Næsen byder på et potpourri af sødmefulde hindbær, ferskner, røde grapefrugter og en antydning af krydderurter. I munden fortsætter de besnærende aromaer, som understøttes af en frugtagtig friskhed. Été Gascon Rosé Doux er en charmerende rosé med bred appel, der er fortræffelig som apéritif, et glas i utide eller som dessertvin.

89 kr

Andre kiggede også på

Rose Infinie, Cotes de Provence Rosé 2021

Denne flotte rosé er lavet af druerne Grenache Noir, Syrah og lidt Cinsalt. Den besidder en smuk, sart Litchi farve og duften er en blanding mellem citrusfrugter, skovjordbær og friske krydderurter. Smagen er herlig forfriskende, nærmest læskende og har en flot frisk frugtsyre samt stor aromakoncentration – alt sammen i balance og en utrolig elegance.

Domaine Saint Jean Luberon Rosé 2021

Domaine Saint Jean rosé er lavet i klassisk provencestil på syrah, grenache og vermentino, som dyrkes i kalkrig jord, hvilket giver vinen finesse og dybde. En duft af brombær, jordbær og kirsebær breder sig, med indspark af modne abrikoser og sød lakrids. Vi anbefaler vinen til solrige dage på terrassen eller serveret til grillet lyst kød og grøntsager. Domaine Saint Jean er certificeret med det franske “Agri Confiance”, som er en organisation der beskytter den lokale og bæredygtige produktion, med fokus på bæredygtighed, udtryk af terroir og typicitet.

Domaine de Pellehaut, L´été Gascon Rosé 2019

Her får du en uimodståelig rosé, som kribler, kilder og kærtegner sanserne. Næsen byder på et potpourri af sødmefulde hindbær, ferskner, røde grapefrugter og en antydning af krydderurter. I munden fortsætter de besnærende aromaer, som understøttes af en frugtagtig friskhed. Été Gascon Rosé Doux er en charmerende rosé med bred appel, der er fortræffelig som apéritif, et glas i utide eller som dessertvin.

Château Sainte Roseline, Côtes de Provence Rosé Lampe de Méduse Cru Classé 2021 (v/6stk)

Château Sainte-Roseline er på alle måder en mønstervingård, som altid har været begunstiget af en fantastisk historie og fantastiske omgivelser. Siden den italienske vinmager Marco Bealessio blev inviteret med om bord, er slottet tilmed rykket helt op i toppen af den lille eksklusive klub af Provence producenter, som siden 1955 uden de store protester, og 22 år før Provence fik sin officielle AOC., har skrevet Cru Classé på flaskerne.Ja, Château Sainte Roseline er når det kommer til deres 3 topvine Cuvée La Chapelle, Cuvée Sainte-Roseline og denne Cuvée Lampe de Méduse et af de 2-3 sikreste kort på hele turen fra Marseilles til Nice!Vinen blev lanceret i 1950 efter den daværende ejer baronesse Rasque Laval havde designet den særegne flaske, der udstøder et karakteristisk dybt klonk, hvis man ophører med at skænke før halvdelen af flasken, er tømt. Og dermed griber designet på smukkeste vis fat i myten om medlemmerne af det såkaldte Bacchiske broderskab Odre Illustre des Chevaliers de Méduse som ud over at regulere og kontrollere vinproduktionen i 1600-tallet også udmærkede sig ved at være særdeles tørstige. Således skulle det være ganske vist, at de kunne Lamper le vin (tømme en flaske i én stor slurk) inden de satte sig til bords. Så når vi i dag hører det hyggelige klonk, bliver vi mindet om, at vi ikke helt har det samme format som datidens Méduse riddere!Cuvée Lampe de Méduse rosé er den helt centrale signaturvin for Château Sainte-Roseline og den italienske vinmager Marco Bealessio, og selvom der efterhånden indgår frugt fra omkring 50 ha. af slottes egne vinmarker, er dette vinen, som først bliver udsolgt.Der høstes om natten og i de tidlige morgentimer, og for at sikre optimal kvalitet sker der en omhyggelig sortering af druerne ved ankomsten til vingården inden turen går op i de pneumatiske presser i et iltfrit miljø. Herefter får halvdelen af den frit løbende most får lov til sætte sig i op til 8 dage, mens den anden halvdel straks bringes til gæring i rustfrit stål. Efterfølgende modner de forskellige vine sur Lie frem til december, hvor den endelige Cuvée sammenstikkes og efter yderligere 4-5 måneders modning filtreres og tappes på flaske.Resultatet er en herlig Provence rosé, som skænkes i tidens helt lyse sarte nærmest ikke længere rosa nuance og derpå overrasker med sin relative fylde og sin nuancerede og flot florale profil. Den åbner med en spændende krydret næse funderet på syrlige ribs, gule mirabeller, saftige jordbær og blomstrende æbletræer, som samler sig til en fascinerende helhed. På én gang slank og insisterende med nogle modne citrusnoter, der skaber en nærmest sværmerisk saftighed, som til sidst klinger ud i havsalt mineralitet. Det bliver ikke meget bedre. Og så gør det jo ikke noget at flasken er forunderlig og historien er god!En luksuriøs rosé, der vil begejstre som aperitif og være den smukkest tænkelige ledsager til en lang række retter med fisk og skaldyr i selskab med friske grøntsager.