De Terra Luberon Rosé 2021

Klassisk provence rosé fra det lille område Luberon AOP, som står for nogle enestående udgaver. Denne er lavet på en symfoni af druer og spiller på alle tangenter, når det kommer til charme og juicyness. Den fine lyse farve genspejler de lette og elegante noter af hindbær, jordbær og frugtbolcher der pakkes ind i friskhed, som kun provence rosé kan levere.

79 kr

Andre kiggede også på

Domaine Gavoty, Côtes de Provence Rosé Grand Classique 2021 (v/6stk)

En sart funklende rosa rosé med en duft, der er lykkeligt fyldt med associationer til røde bær, især jordbær, og derpå følger en forfriskende, saftig og frem for alt tør oplevelse i munden.Cuvée Tradition hed den ind til for et par år siden, men nu hedder den Grand Classique for det er der, rom Roselyne Gavoty bemærker, lidt mere svung i, og hun har sikkert en pointe der. Men bortset fra navnet er dette stadig på én Roselynes mest klassiske Provence rosé og samtidig den, hvor der med hensyn til druesammensætning eksperimenteres mest.

Peyrassol "Lou" Rose Cotes de Provence 2021 (v/2stk)

Peyrassol er beliggende i hjertet af Provence og producere fantastiske både hvide og rose vine i AOP Cotes de Provence. Slottet er omkranset af næsten 850 hektar jord bestående af vinmarker, oliventræer, skov og det vilde provence krat som har sin umiskendelige fantastiske duft af vilde urter. Udover sin passion for vin er slottets ejer Philippe Austruy også en stor kunstsamler, man kan derfor i naturen omkring slottet finde en af Europas største samlinger af friluftskunst, hvoraf flere værker er placeret i vinmarkerne. Peyrassol Lou fremstår tør, frisk og i klassisk provence stil med indsmigrende nuancer af appelsin, grape og citron. Smagen byder også på stenfrugt såsom fersken ligesom det hele pakkes ind i en forfriskende og læskende syre.

Château Sainte Roseline, Côtes de Provence Rosé Diffusion Prestige 2021 (v/6stk)

Château Sainte-Roseline gemmer på en fantastisk historie og er begunstiget ved at være optaget i den særlige liga af Provencevine, der må kalde sig Cru Classé. Potentialet var derfor enormt, da ægteparret og vinmagerne Francoise og Bernard Teillaud tilbage i 1994 købte slottet, og nu - 25 år og mange millioner € senere - hvor de har overladt roret til datteren Aurélie Bertin Teillad, er Château Sainte-Roseline en af de mest succesombruste ejendomme på den franske Middelhavskyst.Et af de nyere tiltag er denne Roseline Prestige Rosé, der er en del af familiens ”Vins de Négoce de Côtes de Provence”. En serie af vine, som bliver skabt på en blanding af egne druer, frugt fra betroede druedyrkere samt vine, der er produceret ude i byen og siden flyttes til Sainte-Roselines kælder alt sammen nøje overvåget af Roselines italienske vinmager Marco Bealessio.Der er tale om de traditionelle druer Cinsault, Grenache og Syrah, der efter en nænsom presning og dekantering og efter kun få timers kontakt med drueskallerne vinificeres hver for sig i rustfrit stål. Den malolaktiske gæring undertrykkes ved nedkøling, og herefter sammenstikkes de forskellige vine i december og tappes efter 4 måneders modning på flaske i et topmoderne anlæg, hvor en kombination af en vakuum- og nitrogenteknik sørger for, at ilten bliver holdt væk, og at den færdige vin derfor holder sig frisk lidt længere end så mange andre.En smuk rosé som skænkes i tidens helt lyse sarte nuance, der i al sin herlige typisitet får os til at længes mod Provence og de lune sorgløse sommernætter uden regler om afstand. Relativt slank med en dejlig læskende mineralitet og saftig bærfrugt anført af hindbær, jordbær og kirsch, der får kant fra et skud kanel og hvid peber. Tør uden at knase i fin balance med dejlige let bitre citrusnoter i finalen. Simpelthen meget selskabelig, og så kommer den endda i en smuk flaske med glasprop, som på overbevisende vis fortsætter Provence' tradition med at inddrage emballagen i den samlede pakke.En stilfuld aperitif og en herlig ven at få i kurven, når turen går ud i skoven eller ned på stranden og også en vin, som vil muntre op, når de friske dampene muslinger bliver serveret.

De Terra Luberon Rosé 2021

Klassisk provence rosé fra det lille område Luberon AOP, som står for nogle enestående udgaver. Denne er lavet på en symfoni af druer og spiller på alle tangenter, når det kommer til charme og juicyness. Den fine lyse farve genspejler de lette og elegante noter af hindbær, jordbær og frugtbolcher der pakkes ind i friskhed, som kun provence rosé kan levere.