Chateau Vignelaure Coteaux Aix en Provence Rose 2022 (v/6stk)

Chateau Vignelaures bud på en ekstraordinær gastronomisk rosé, hvor både Grenache, Syrah og Cabernet Sauvignon bidrager til fylde og struktur. Det er samtidig en vin, som har bevaret sin lethed og elegance, hvor friskhed, krop og struktur går op i en højere enhed. Vignelaure ligger i bakkerne nord for Aix-en-Provence, hvor man siden 1960'erne har fremstillet både rød- og rosévine i høj klasse, og her smager man virkelig, hvorfor området rosévine har fået deres ry. Vinen er pakket med duft af små hindbær, fersken og moden grape, og både duft og smag har noget friskhed og et lille præg af krydderier og mynte. Struktur og fylde gør det til en udpræget madvin, som virkelig gør sig godt til det solrige Provence-køkken. 93 point på Wine Enthusiast.

99,95 kr

Andre kiggede også på

Lucien Crochet, Sancerre Pinot Rose 2021

Fremstillet af den ædle Pinot Noir drue, kombinerer denne rosé den intense rene smag af jordbær og hindbær afsluttende med en let mineralsk karakter. Eftersmagen tilføjer vinen et strejf af krydderi, der netop gør denne Rosé charmerende og meget lækker på den elegante måde.

Ca'Orologio, Rosato del Veneto Salarósa 2019 (v/6stk)

Overrumplende mørk rosé skabt af Maria-Gioia Rosellini, som tilbage i 1996 med to småbørn i haserne begav sig ud på nyt eventyr, da hun overtog et pragtfuldt landsted fra slutningen af 1600-tallet nedenfor i Colli Euganei. Og i årene der fulgte forvandlede hun det til sin egen økologiske vingård samtidig med, at hun begyndte at flirte med Rudolf Steiner, hornmodnet komøg og månefaserne. Således bliver vi her orienteret om, at druerne til vinen er plukket ved tiltagende måne den 20. september 2019. Det betyder noget for Maria-Gioia.Der er tale om håndhøstede druer fra omkring 30 år gamle Barbera- og Merlot-vinstokke, der står på en enkelt ha. oppe bag vingården med udsigt op mod de vulkaner, som engang berigede jordbunden. Druerne transporteres de få 100 meter ned til vingården på bagsmækken af en gammel 4 hjulstrækker og efter en soignering ryger de hele klaser direkte op i rustfrit stål hvor gæringen får lov til at sætte ind uden fremmede gærstammer og uden temperaturkontrol. Og da Maria-Gioia ønsker sig en garved rygrad venter hun så længe med at tage den gærende vin fra skaller, kerner og stilke at nuancen bliver mere blåt end rosa og farveintensiteten tættere end i adskillige vine, som insisterer på at kalde sig røde. Vinen har efter gæringen fået lov til at udvikle sin aromatiske kompleksitet i 8 måneder i tanken inden den er tappet uden klaring eller filtrering og med minimal svovltilsætning for lige at reducere flaskevarians.Som det forstås en rosé som er tænkt ud af boksen og overrasker både med sine mørke nuancer og et lille kærligt garvesyrligt spark til sidst. Som farven næsten dikterer er frugten overvejende blå med fine nuancer af kirsebær og ribs, der twistes af friske grønne urter. Aromatisk og trods 14% alkohol helt tør, stringent og også en lille smule rustik i munden. En næsten ikke-rosé som både udfordrer og fascinerer.

Perlage, Venezia è Bio Rosato (v/6stk)

Vinen kommer med behersket alkoholindhold og en lille restsødme, som løfter frugten, men ellers ikke forstyrrer eller stjæler alt for megen opmærksomhed. Søde jordbær er den mest fremtrædende frugt, mens også ribs, solbærblade og prikkende strejf af moden citrus finder vej og bidrager til underholdningen. Ren, aromatisk og helt ukompliceret i munden. Bare lige sådan som det skal være, når solen skinner, snakken går.Der er tale om en ren Merlot-vin skabt på frugten fra 15-20 år gamle vinstokke der vokser på sletten nedenfor bakkerne mellem Valdobbiadene og Cornegliano. Høsten er mannuel og når den ankommer til vineriet i udkanten af Soligo sker der en soignering inden alle stilke fjernes og druerne nænsomt presses til en most, som efter bare et par timers skinkontakt pumpes væk fra drueskallerne for at ramme den helt lys sarte rosa nuance, som dominerer i tidens rosévine. Vinen gærer og modner ved lavtemperatur i rustfrit stål og tappes på flaske i de sidste dage i februar tids nokt il, at den helt friske vin kan nå frem til præsentation på vigtige udstillinger i Düsseldorf og Verona.

Chateau Regusse Rosé 2020

En eksklusiv enklave i ProvencePierrevert-distriktet er en lille eksklusiv enklave i det nordlige Provence. Distriktet ligger relativt højt, godt 400 meter over havet, og derfor er klimaet mildere end gennemsnittet i det solbagte Provence. Jordbunden i distriktet er meget rig på limsten, og tilsammen med det milde klima giver dette usædvanligt aromatiske vine med en knitrende intensitet. Château RégusseDistriktets førende ejendom er Château Régusse, som siden 1970’erne har ført an, både kvalitetsmæssigt såvel som med indførelsen af bæredygtige dyrkningmetoder. Slottet har været Terra Vitis-certificeret siden 2004, hvilket garanterer at al drift varetages under streng hensyntagen til den omgivende natur, og at ejendommens vine fremstilles så naturligt som muligt, uden brug af kunstig gær eller enzymer. En af Frankrigs bedste rosévineChâteau Régusse fremstiller en bred vifte af vine, men er især berømt for at fremstille en af Frankrigs bedste rosévine. Vinen fremstilles på druerne Syrah og Grenache, og den er lagret ”sur lie” i seks måneder inden frigivelse, hvilket øger vinens dybde og intensitet. Vinen har vundet et hav af medaljer og er nærmest fast inventar i Frankrigs bedste restauranter. Fantastisk!I glasset fremstår vinen med den for Provence så klassiske lyse farve, og man kunne måske forledes til at tro at der var tale om en spinkel vin, men ved første snif mødes man af en eksplosion af intens rød bærfrugt, kandiseret frugt og parfumerede noter. Smagen følger trop med de samme aromaer, og munder ud i en saftig, frugtig finish. En fantastisk rosévin! Terrassevin, fisk og skaldyr, fjerkræ...Vinen er oplagt at nyde som terrassevin uden mad til, men den vil også være en flot ledsager til retter med fisk og skaldyr, lyst fjerkræ eller pasta.