Chateau Paradis, Rose Terre des Anges Aix-en-Provence 2021

70% Syrah, 20% Mourvèdre og 10% Vermentino . Château Paradis' både mest elegante, komplekse og dybdegående rosé er resultatet af en enormt selektiv sortering af druer fra deres tre bedste parceller på vinmarken, Terre des Anges (englenes land). Over sommeren holder jordens sammensætningen af ler og kalksten godt på vandet fra de beskedne regnmængder, og så skråner marken ikke mod syd men mod nord. Dermed får druerne mindre direkte soleksponering, hvilket sikrer en længere modningsperiode, hvor de kan nå at udvikle finere aromaer og bedre bevare friskheden. Alt er håndhøstet, og kun free-run-mosten fra Syrah og den grønne Vermentino hældes videre til gæring i rustfri ståltanke. Mourvèdre får derimod lov at gære i gamle egetræsfade, hvor vinen efter to måneders lagring på de bundfældne gærrester opnår en mere iøjnefaldende struktur og større kompleksitet, der bringer originalitet og personlighed til det færdige blend. Duft og smag i Terre des Anges emmer således af friskplukkede skovjordbær, saftige ferskner, citronskal, skovbund og saltmandler. På tungen harmonerer den friske og vibrerende frugtsyre smukt med den rige frugt. Intet stikker uhensigtsmæssigt ud og bliver for ekstremt, til gengæld fylder eftersmagen hele munden ud, hvor den bliver ved med at charmere og friste i evigheder. En solskinsdag på terrassen bliver ikke bedre, end hvis man tilføjer et glas af denne skønne vin. Samtidig er der dog tale om en fremragende ledsager til sommerens frokostbord med grønt, skaldyr, fisk og lyst kød, f. eks. krebsehalesalat, cæsarsalat, fiskefilet og grønne asparges. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.

219 kr

Andre kiggede også på

Rose Infinie, Cotes de Provence Rosé 2021

Denne flotte rosé er lavet af druerne Grenache Noir, Syrah og lidt Cinsalt. Den besidder en smuk, sart Litchi farve og duften er en blanding mellem citrusfrugter, skovjordbær og friske krydderurter. Smagen er herlig forfriskende, nærmest læskende og har en flot frisk frugtsyre samt stor aromakoncentration – alt sammen i balance og en utrolig elegance.

Il Borro, Rose del Borro IGT Toscana Sangiovese 2020

Lækker og alsidig toscansk rosévin med flotte anmeldelser, bl.a. fik årgang 2018 disse anmeldelser: 92 point af James Suckling: This is a new rosé that will give many Provence wines a run for their money. Lots of pretty dried strawberry with orange peel character. Medium body, dense and fruity yet always fresh and lively. Crisp finish. Drink now. 5 stjerner - Jesper Bo Bendtsen, Smag På Vin: Mørk, i retning af orangefarvet rosé fra Italien med friske og let sarte noter af jordbær, små grønne noter og en smule appelsinskal. I munden er der en pæn fylde med fine jordbærnoter og let citrus. Let bærsødme spiller fint sammen med en frisk syre. Ren og pæn længde på eftersmagen. Flot rosé med mange anvendelsesmuligheder – kan sagtens nydes solo eller til let anretning ved aperitiffen – men prøv den også til grønne retter med lyst kød.5 stjerner & Godt køb - Thomas Rydberg, Ekstra Bladet: Røde kirsebær i næsen. En fyldig og flot rosé med masser af røde bærnoter, blomster pakket ind i en pæn syre. Vellavet vin fra Toscana med en sprød afslutning.

Misty Cove Wines, Landmark Rose 2021

Druesammensætningen i Landmark Rosé giver en sjælden kompleksitet og harmoni for en rosévin. Vinen har en lys, pink farve og friske, en smule eksotiske aromaer af sommerfrugter, buskblomster og citrus. I munden har den en god tørhed og finesse samt en flot fedme til sidst. Især Pinot Gris giver lidt vildskab, og det er ganske spændende i en rosévin.

Mordorée, Tavel Rose, Reine des Bois 2020

er kvalitets rosévin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.