Château Val d'Arenc Bandol Rosé 2022

Château Val d'Arencs Bandol Rosé åbner med intense og indsmigrende aromaer af modne hindbær, røde jordbær, krydderurter og sprød mineralitet. I munden føles den fyldig og dyb med renhed i frugten og en diskret forfriskende tanninkant.

210,-169 kr

Andre kiggede også på

Château Val d'Arenc Bandol Rosé 2022

Château Val d'Arencs Bandol Rosé åbner med intense og indsmigrende aromaer af modne hindbær, røde jordbær, krydderurter og sprød mineralitet. I munden føles den fyldig og dyb med renhed i frugten og en diskret forfriskende tanninkant. En seriøs og s

Château Aspras, Les Trois Frères Rosé 2020

De tre brødre, tredje generation på Château Aspras, lægger navn til denne udgave. Vinen produceres på Grenache, Cinsault og Vermentino. Et væld af nuancer rammer næsen allerede, når vinen skænkes. Kuløren er klassisk lys lakse- og orangefarvet. De første noter i næsen er hindbær, jordbær, fersken og svage hints af mynte. Trois Freres Rosé er tør; helt uden at snerpe. Derfor er den oplagt som hyggevin eller et velkomstglas. Dog netop så tør, at vinen også egner sig fortrinligt til salater, snacks, kold fisk og milde oste.

Château Sainte Roseline, Côtes de Provence Rosé Diffusion Prestige 2021 (v/6stk)

Château Sainte-Roseline gemmer på en fantastisk historie og er begunstiget ved at være optaget i den særlige liga af Provencevine, der må kalde sig Cru Classé. Potentialet var derfor enormt, da ægteparret og vinmagerne Francoise og Bernard Teillaud tilbage i 1994 købte slottet, og nu - 25 år og mange millioner € senere - hvor de har overladt roret til datteren Aurélie Bertin Teillad, er Château Sainte-Roseline en af de mest succesombruste ejendomme på den franske Middelhavskyst.Et af de nyere tiltag er denne Roseline Prestige Rosé, der er en del af familiens ”Vins de Négoce de Côtes de Provence”. En serie af vine, som bliver skabt på en blanding af egne druer, frugt fra betroede druedyrkere samt vine, der er produceret ude i byen og siden flyttes til Sainte-Roselines kælder alt sammen nøje overvåget af Roselines italienske vinmager Marco Bealessio.Der er tale om de traditionelle druer Cinsault, Grenache og Syrah, der efter en nænsom presning og dekantering og efter kun få timers kontakt med drueskallerne vinificeres hver for sig i rustfrit stål. Den malolaktiske gæring undertrykkes ved nedkøling, og herefter sammenstikkes de forskellige vine i december og tappes efter 4 måneders modning på flaske i et topmoderne anlæg, hvor en kombination af en vakuum- og nitrogenteknik sørger for, at ilten bliver holdt væk, og at den færdige vin derfor holder sig frisk lidt længere end så mange andre.En smuk rosé som skænkes i tidens helt lyse sarte nuance, der i al sin herlige typisitet får os til at længes mod Provence og de lune sorgløse sommernætter uden regler om afstand. Relativt slank med en dejlig læskende mineralitet og saftig bærfrugt anført af hindbær, jordbær og kirsch, der får kant fra et skud kanel og hvid peber. Tør uden at knase i fin balance med dejlige let bitre citrusnoter i finalen. Simpelthen meget selskabelig, og så kommer den endda i en smuk flaske med glasprop, som på overbevisende vis fortsætter Provence' tradition med at inddrage emballagen i den samlede pakke.En stilfuld aperitif og en herlig ven at få i kurven, når turen går ud i skoven eller ned på stranden og også en vin, som vil muntre op, når de friske dampene muslinger bliver serveret.

Château Arnaude Rosé, Provence 2022

Dragende lys ferskenfarve med indbydende noter af jordbær, solbær, grapefrugt. Smagen viser en flot afstemt syre og spejler duften på smukkeste vis. Vinen afsluttes med en let bitter finish, der gør denne rosé ekstremt madvenlig.