Château Guilhem Tournier, Bandol Rosé Cuvée la Malisonne 2021 (v/6stk)

En af de vine, vi glæder os mest til hvert forår, er Guilhem Tourniers subtile økologiske Bandol Rosé. Den er primært produceret på druen Mourvèdre, der netop i bakkerne omkring Bandol har fundet sine ideale vækstbetingelser, og når frugten, som her, veksles til krystalklar, raffineret elegance i tidens sarte lyse stil, nærmer vi os det, vi ikke tøver med at kalde den ultimative Provence rosé. Druerne høstes i hånden, og efter presningen får mosten lov til at suge aromaer i op mod et døgn inden gæringen får lov til at gå i gang i rustfrit stål. Vinen pumpes væk fra skallerne lige så snart den rette sarte rosa nuance har indfundet sig, og der anvendes ingen stylende gærstammer. Efter gæringen modner den unge vin 6 måneder sur Lie i stål og beton inden den sammenstikkes og aftappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering. Særdeles delikate aromaer af især skovjordbær, ribs og mirabeller, men både abrikos, fersken og jasmin pibler også frem på en diskret bund af subtile krydderier. Og den smukke aromatiske rigdom fortsætter i munden, hvor vinen er mild og underfundigt underspillet samtidig med, der også er en dejlig friskhed og fornem smagsintensitet til stede. Meget anvendelig som aperitif, fin til sommerlige salater og også en oplevelse på de lune sommeraftener sammen med for eksempel en gang sukkersaltet laks med dildolie, kærnemælksdressing, vagtelæg, caviar og frisk revet peberrod. Certificeret økologisk hos Ecocert France, og angiveligt den bedste økologiske Bandol rosé på markedet. Favorit Bandol i Guide Hachette for 10. år i streg.

235,-199 kr

Andre kiggede også på

Château La Rose Brana Saint-Estèphe 2016

Château La Rose Brana Saint-Estèphe 2016 er en fornem vin, der afspejler det bedste fra Saint-Estèphe-regionen i Bordeaux, Frankrig. Årgangen 2016 er særligt bemærkelsesværdig og har givet liv til en vin, der fremviser en sublim balance mellem kraft og

Château La Mission Haut Brion, Pessac-Léognan 2015

La Mission Haut Brion er her i den store årgang 2015 en dyb og koncentreret udgave af en Bordeaux-vin, der nærmest grænser til det udødelige. Vinen fremstår med indsmigrende og dog ungdommelige aromaer med hindbær, brombær, blomster, cedertræ, jern og

Domaine Gavoty, Côtes de Provence Rosé Grand Classique 2021 (v/6stk)

En sart funklende rosa rosé med en duft, der er lykkeligt fyldt med associationer til røde bær, især jordbær, og derpå følger en forfriskende, saftig og frem for alt tør oplevelse i munden.Cuvée Tradition hed den ind til for et par år siden, men nu hedder den Grand Classique for det er der, rom Roselyne Gavoty bemærker, lidt mere svung i, og hun har sikkert en pointe der. Men bortset fra navnet er dette stadig på én Roselynes mest klassiske Provence rosé og samtidig den, hvor der med hensyn til druesammensætning eksperimenteres mest.

Château de Montfrin, Un coup de dés jamais n'abolira le hasard Blanc 2021 (v/6stk)

En smuk vin med et lille kick til nuancen på grund af den korte skalkontaktet. Underspillet sådan som det ofte er tilfældet med de valgte druer. Mild fylde, fin frugtighed og med en lille finurlig urtet note i den friske finish, som er med til at give vinen kant. Rart her at have et alternativ til tidens mange aromatiske og stylede hvidvine.