Cara Nord, Trepat Rosat Øko 2020

Cara Nord Rosat er lavet på den lokale, blå druesort Trepat fra økologisk dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde af 800 m. o. h. - lige under skovgrænsen. Her finder man primært klipper, skiffer og kalkholdig ler, som giver meget mineralske både hvid-, rosé- og rødvine. Desuden giver den lange modning af druerne (pga. højden og de store temperaturskift mellem dag og nat) delikate, sprøde og frugtrige vine. Vinstokkene henter vand og næring dybt nede i jorden, hvilket giver mere komplekse og mineralske vine. Trepat-druerne høstes ultimo september. Efter en skånsom masning hviler de med skindet i 4-8 timer, hvor mosten får en flot pink farve. Mosten løber derefter ned i ståltanke, hvor gæringen går i gang (som for en hvidvin). Vinen aftappes i sin ungdom, umiddelbart efter gæringen - dette for at bevare vinens umiddelbare friskhed og aroma. Trepat Rosat har en flot, blank, pink farve med et skær af orange (løgskal). Duften er umiddelbar og frugtrig med nuancer af jordbær, granatæbler og rabarber. I smagen er vinen ret fyldig og besidder en flot harmoni mellem frugtsødme, let bitre toner og tørhed. Her finder man toner af hyben, skovjordbær og fuglekirsebær. En meget saftig og appetitvækkende vin med saltede og mineralske nuancer til sidst. Server den som aperitif, til skaldyr og fisk, sushi, pasta, grønsagsretter samt lyst kød.

149 kr

Andre kiggede også på

Cara Nord, Trepat Rosat Øko 2020

Cara Nord Rosat er lavet på den lokale, blå druesort Trepat fra økologisk dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde af 800 m.o.h. - lige under skovgrænsen. Her finder man primært klipper, skiffer og kalkholdig ler, som giver meget mineralske både hvid-, rosé- og rødvine. Desuden giver den lange modning af druerne (pga. højden og de store temperaturskift mellem dag og nat) delikate, sprøde og frugtrige vine. Vinstokkene henter vand og næring dybt nede i jorden, hvilket giver mere komplekse og mineralske vine.Trepat-druerne høstes ultimo september. Efter en skånsom masning hviler de med skindet i 4-8 timer, hvor mosten får en flot pink farve. Mosten løber derefter ned i ståltanke, hvor gæringen går i gang (som for en hvidvin). Vinen aftappes i sin ungdom, umiddelbart efter gæringen - dette for at bevare vinens umiddelbare friskhed og aroma.Trepat Rosat har en flot, blank, pink farve med et skær af orange (løgskal). Duften er umiddelbar og frugtrig med nuancer af jordbær, granatæbler og rabarber. I smagen er vinen ret fyldig og besidder en flot harmoni mellem frugtsødme, let bitre toner og tørhed. Her finder man toner af hyben, skovjordbær og fuglekirsebær. En meget saftig og appetitvækkende vin med saltede og mineralske nuancer til sidst. Server den som aperitif, til skaldyr og fisk, sushi, pasta, grønsagsretter samt lyst kød.

Maison Tardieu-Laurent, Tavel Rosé Vieilles Vignes Øko 2021 (v/6stk)

Vinen er produceret på 60% Grenache, der suppleres med 30% Cinsault og 10% Syrah alt sammen fra mere end 50 år gamle vinstokke. Druerne presses straks de ankommer til Tardieu-Laurens kælder i Lourmarin efter en køretur i kølebil på omkring 80 km., og igen i 2020 får mosten kun ganske kort skinkontakt inden den sarte smukke rosa nuance kommer til stede. Vinen er gæret i cement uden fremmede gærstammer og efterfølgende modnet ”sur Lie” samme sted i 6 måneder hvor den også, fordi man sigter efter rund finesse, får lov til at gennemføre sin malolaktiske gæring inden det bliver tid til aftapningen på flaske.En lille genistreg fra Michel Tardieus hånd, som særligt folder sig ud i selskab med mad. Mild, rig og meget velstruktureret rosé med en (uden sammenligning i øvrigt) næsten burgundisk feeling, som der er svært ikke at blive en lille smule forelsket i. Blomstrende og dejligt krydret med masser af solvarme hindbær og saftige meloner som netop ikke formår at maskere de underliggende lag af fin mineralitet. Vi tøver ikke med at kaldet dette for en storartet gastronomisk rosé.Prøv den sammen med en gang hummerrøræg med stegte grønne asparges og nyd den gerne i store rummelige glas.

Lukas Kesselring, Rosé Trocken 2020 ØKO

Lukas Kesselring Rosé Trocken er intens, frisk og frugtig rosévin fra Pfalz i Tyskland. Vinen er certificeret økologisk, biodynamisk og vegansk.Denne Rosévin har en frisk og intens duft af røde bær, lidt mandarin, solbær og et strejf af grøn peberfrugt.Vinen fornemmes sprød og delikat i munden, med en syre der nærmest fornemmes som en let mousse, som på en og samme tid både er nærværende og tilbageholdende.Smagen er intens og kompakt, med et frisk spark af kirsebær, solbær og let underspillet mandarin.Perfekt vin til terrassen på varme sommerdage, både for sig selv, men også serveret til grillens glæder, salater eller lette anretninger.

Cara Nord, Trepat Tinto 2017

Cara Nord Trepat er lavet på den lokale, blå druesort Trepat fra økologisk dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde af 800 m.o.h. - lige under skovgrænsen. Her finder man primært klipper, skiffer og kalkholdig ler, som giver meget mineralske både hvid-, rosé- og rødvine. Desuden giver den lange modning af druerne (pga. højden og de store temperaturskift mellem dag og nat) delikate, sprøde og frugtrige vine. Vinstokkene henter vand og næring dybt nede i jorden, hvilket giver mere komplekse og mineralske vine.Trepat-druerne høstes ultimo september. Efter en skånsom masning og afstilkning gæres mosten på en kombination af ståltanke og amforaer. Processen varer i min. et år.Trepat har en dyb, rubinrød farve med et lilla skær. I duften finder man friske nuancer af hyben og røde kirsebær samt milde krydderier. Smagen er både tør og sprød og besidder en saftig, læskende og appetitvækkende stil. Vinen kan fint nydes alene, men den kommer særligt til sin ret sammen med fx grønsagsretter, lyst kød, pasta og hvidskimmeloste.