Zenato, Bardolino, Veneto 2021

Som turist ved Gardasøen kan man næppe have undgået, at stifte bekendtskab med Bardolino-vinen, navngivet efter byen ved søens østlige bred mellem Garda og Lazise. Udenforstående betegner ofte og ganske ringeagtende Bardolino som Valpolicellas spinkle lillebror, hvilket blot frarøver dem muligheden for, at stifte bekendtskab med en sand sommerbebuder. Druesammensætningsmæssigt er der naturligvis en række sammenfald, men Bardolino er i bund og grund en ukompliceret og indsmigrende vin, der bedst nydes når solen står højt, i store kølige slurke. Druerne høstes i slutningen af september, og efter ti dages gæring separeres skallerne fra mosten med en blid presning. Herefter hviler vinen i op til seks måneder inden aftapning på flaske. Zenatos Bardolino bør serveres let afkølet, så de delikate kirsebær- og viol-nuancer kan slippe glasset. Vinen er tør, delikat og harmonisk med en let bitterhed, som blot frister til endnu et glas. Når den ikke serveres alene, er den en excellent ledsager til fx pastaretter med tomat, skaldyr, hvid grillet fisk eller kylling.

115 kr

Andre kiggede også på

Zenato, Chiaretto Bardolino, Veneto 2021

Zenatos Bardolino Chiaretto kommer området sydøst for Gardasøen mellem Bardolino og Peschieara. Vinen er fremstillet på de klassiske druer Corvina og Rondinella, iblandet 10% Merlot, dyrket i de ler, kalk- og sandholdige jorder. Den smukke farve skyldes kort skindkontakt efter presning, i begyndelen af gæringsprocessen, der foregår i store temperaturkontrollerede ståltanke. Bardolino Chiaretto har en indbydende bouquet af hindbær og solbær, med underliggende vegetale noter. Smagen besidder de samme karakteristika, og er endvidere ledsaget af mandelnoter afsluttende med en rank og forfriskende syre, der gør, at den vil matche langt de fleste forretter samt lyst kød.

Zenato, Bardolino, Veneto 2021

Som turist ved Gardasøen kan man næppe have undgået, at stifte bekendtskab med Bardolino-vinen, navngivet efter byen ved søens østlige bred mellem Garda og Lazise. Udenforstående betegner ofte og ganske ringeagtende Bardolino som Valpolicellas spinkle lillebror, hvilket blot frarøver dem muligheden for, at stifte bekendtskab med en sand sommerbebuder. Druesammensætningsmæssigt er der naturligvis en række sammenfald, men Bardolino er i bund og grund en ukompliceret og indsmigrende vin, der bedst nydes når solen står højt, i store kølige slurke. Druerne høstes i slutningen af september, og efter ti dages gæring separeres skallerne fra mosten med en blid presning. Herefter hviler vinen i op til seks måneder inden aftapning på flaske. Zenatos Bardolino bør serveres let afkølet, så de delikate kirsebær- og viol-nuancer kan slippe glasset. Vinen er tør, delikat og harmonisk med en let bitterhed, som blot frister til endnu et glas. Når den ikke serveres alene, er den en excellent ledsager til fx pastaretter med tomat, skaldyr, hvid grillet fisk eller kylling.

Zenato, Rosso Veneto Parziale Appassimento 2018

Rosso Veneto er fremstillet på Corvina, Merlot og Cabernet Sauvignon, høstet i Verona og Treviso provinserne, i overvejende kalkholdige jorder. Som navnet antyder, Parziale Appasimento, er druerne delvist tørrede, for dermed at reducere vandindholdet i druerne, og opnå en koncentration i retning af Amarone. Rosso Veneto skal dog hverken sammenlignes med Amarone eller Ripasso. Den fungerer fint på sin helt egen præmis.Rosso Veneto lagrer udelukkende i ståltanke i 12 måneder, efter en traditionel maceration på i alt ti dage. Rosso Veneto Parziale Appassimento ligger i den tørre ende af smagsskalaen, men fremstår fløjlsblød med en behagelig fylde og struktur. Kraftige pastaretter, eller retter med fjerkræ eller svinekød vil være blandt de utallige, oplagte muligheder.

Zenato, Alanera - Rosso Veronese, Veneto 2018 (v/6stk)

Zenato, Alanera - Rosso Veronese, Veneto 2018 er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.