Zanoni, Valpolicella Ripasso Superiore 2019 (v/6stk)
Zanonis Ripasso er en elegant Ripasso fra Pietro Zanoni, som bl. er uddannet ønolog og har stået i lære hos legendariske Romano Dal Forno. Zanonis Ripasso laves på 70% Corvina-druer og de resterende 30% på Rondinella og Corvinone. Druerne høstes og sorteres i hånden primo oktober og fermenteres herefter i 10 dage. Herefter ligger vinen på ståltank til malolaktisk gæring og bliver efterfølgende lagt på brugte fade i 6 måneder. Endelig flaskes vinen og ligger til sidst i 5 måneder, hvorefter den frigives til salg. Elegant og flot rubinrød farve. Fyldig og frugtig aroma og en sublim smag med velintegreret syre og polerede, elegant integrerede tanniner. Dette er Ripasso med fornem balance og stor drikkeglæde - og et perfekt valg til mørkt kød, f. eks.
Andre kiggede også på
Pieropan, Valpolicella Superiore, Ruberpan 2018 (v/6stk)
Ruberpan Valpolicella Superiore blev lanceret i 2003 af druer dyrket på vinmarker i Cellore d'Illasi, på skråningerne af Garzon bjerget, 500 meter over havets overflade.Den nye vingård ligger i den berømte Villa Cipolla Pieropan i Tregnago Verona. Navnet Ruberpan stammer fra det latinske Ruber, som betyder rubinrød, og Pan fra Pieropan familien.
Brigaldara, Ripasso Superiore 2019
Ripasso er betegnelsen for en fremstillingsmetode, der er indført i DOC-regulativet, der således muliggør at lave en Ripasso della Valpolicella DOC. Brigaldaras Ripasso fremstilles ved, at en traditionelt vinificeret Valpolicella får lov at gære endnu en gang (ripassare), på druekvaset fra en Amarone. Dette druekvas har et højt sukkerindhold, som et resultat af den tørreproces, der gennem dehydrering forvandler fuldmodne druer til rosiner. Denne gæringsproces tager hos Brigaldara ca. 5 dage og giver den friske Valpolicella et karakter-istisk og særligt ”appassimento”-præg med typiske noter af tørrede frugter, en særlig ”speziatura” eller krydring og en mere udtalt struktur. Vinens næse udvikles betydeligt ved flaskelagring og for unge vines vedkommende, ved iltning på en karaffel. Brigaldara mestrer en sikker og attraktiv fortolkning af denne populære vintype, der står sig godt alene, men også i gastronomiske sammenhænge.
Speri, Pigaro Valipolicella Ripasso Classico Superiore 2018
Den bedste kvalitet af Valpolicella Classico druer får en andengæring på Amaronekvas, der hos Speri kun bruges én gang, hvor loven tillader to gange. En vin, der kombinerer smagstoner fra Amarone og høj frugtintensitet med en rankere struktur, syrlige kirsebær, fin syre og et komplekst krydderimix.