Weingut in den Zehn Morgen, Kreuznacher Pinot Noir 2020

Let, frugtig og krydret. Nahe er ét af epicentrene for Pinot Noir i Tyskland. En påstand som Zehn Morgen hæver til fakta, med denne cuvée. Vinen har Pinot Noirs karakteristiske, sarte, røde farve og åbner i glasset med en røget og stenet duft. I smagen møder dukker frugten op, hvor kirsebær, brombær, hindbær og jordbær springer smagsløgene i møde. Teksturen er saftig og mundvandsdrivende og den friske syre får nærmest vinen til at svæve op af glasset. Et solidt glas Pinot Noir, som giver den franske druesort en germansk saltvandsindsprøjtning. Druerne til vinen er høstet ved håndkraft, fra marker i Kreuznacher Hofgarten og Pastorei. Her er sammensat af flere forskellige jordtyper, og man finder både stenet og sandede elementer, kalksten, løss og leret kalksten. Vinen har lageret i en blanding af nye fade på henholdsvis 300 og 500 liter i 12 måneder. Free-run mosten og slow-press mosten lagres hver for sig på denne facon, men blandes herefter til den endelig cuvée, hvorefter vinen igen lagres i 10 måneder på brugtes fade. Herefter er vinen klar, og flaskes.

199 kr

Andre kiggede også på

Weingut in den Zehn Morgen, Kreuznacher Rosenheck Riesling Kabinett 2022

er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Leitz, Zero point five Pinot Noir

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Lemelson Vineyards, Stermer Vineyard, Pinot Noir 2015 (v/6stk)

Druerne til denne Pinot Noir kommer udelukkende fra den økologisk dyrkede Stermer Vineyard, som egentligt ligger i det mindre AVA-distrikt Yamhill Carlton, hvor ler-, sten- og kalkaflejringer giver særligt gode forhold til vindyrkning. Selve marken blev i sin tid købt af George og Barbara Stermer i begyndelse af 1950’erne – hvoraf dens navn. Den producerede i mange år pærer og blommer, indtil Eric Lemelson plantede ca. 13 ha. Pinot Noir i 1997-1998. Efter en total afstilkning bliver druerne gæret på rustfrie ståltanke og derefter modnet i 16 måneder på 228 l. burgundiske træfade (hvoraf de 62% er nye).I Stermer Pinot Noir finder man genkendelige aromaer af roser, fennikel modne, sorte bær, men også mørke, mineralske toner. I smagen er vinen kødfuld med god velour og afrundet tannin og med krydrede toner til sidst. Med iltning får vinen mere elegante og sarte nuancer, som harmonerer meget fint med strukturen.Server den til vildt, okse, lam – gerne tilberedt med skovsvampe eller bær.

Senses, MCM 88 Pinot Noir 2016

Fra den berømte vinmark tidligere kendt som Keefer Ranch, producerer Senses MCM88 Pinot Noir; en sprudlende Russian River Pinot der oprindeligt blev farmet af Kosta Browne. MCM står for Max, Chris og Myles og gengiver desuden romertallene for 1900, Og så tilføjes '88 der markerer deres fødselsår 1988.“Medium lilla farve med markante aromaer af sorte hindbær, morbær og knuste blåbær med antydninger af baking-spice, anis, chokoladeæske og menthol. Medium til fyldig i munden med massiv sort og blå frugt og en masse krydrede noter der afslutter langt og med en silketekstur”