Vina Pedrosa, Ribera del Duero Crianza 2019 (v/3stk)

Fabelagtigt kraftfuld, dyb og stadig elegant Crianza lavet på 100% Tinta del País (Tempranillo) fra 20-25 år gamle vinstokke, der dyrkes på vinhusets egne marker i den klassiske del af Ribera del Duero. Efter høsten, der er udført udelukkende ved håndkraft, er klaserne afstilket, vinen gæret og derpå lagret 18 måneder i en blanding af franske og amerikanske egetræsfade. Til sidst har den hvilket 8 måneder i flaske, før den er vurderet klar til frigivelse. Kendetegnende for den færdige vin er en intens kirsebærrød farve med violet skær. Aromaen er ekstrovert og direkte med modne kirsebær og brombær, fint suppleret af bagte krydderier, cedertræ og tobak fra fadlagringen. Smagen er lige saftig og potent med endnu markante tanniner og med en elegant, langstrakt eftersmag. Alt i alt en udsøgt crianza med kompakt vildskab, der især i sin ungdom fortjener parring med verdens bedste oksekød eller vildt til at tæmme de unge tanniner. Servér ved 15-17 grader inden for 10 år fra høståret.

278,-225 kr

Andre kiggede også på

Ribera del Duero, Reserva 2018

Arzuaga Reserva 2018 åbner med intense, charmerende aromaer af brombær, hindbær, kirsebær, kaffe, krydderier, cedertræ og chokolade. Som vanligt folder den sig koncentreret ud i smagen, hvor den cremede, dybe frugt går hånd i hånd med en saftig syre, v

Ribera del Duero, Reserva, magnum 2015

Varvaglione Vigne & Vini, 12 e Mezzo Primitivo del Salento 2017 (v/6stk)

En frisk, dejlig og charmerende vin med smagsnoter af modne blommer, kirsebær, strejf af kakao og sød pibetobak. Meget mild og blid af fuldmodne tanniner og en lille restsødme, som løfter frugten og saftigheden.

Vina Pedrosa, Ribera del Duero, El Pedrosal 2019 (v/6stk)

100% Tinta del País (Tempranillo). 12 måneders lagring i 1-3 år gamle franske og amerikanske egetræsfade. Fornem kølig aroma med nuancer af saftige røde bær, solbær, trøffel, chokolade og kernemælk. På tungen forenes Tempranillos varme krydrede frugt med en fornem, fløjlsagtig tekstur og bløde tanniner i eftersmagen. Et sublimt og klassisk match til f.eks. grillet eller braiseret lam og oksekød.