Viña Tabalí, Vetas Blancas Cabernet Franc 2016

Tabalí Vetas Blancas Cabernet Franc høstes i Tabalis Espianl vinmark, der ligger kun 24 km fra havet på de mest kalkholdige, alluviale jorde på ejendommen. Beplantningstætheden er for Chile rekordhøje 7. 000 vinstokke på hektar, hvilket tvinger vinstokkene til at sende rødderne dybt ned i undergrunden i kampen om at finde næring, og det giver vine med øget mineralitet og kompleksitet. Cabernet Franc druen er i disse år ”hot” – og det forstår man, når Tabalis Vetas Blancas udgave kommer i glasset. Lagret 12 måneder på den fineste franske eg fremstår vinen som nærmest blæksort i glasset. Duften er på en gang rig, kompleks og raffineret. Smagen er fyldig, intens og med den unikke kombination af finesse, koncentration og kompleksitet, som er Cabernet Franc druens adelsmærke. Serveres af af rummelige glas til f. eks. and eller de bedste udskæringer fra lam, kalv og okse. Tabalí Vetas Blancas Cabernet Franc høstes i Tabalis Espianl vinmark, der ligger kun 24 km fra havet på de mest kalkholdige, alluviale jorde på ejendommen. Beplantningstætheden er for Chile rekordhøje 7. 000 vinstokke på hektar, hvilket tvinger vinstokkene til at sende rødderne dybt ned i undergrunden i kampen om at finde næring, og det giver vine med øget mineralitet og kompleksitet. Cabernet Franc druen er i disse år ”hot” – og det forstår man, når Tabalis Vetas Blancas udgave kommer i glasset. Lagret 12 måneder på den fineste franske eg fremstår vinen som nærmest blæksort i glasset. Duften er på en gang rig, kompleks og raffineret. Smagen er fyldig, intens og med den unikke kombination af finesse, koncentration og kompleksitet, som er Cabernet Franc druens adelsmærke. Serveres af af rummelige glas til f. eks. and eller de bedste udskæringer fra lam, kalv og okse.

139 kr

Andre kiggede også på

Stepp, Cabernet Franc 2020

Hvis der er nogen vinmager vi kender, som kan få mest muligt ud af nærmest hvilken som helst drue så er det Gerd Stepp. Og med Cabernet Franc har han gjort det igen. Den urtede, spicy og kantede karakter som druen kan have er her holdt i stram snor, så det er den modne frugt og et godt præg af fadlagring der dominerer, mens den den grønne, stilkede karakter kun fornemmes som en ekstra, spændende dimension. Tilsammen er resultatet en flot, saftig, mørk og krydret rødvin som er en fornøjelse her i første årgang. 22 måneder på brugte fade inden frigivelse.

Viña Tabalí, Vetas Blancas Cabernet Franc 2016

Tabalí Vetas Blancas Cabernet Franc høstes i Tabalis Espianl vinmark, der ligger kun 24 km fra havet på de mest kalkholdige, alluviale jorde på ejendommen.Beplantningstætheden er for Chile rekordhøje 7.000 vinstokke på hektar, hvilket tvinger vinstokkene til at sende rødderne dybt ned i undergrunden i kampen om at finde næring, og det giver vine med øget mineralitet og kompleksitet.Cabernet Franc druen er i disse år ”hot” – og det forstår man, når Tabalis Vetas Blancas udgave kommer i glasset. Lagret 12 måneder på den fineste franske eg fremstår vinen som nærmest blæksort i glasset. Duften er på en gang rig, kompleks og raffineret. Smagen er fyldig, intens og med den unikke kombination af finesse, koncentration og kompleksitet, som er Cabernet Franc druens adelsmærke. Serveres af af rummelige glas til f.eks. and eller de bedste udskæringer fra lam, kalv og okse.Tabalí Vetas Blancas Cabernet Franc høstes i Tabalis Espianl vinmark, der ligger kun 24 km fra havet på de mest kalkholdige, alluviale jorde på ejendommen.Beplantningstætheden er for Chile rekordhøje 7.000 vinstokke på hektar, hvilket tvinger vinstokkene til at sende rødderne dybt ned i undergrunden i kampen om at finde næring, og det giver vine med øget mineralitet og kompleksitet.Cabernet Franc druen er i disse år ”hot” – og det forstår man, når Tabalis Vetas Blancas udgave kommer i glasset. Lagret 12 måneder på den fineste franske eg fremstår vinen som nærmest blæksort i glasset. Duften er på en gang rig, kompleks og raffineret. Smagen er fyldig, intens og med den unikke kombination af finesse, koncentration og kompleksitet, som er Cabernet Franc druens adelsmærke. Serveres af af rummelige glas til f.eks. and eller de bedste udskæringer fra lam, kalv og okse.

Lucas & Lewellen, Santa Ynez Vally Cabernet Franc 2017

En fin forening af Bordeaux-druens grundkarakter og et oversøisk præg af let tilgængelig, åben frugt. Varmt krydret duft med druens lidt urte-sprøde kant. God, vedholdende frugtdybde med præg af moden blomme, salvie og en lille, tør karameltone. En snert af vanilje fra fadlagringen i eftersmagen. Tannin holder vinen i form, men er diskret.Druerne kommer fra den højestliggende del af markerne i Santa Ynez Valley. Vinmager Megan McGrath gærer mosten med punch down / regelmæssig nedtrykning af faststofferne i mosten for at få høj koncentration. Vinen er lagret 22 mdr. i franske egefade; 20% nye. En nichevin: Kun 324 kasser er lavet.Lucas & Lewellen er et resultat af mødet mellem en 3. generations druedyrker og en højesteretsdommer med en brændende interesse for vin (!). Louis Lucas har dyrket druer i Santa Barbera County i Californien siden 1970 og havde set mange vine, baseret på hans druer, få flotte anmeldelser, da han mødte dommeren Royce Lewellen i Rotary og det lokale Wood & Wine Society. De udviklede et nært venskab; bl.a. forrettede dommeren Lucas' vielse til sin kone Jill, og de blev enige om et finansielt partnerskab for at lave vinen selv. Det begyndte i lånte faciliteter i 1998, og de byggede derefter en helt ny vingård i Buellton i Santa Ynez Valley, tæt på Lucas' hjem i Solvang, hvor deres tasting room også ligger på Copenhagen Drive. Det blev valgt til dalens bedste i 2017 af Santa Ynez Valley News.Markerne ligger ret kystnært i Santa Barbera County nordvest for Los Angeles. Der er i alt 161 ha. i tre dale med forskellige klimaprofiler: Santa Ynez er den sydligste og luneste med sydvendte skråninger ned mod floden af samme navn. Los Alamos Valley er længere mod nord og har et moderat klima med dalen vendt øst-vest, så de kølige vinde fra havet blæser over markerne, og nætterne er kølige. Samme retning har Santa Maria Valley i den nordligste del af Santa Barbera; en meget kølig tunneldal, hvor vinstokke er plantet mellem 90 og 240 m. oppe på skråningerne, og tåge fra havet bliver ofte liggende op ad dagen, så vækstsæsonen her er meget lang.Dyrkningen er sustainable / miljøvenlig og old world style, som de udtrykker det. I 2006 kom Megan McGrath til som vinmager. Hun har stadig i dag hovedansvaret for vinifikationen sammen med Louis Lucas.

Darioush Winery, Signatur Cabernet Franc 2018

Med upåklagelig statur, dybde og aldersværdighed er 2018 Signatur Cabernet Franc er et pragteksemplar på varienten, med elegante blåbær og solbærfrugter i tilføjelse af forventningerne om krydrede urter, ler, blyanter og sadel læder.Tanninerne er modne og finkornede. En langsom mindeværdig oplevelse, Cabernet Francs tæthed og rigdom giver plads til sekundære smage, der vokser og udvider sig over den lange, vedholdende finish.