Vacheron, Sancerre Rouge 2019 (v/2stk)

For mange producenter i Sancerre er rødvin ikke noget man har den store fokus på, men på Domaine Vacheron beviser man at Pinot Noir fra Sancerre godt kan tage kampen op med de mere kendte Pinot Noir fra Bourgogne. 100% Pinot Noir fra marker domineret af kalk og flint. Gæret på gamle egetræsfade og lagret på rustfrie ståltanke. Aromatisk byder vinen på nuancer af bl. ribs, hindbær, blommer, kanel og kalk. Smagen er særdeles elegant, læskende og mineralsk. En vin der er oplagt til hygge, men er også et godt match til f. eks. svinekød, fjerkræ og grillet fisk. Kan gemmes op til 7-8 år fra høståret.

380,-279 kr

Andre kiggede også på

Paul Cherrier, Sancerre Rouge 2018 (v/6stk)

Cherriers eneste rødvin består af 100% Pinot Noir, der emmer af mineralsk substans, mørk frugt og karaktér. Det hele høstes i hånden og dyrkes med et fornyet fokus på bæredygtighed, mens den færdiggærede vin er modnet i ståltanke og store, gamle egetræsbeholdere, der forhindrer andet end druernes egne karakteristika i at skinne igennem.I næsen kan man derfor først og fremmest det sten- og kalkholdige terroir i form af gnister, flintesten og kridt, der lægger sig om kernen af røde kirsebær, blåbær, lakrids og urter. Smagen er tør med let nappende tanniner, en rank og saftig frugtsyre og en spændstig, krydret eftersmag.Vi anbefaler servering let nedkølet ved 13-15 grader, evt. med følgeskab af helstegt kylling med timian og peberfrugter, stegt aubergine eller grillet laks med broccoli.

Vacheron, Sancerre Rouge 2019 (v/2stk)

For mange producenter i Sancerre er rødvin ikke noget man har den store fokus på, men på Domaine Vacheron beviser man at Pinot Noir fra Sancerre godt kan tage kampen op med de mere kendte Pinot Noir fra Bourgogne. 100% Pinot Noir fra marker domineret af kalk og flint. Gæret på gamle egetræsfade og lagret på rustfrie ståltanke. Aromatisk byder vinen på nuancer af bl.a. ribs, hindbær, blommer, kanel og kalk. Smagen er særdeles elegant, læskende og mineralsk. En vin der er oplagt til hygge, men er også et godt match til f.eks. svinekød, fjerkræ og grillet fisk. Kan gemmes op til 7-8 år fra høståret.

Sounit, Rully Rouge - Les Bas des Chênes 2019 (v/6stk)

Rully Rouge – Le Bas des Chènes er præget af en delikat og elegant kirsebærfrugt, understøttet af subtile mineralske noter og en rank tanninstruktur. Vinen er smuk, kompleks og harmonisk med masser af sprødhed og frugtkarakter. I bouqueten er den dyb, intens og fuld af mørke, røde bær.Maison Albert Sounit har købt druer fra marken Les Chènes siden 2008. I 2013 købte vinhuset den 2 ha store mar, og som eneejer af parcellen kan den ovenikøbet kaldes Monopole. Jordbunden på den skrånende Les Chènes- mark består næsten udelukkende af kalk, hvilket bidrager til den fine frugt og elegante finesse, der kendetegner Rully Rouge – Le Bas des Chênes.Pinot Noir-vinstokkenes alder ligger omkring de 35 år, og takket være en kraftig beskæring er høstudbyttet holdt nede på omkring 40 hl pr. ha, for dermed at sikre en naturlig koncentration. Druerne er håndplukkede og gennemgår en sortering med efterfølgende afstilkning ved ankomsten vingården.Vinifikationen starter med en nedkøling af druerne til ca. 9-10 grader, hvor druerne gennemgår en koldmaceration i 5-7 dage. Her ekstraheres de sarte frugtaromaer og farvepigmentet. Efterfølgende hæves temperaturen, og den alkoholiske gæring varer omkring 7-9 dage. Vinen macererer sammen med drueskaller og druekød i 3-4 dage, inden vinen hældes på fade og lagrer i 12 måneder. De anvendte fade, hvoraf 40 % er nye, er af forskellige størrelser; 228, 300 og 500 liter, for at balancere fadpræget i forhold til frugten i vinen.

Domaine de La Noblaie, Chinon Rouge Le Temps Des Cerises 2019 (v/6stk)

Jérôme Billard har siden han vendte hjem til familie-domainet i 2003 efter have høstet erfaring på selveste Château Petrus i Pomerol og Dominus i Napa vist sig at være en gudsbenådet vinmager med en uhyggelig sans for detaljen og et grønt hjerte der banker for miljøet uden at der gås på kompromis med den klassiske velsmag. De første 10 år brugte han på en kontrolleret omstilling til bæredygtig produktion både i marken og i kælderen og siden 2014-årgangen har alle vinene båret det økologiske stempel.Således også denne Chinon Le Temps Des Cerises som er blevet solgt ind på sværme af caféer og vinbarer i byernes by, og som med omkring 50.000 årlige flasker efterhånden tegner sig for over halvdelen af produktion på Noblaie. Og da de røde Loire-vine lige nu er mere efterspurgte i Paris end Beaujolais nogensinde har været kunne Jérôme såmænd have solgt mange flere, hvis han da bare havde haft flere. De paller vi har fået er således tyvstjålet fra allokeringen til byernes by, men som Jérôme udtrykker det: Om de mangler 10 eller 12.000 flasker det gør nok ikke den store forskel, og på den lange bane er det nok fornuftigt ikke at være helt så afhængig af det muntre liv i Paris.Jérôme tilhører de producenter som mener at kvalitet i Chinon er ligefrem proportional med mængden af kridtrig tuffeau i jordbunden og derfor kommer frugten udelukkende fra parceller på skråningen op mod og oppe på selve det porøse plateau på sydsiden af Vienne-floden. 100% Cabernet Franc håndhøstet fra vinstokke der aldersmæssigt strækker sig fra 10-40 år og alle befinder sig på parceller så nær kælderen, at de kan komme under behandling få timer efter de er plukket.Klaserne sorteres og alle stilke fjernes inden vinen gærer uden fremmede gærstammer og efterfølgende modner 6 måneder i rustfrit stål med så lidt svovl indblandet i rejsen frem mod aftapningen på flaske at, at Jérôme kunne skrive ”sans sulfites” på etikkerne. Det gør Jérôme imidlertid ikke, for som han siger: Jeg vil nødig i bås med de tusindvis af skrækkelige svovlfri vine, der bliver ved med at komme på markedet.En slank og elegant vin som byder op til en velduftende fest af saftige kirsebær og blomstrende violer. En tør, meget aromatisk, næsten lokkende og samtidig fokuseret og forfriskende vin med et saftigt syrebid, der lige napper en lille smule til sidst. Vinen lever op til sit navn. Det bliver i grad kirsebærtid med Le Temps Des Cerises i glassene. Wow!Vinen var med, da La Revue du vin de France i sit sommernummer 2020 fejrede, at Frankrig igen var ved åbne op efter månederne med Covid-19. I lyset af det aflyste/udsatte cykelløb kaldte de det for Le Tour de France des Vins de Plaisir, og hen over 100 sider var der tale om en præsentation af hele 1.500 vine med et attraktivt forhold mellem pris og kvalitet fra yngre vinbønder. Vine som i følge Magasinet vil være blandt stjernerne i den næste store Èdition Spéciale, som udkommer i november 2020.