Tollot-Beaut, Aloxe Corton 2020

Intens og kraftfuld Bourgogne hvor de gamle stokke sikrer den fuldendte balance. Tydelige noter af jordbær og modne røde blommer. Smagen er tæt, men med en elegance i eftersmagen som er helt ren. Aloxe Corton ligger nord for Beaune by. Kommunen er kendetegnet ved Corton højen, der også lægger navn til den eneste Grand Cru her. Den forholdsvis høje beliggenhed, kombineret med jordbunden giver vine med intensitet og balance. Druerne afstilkes inden gæringen og fokus hos Tollot Beaut er absolut på moden frugt fra gamle vinstokke, hvilket giver flotte intense vine. I dag bruges ca. 20% nye fade, hvilket giver en stil i vinen hvor frugten dominerer mere end fadet.

469 kr

Andre kiggede også på

Tollot-Beaut, Aloxe Corton 2020

Intens og kraftfuld Bourgogne hvor de gamle stokke sikrer den fuldendte balance. Tydelige noter af jordbær og modne røde blommer. Smagen er tæt, men med en elegance i eftersmagen som er helt ren.Aloxe Corton ligger nord for Beaune by. Kommunen er kendetegnet ved Corton højen, der også lægger navn til den eneste Grand Cru her. Den forholdsvis høje beliggenhed, kombineret med jordbunden giver vine med intensitet og balance. Druerne afstilkes inden gæringen og fokus hos Tollot Beaut er absolut på moden frugt fra gamle vinstokke, hvilket giver flotte intense vine. I dag bruges ca. 20% nye fade, hvilket giver en stil i vinen hvor frugten dominerer mere end fadet.

Goichot Frères Aloxe Corton 2021

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Maison Jaffelin, Aloxe-Corton 2018 (v/6stk)

Maison Jaffelin, Aloxe-Corton 2018 er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Tollot-Beaut, Beaune Clos du Roi 2021

Intensitet, koncentration og saftighed fra én af de mest berygtede 1. Cru’s i Beaune. Tollot-Beaut’s ”Clos du Roi” er i særdeleshed en af producentens største og mest kraftfulde vine.Duften er uhyre aromatisk og lettere underskovskrydret, med noter af mørkerøde kirsebær, vilde brombær, bitre urter og vådt efterårsløv, kærtegnet af perfekt doserede fadtoner og et strejf af friske skovsvampe. Dyb, mørkfrugtet og mellemfyldig på tungen, komplementeret af en fløjlsagtig tekstur og en opfriskende syre. En kompleks, smidig og længelevende finale, sætter det sidste penselstrøg på denne ungdommeligt-smukke ”Clos du Roi”.”Clos du Roi” er en muromkranset vinmark på blot 13 hektar, placeret i den nordlige ende af kommunen. Vinene fra denne side tenderer til at være en anelse friskere og mere ”kølige” i stilen, sammenlignet med dem fra syd. Begunstiget af en perfekt syd/syd-østvendt eksponering, samt en veldrænet kalkstensholdig jordbund, er dette uden tvivl ét af appellationens bedste terroirs. Her ejer Tollot-Beaut op til mere end 40 år gamle vinstokke, hvorfra alle druer håndhøstes og afstilkes 100%. Vinen lagrer i en længere periode på 228 liters egetræsfade, heraf 50% nye.Bonus: Navnet ”Clos du Roi” (kongens ”Clos”) refererer til Kong Ludwig d. XI som tilegnede sig vinmarken i slutningen af det 15. århundrede.