Terenzi, Francesca Romana Maremma Toscana Rosso 2016

De ædle franskmænd bliver pakket flot ind i Toscanas solvarme sommer - Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc i et elegant blend som kombinerer dybde og friskhed, solmoden frugt og markante noter af fad og krydderier fra 18 måneder på små, franske fade. Her dominerer mørke bær, peber og tobak med grønne og krydrede undertoner - det er rund og varm vin, som bevarer en masse struktur. Server ved 16-18°C i store rødvinsglas. Drik til grillet oksekød på ben med bagte peberfrugter.

399 kr

Andre kiggede også på

Terenzi, Francesca Romana Maremma Toscana Rosso 2016

De ædle franskmænd bliver pakket flot ind i Toscanas solvarme sommer - Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc i et elegant blend som kombinerer dybde og friskhed, solmoden frugt og markante noter af fad og krydderier fra 18 måneder på små, franske fade. Her dominerer mørke bær, peber og tobak med grønne og krydrede undertoner - det er rund og varm vin, som bevarer en masse struktur. Server ved 16-18°C i store rødvinsglas. Drik til grillet oksekød på ben med bagte peberfrugter.

La Pievuccia, Toscana Rosso 2019 1 liter (v/6stk)

Dette er den fine røde bordvin på literflaske fra La Pievuccia, som lige siden starten i 1994 har vendt den konventionelle produktion ryggen og efterstræbt bæredygtigheden både ude blandt vinstokkede og i kælderen, som er lukket land for enzymer, fremmede gærstammer, kunstige tanniner og forsuring.Dette er med andre ord vin fra en af de tidligste økologiske- biodynamiske og såmænd også naturvins pionerer i Toscana, som tog bestik af fremtiden år før myndighedernes forskellige stempler og godkendelser blev kørt i stilling. La Pievuccia ligger i Castiglion Fiorentino i det sydlige Toscana mellem Arezzo og Lago di Trasimeno, hvor der selvfølgelig er masser af Sangiovese på dagsordenen, men da man ikke på samme måde er tynget af disciplinerne som i de mere berømte distrikter som for eksempel Montalcino og Montepulciano, er der også plads til at Freestyle. Som vinmageren Riccardo Papini formulerer det: Vi har ikke et navn, som kan hjælpe os med salget, og derfor producerer vi de vine, vi selv kan lide, og som gæsterne i vores agriturismo nyder, mens de er her og køber med sig hjem, når de rejser.Her er der hovedsageligt tale om Sangiovese, men også en god del Merlot for at ramme et lidt fyldigere udtryk. Der er naturligvis tale om manuel høst, først Merlot og et par uger senere Sangiovese. Drueklaserne soigneres allerede under plukningen og køres ned til vingården på ladet af familiens gamle Vespa, hvor der sker yderligere en sortering på et bord foran vineriet inden alle stilke fjernes og druerne efter en let knusning ryger op i små rustfri ståltanke. Her gærer vinen spontant uden temperaturkontrol i 2-3 uger med daglige omrøringer efterhånden, som skallerne stiger op mod overfladen. Herefter sammenstikkes den endelige vin, og efter 6 måneders modning i fad fri zone tappes den på flaske uden klaring eller filtrering, men med tilsætning af netop så meget svovl at vi, som Riccardo Papini formulerer det, kan forvente nogenlunde ensartede oplevelser.En dejlig jovial letløbende og saftig rødvin som virkelig flager for det lille ord ”drinkability”, som helst ikke vil oversættes til dansk. Som Riccardo Papini formulerer det: ”Vi tror ikke på meditationssvine. Vores credo er funktionelle vine, der bringer det bedste frem i vores gæster og de måltider vi serverer.”Vinen er produceret udelukkede ved brug af vedvarende energi og den er af etiske årsager tappet i lette flasker, hvor den reducerede vægt tæller positivt på CO2-regnskabet både ved transport og genanvendelse. Etiketter er lavet af genbrugspapir og endelig er der anvendt propper fremstillet af 100% biologisk nedbrydelige sukkerrørsfibre.

Badia a Coltibuono, Toscana Rosso Montebello 2015 (v/6stk)

Toscana Rosse Montebello er en vin med duft af læder, velhængt kød, modne jordbær, sort peber, brændt ler og en snert af orange. Simpelhed en meget nuance rig duft - en sand bouquet som efter et par minutter i glasset også leverer fine nuancer af mokka, kakao og Karl Johan svampe. Stor stoflighed i munden, fed tekstur med finkornede og tydeligt flaskemodnede tanniner svøbt i rød, saftig frugt og underliggende vibrerende syre. Ikke tung. Hedonistisk. Et yndefuldt muskelbundt i kontrolleret linedans.Selvom vinstokkene står på nogle af de bedste skråninger i Chianti Classico, må den på grund af den særlige druesammensætning nøjes med at blive solgt som en Toscana IGP. En herlig ny fortolkning af begrebet Supertoscaner og en vin som viser at det måske var en kæmpefejl at rive de gamle traditionelle vinstokke op og erstatte dem med de franske tilbage i 1970’erne og 80’erne.Server gerne af rummelige glas til de bedste udskæringer af gris og kalv (også gerne lever) på grillen. Også storartet til sommerbuk i selskab med sauterede kantareller.

Brancaia, Il Blu Rosso Toscana IGT 2011

Il Blu er Brancaias topvin, som udtrykker fuldt ud den kvalitet, man kan opnå på gården, når man prioriterer lavt udbytte, lang vinificering og lang modning. Den er lavet på udvalgte Sangiovese (50%), Merlot (45%) og Cabernet Sauvignon-druer, som hentes på Chianti Classico-vinmarkerne.Efter en klassisk gæring på ståltanke bliver vinen modnet i 20 måneder på barriques (225 l.), hvoraf de 2/3 er nye.Efter aftapningen forbliver vinen min. 12 måneder i kælderen, inden den sendes på markedet.Vinen starter næsten voldsom i både duft og smag, med masser af frugtkoncentration, mørke krydderier, bitter chokolade og ristet kaffe.I duften fornemmer man en smule opholdet på træ, med vaniljetoner, som klæder vinen meget godt. Smagen er dyb og kompleks, men med iltning udvikler vinen sig hurtigt mod det mere harmoniske og delikate.Det er en vin, som bliver ved med at afsløre nye facetter. Klasse! Serveres til de bedste kreationer med kalv, okse, fuglevildt eller råvildt.