Tenuta Ulisse, AMARANTA, Montepulciano d´Abruzzo 2018

Topvinene hos Tenuta Ulisse hedder Amaranta. Montepulciano d'Abruzzo i Amaranta udgaven fremstilles af druer fra vinstokke, der er mere end 40 år gamle. Den unge vin lagres i 6 måneder i medium toastede fade af fransk eg. Intens og nærmest eksplosivt frugtig med lag af solmodne kirsebær, solbær og krydderier. Smagen er rig og næsten cremet, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt, der sættes i relief af fine noter af ny eg. En fantastisk Montepulciano på aller højeste niveau. Ideel til retter med kalve- og oksekød eller vildt.

199 kr

Andre kiggede også på

Tenuta Ulisse, AMARANTA, Montepulciano d´Abruzzo 2018

Topvinene hos Tenuta Ulisse hedder Amaranta. Montepulciano d'Abruzzo i Amaranta udgaven fremstilles af druer fra vinstokke, der er mere end 40 år gamle. Den unge vin lagres i 6 måneder i medium toastede fade af fransk eg. Intens og nærmest eksplosivt frugtig med lag af solmodne kirsebær, solbær og krydderier. Smagen er rig og næsten cremet, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt, der sættes i relief af fine noter af ny eg. En fantastisk Montepulciano på aller højeste niveau. Ideel til retter med kalve- og oksekød eller vildt.

Tenuta Ulisse, SOGNO DI ULISSE Montepulciano 2019

Abruzzo og Montepulciano-druenMidtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine har en tendens til at falme.Beskyttet mod varme og iltPå Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården fremstiller vinene så skånsomt som muligt, og lader i al sin enkelhed naturen gøre arbejdet. Brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum. Høst om nattenDruerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en v-acuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur. Sogno di UlisseSogno di Ulisse er baseret på Montepulciano-druen og små mængder Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen er fadlagret på franske barriques. Duften byder på en fornem generøs kirsebærfrugt og et strejf af vanilje og blyant. Smagen er kødfuld og meget frugtig, og eftersmagen er lang og velouragtig. Nyd denne skønne vin af rummelige glas op til seks år fra høståret, gerne som ledsager til retter med lam, oksekød eller kraftigt fjerkræ.

Tenuta Ulisse, Dieci Vendemmie NV

Fortid og nutid forenet i én flaske – og med fremtiden forude. Tenuta Ulisse har med 10 Vendemmie skabt en helt særlig vin stykket sammen af ti forskellige årgange. Hver årgang bidrager med karakter og smag, som tilsammen resulterer i en harmonisk helhed. Den rubinrøde farve er intens og tæt. I næsen byder vinen på komplekse aromaer af blommer, søde kirsebær, tobak og krydderier. Smagen er rig med en fyldig struktur og modne tanniner. Røde og mørke frugter toner over i kakao, kaffe og vanille i den lange eftersmag. En usædvanlig vin - og en rigtig meditationsvin.