Tenuta Tascante, Contrada Sciaranuova 2017

Sciaranuova er en af de 4 vinmarker tilhørende Tenuta Tascante ejendommen. Sciaranuova ligger i en gennemsnitlig højde på 730 meter over havet mellem Montelaguardia og Passopisciaro. Området, hvor vinmarkerne i Contrada Sciaranuova er placeret, er kendetegnet ved formationer af vulkansk oprindelse som har en stor indflydelse på vinen. Tascantes Sciaranuova har en rubinrød farve med orange reflekser. I duften kombinerer vinen aromaer af små røder frugter med typiske mineralske fornemmelser, på en delikat krydret og balsamisk baggrund. Elegant og saftig smag, understøttet af en livlig friskhed og markant saftighed, med kraftige tanniner, men perfekt integreret i kroppen.

449 kr

Andre kiggede også på

Tenuta Tascante, Contrada Rampante 2017

Rampante er en af det mest kendte contradas på Etna. Vinmarken ligger optimalt og i en højde på 740 meter og derover! Vinstokkene er flere steder mere end 100 år gamle og aldrig blevet om podet for at undgå phylloxera (vinlusen som hærgede i 1800 tallet), da vinlusen ikke kan leve i den vulkanske ler-fattige jordbund. Vinene fra disse vinstokke bliver derfor ekstremt koncentrerede. Vinen er lavet på 100% nerello mascalese der mest af alt drager referencer til moden bourgogne og barolo med et hint af chianti varme. Eminente, elegante, sofistikerede og spændende vine med subtile tanniner og velafstemt syre.Etna DOC er stadig et upcoming vinområde for resten af verden, men man har lavet vin her længe før verdens vinøjne fandt vej hertil. De navngivne vinmarker, condtradas, kan have mange forskellige ejere, præcis som man ser i Bourgogne og Barolo. Vinmarkerne adskiller sig fra hinanden ved at have forskellige jordbundstyper og solskinstimer - hvorfor nogle er mere eftertragtede end andre. Der er ikke tale om et officielt system som i Bourgogne, men måske det bliver det en dag.

Tenuta Tascante, Contrada Sciaranuova 2017

Sciaranuova er en af de 4 vinmarker tilhørende Tenuta Tascante ejendommen. Sciaranuova ligger i en gennemsnitlig højde på 730 meter over havet mellem Montelaguardia og Passopisciaro.Området, hvor vinmarkerne i Contrada Sciaranuova er placeret, er kendetegnet ved formationer af vulkansk oprindelse som har en stor indflydelse på vinen. Tascantes Sciaranuova har en rubinrød farve med orange reflekser. I duften kombinerer vinen aromaer af små røder frugter med typiske mineralske fornemmelser, på en delikat krydret og balsamisk baggrund. Elegant og saftig smag, understøttet af en livlig friskhed og markant saftighed, med kraftige tanniner, men perfekt integreret i kroppen.En elegerant rødvin der kan kombineres med diverse kødretter som oksefillet og fuglevildt

Tenuta Tascante, Contrada Sciaranuova V.V. 2016

Sciaranuova er en af de 4 vinmarker tilhørende Tenuta Tascante ejendommen. Sciaranuova ligger i en gennemsnitlig højde på 730 meter over havet mellem Montelaguardia og Passopisciaro.Området, hvor vinmarkerne i Contrada Sciaranuova er placeret, er kendetegnet ved formationer af vulkansk oprindelse som har en stor indflydelse på vinen. Contrada Sciaranuova V.V. har i årgang 2016 bl.a. fået 95 point af Decanter, 97 point af Wine Enthusiast (Cellar Selection) 93 point af James Suckling og Robert Parker havde det med på sin Top 100 liste af Wine Discoveries i 2020:This wine is made from Tascante's oldest vines, planted in 1961. The 2016 Etna Rosso Contrada Sciaranuova V.V. (the initials stand for Vigna Vecchia or old vines) is a beautifully polished and glossy expression with a fine and smooth aromatic presentation. It starts off with primary notes of forest berry and cassis and spans all the way over to campfire ash and camphor. That range is as beautiful as it is impressive. The mouthfeel is silky and soft with fine, powdery tannins. Put this delicate wine aside for a few more years. Some 5,000 bottles were produced. Robert Parker

Tenuta Tascante, Contrada Pianodario 2017

Contrada Pianodario er en enkeltmarksvin fra Pianodario marken, der ligger i 775 meters højde. Her får nerello mascalese de optimale betingelser og skaber vine der mest af alt drager referencer til moden bourgogne og barolo med et hint af chianti varme. Eminente, elegante, sofistikerede og spændende vine med subtile tanniner og velafstemt syre. Etna DOC er stadig et upcoming vinområde for resten af verden, men man har lavet vin her længe før verdens vinøjne fandt vej hertil. De navngivne vinmarker, Condradas, kan have mange forskellige ejere, præcis som man ser i Bourgogne og Barolo. Vinmarkerne adskiller sig fra hinanden ved at have forskellige jordbundstyper og solskinstimer - hvorfor nogle er mere eftertragtede end andre. Der er ikke tale om et officielt system som i Bourgogne, men måske det bliver det en dag.