Tenuta Tascante, Contrada Rampante 2017

Rampante er en af det mest kendte contradas på Etna. Vinmarken ligger optimalt og i en højde på 740 meter og derover! Vinstokkene er flere steder mere end 100 år gamle og aldrig blevet om podet for at undgå phylloxera (vinlusen som hærgede i 1800 tallet), da vinlusen ikke kan leve i den vulkanske ler-fattige jordbund. Vinene fra disse vinstokke bliver derfor ekstremt koncentrerede. Vinen er lavet på 100% nerello mascalese der mest af alt drager referencer til moden bourgogne og barolo med et hint af chianti varme. Eminente, elegante, sofistikerede og spændende vine med subtile tanniner og velafstemt syre. Etna DOC er stadig et upcoming vinområde for resten af verden, men man har lavet vin her længe før verdens vinøjne fandt vej hertil. De navngivne vinmarker, condtradas, kan have mange forskellige ejere, præcis som man ser i Bourgogne og Barolo. Vinmarkerne adskiller sig fra hinanden ved at have forskellige jordbundstyper og solskinstimer - hvorfor nogle er mere eftertragtede end andre. Der er ikke tale om et officielt system som i Bourgogne, men måske det bliver det en dag.

449 kr

Andre kiggede også på

Tenuta Tascante, Contrada Sciaranuova V.V. 2016

Sciaranuova er en af de 4 vinmarker tilhørende Tenuta Tascante ejendommen. Sciaranuova ligger i en gennemsnitlig højde på 730 meter over havet mellem Montelaguardia og Passopisciaro.Området, hvor vinmarkerne i Contrada Sciaranuova er placeret, er kendetegnet ved formationer af vulkansk oprindelse som har en stor indflydelse på vinen. Contrada Sciaranuova V.V. har i årgang 2016 bl.a. fået 95 point af Decanter, 97 point af Wine Enthusiast (Cellar Selection) 93 point af James Suckling og Robert Parker havde det med på sin Top 100 liste af Wine Discoveries i 2020:This wine is made from Tascante's oldest vines, planted in 1961. The 2016 Etna Rosso Contrada Sciaranuova V.V. (the initials stand for Vigna Vecchia or old vines) is a beautifully polished and glossy expression with a fine and smooth aromatic presentation. It starts off with primary notes of forest berry and cassis and spans all the way over to campfire ash and camphor. That range is as beautiful as it is impressive. The mouthfeel is silky and soft with fine, powdery tannins. Put this delicate wine aside for a few more years. Some 5,000 bottles were produced. Robert Parker

Tenuta Tascante, Contrada Rampante 2017

Rampante er en af det mest kendte contradas på Etna. Vinmarken ligger optimalt og i en højde på 740 meter og derover! Vinstokkene er flere steder mere end 100 år gamle og aldrig blevet om podet for at undgå phylloxera (vinlusen som hærgede i 1800 tallet), da vinlusen ikke kan leve i den vulkanske ler-fattige jordbund. Vinene fra disse vinstokke bliver derfor ekstremt koncentrerede. Vinen er lavet på 100% nerello mascalese der mest af alt drager referencer til moden bourgogne og barolo med et hint af chianti varme. Eminente, elegante, sofistikerede og spændende vine med subtile tanniner og velafstemt syre.Etna DOC er stadig et upcoming vinområde for resten af verden, men man har lavet vin her længe før verdens vinøjne fandt vej hertil. De navngivne vinmarker, condtradas, kan have mange forskellige ejere, præcis som man ser i Bourgogne og Barolo. Vinmarkerne adskiller sig fra hinanden ved at have forskellige jordbundstyper og solskinstimer - hvorfor nogle er mere eftertragtede end andre. Der er ikke tale om et officielt system som i Bourgogne, men måske det bliver det en dag.

Tenuta Tascante, Ghiaia Nera 2018

Nerello mascalese på sit højeste! Måske er du ikke bekendt med Siciliens dronninge-drue, nerello mascalese, men er du vild med pinot noir og nebbiolo (barolo/barbaresco) er det her vinen, du skal gå på opdagelse i. Aromabilledet drager klare paralleller til moden bourgogne (jordbær, skovbund, svampe) og barolo (tjære, læder, roser, kirsebær), med subtile tanniner og en spændstig syre. Nerello Mascalese trives i den mineral fyldte vulkanske jord på Etna, og druene til Ghiaia Nera kommer fra vinmarker der ligger mellem 600-700 meter over havets overflade. Den store forskel i højden, gør at temperaturen falder markant om natten, hvilket giver druerne mulighed for at producere syre i et ellers varmt område. Vinen er lagret i 12 måneder på meget store gamle fade, som ikke bidrager med smag, men blot modner vinen langsomt.

Tenuta Tascante, Contrada Pianodario 2017

Contrada Pianodario er en enkeltmarksvin fra Pianodario marken, der ligger i 775 meters højde. Her får nerello mascalese de optimale betingelser og skaber vine der mest af alt drager referencer til moden bourgogne og barolo med et hint af chianti varme. Eminente, elegante, sofistikerede og spændende vine med subtile tanniner og velafstemt syre. Etna DOC er stadig et upcoming vinområde for resten af verden, men man har lavet vin her længe før verdens vinøjne fandt vej hertil. De navngivne vinmarker, Condradas, kan have mange forskellige ejere, præcis som man ser i Bourgogne og Barolo. Vinmarkerne adskiller sig fra hinanden ved at have forskellige jordbundstyper og solskinstimer - hvorfor nogle er mere eftertragtede end andre. Der er ikke tale om et officielt system som i Bourgogne, men måske det bliver det en dag.